Cykliske Aktier – Guide til cykliske aktier i 2024

Flere begynder at investere i aktier, og når man sætter sig ind i hvilke aktier man gerne vil handle, så håber man naturligvis på at få det højest mulige afkast. Men der er mange faktorer der spiller ind på aktiekurserne, hvilket betyder at aktiekurserne både stiger og falder. Men især cykliske aktier kan skifte kurs relativt hurtigt afhængig af om økonomien i samfundet går godt eller dårligt.

Hvis du investere i cykliske aktier, så har du mulighed for at investere efter om du tror der er en økonomisk fremgang i fremtiden eller nedgang, og derved tjene penge så længe at økonomien i samfundet er positiv.

Vi kan anbefale eToro, hvis du vil købe Cykliske aktier, hvor du kan handle dine cykliske aktier uden at betale kurtage.

KØB CYKLISKE AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Guide til Køb af Cykliske aktier

Hvis du bliver dygtig til at spotte de Cykliske aktier, så er der ingen tvivl om at de kan blive en utrolig god investering, men du skal naturligvis være opmærksom på om du køber og sælger på de rigtige tidspunkter.

Denne guide vil vise dig hvordan du køber dine Cykliske aktier. Vores guide er bygget enkelt op som en trin for trin guide, så du hurtigt og nemt kan lære at købe cykliske aktier.

Det er ganske nemt at købe cykliske aktier, da det ikke er anderledes end at købe andre typer aktier.

1. Vælg en handelsplatform til Cykliske aktier

Så snart du skal finde en handelsplatform til at købe dine cykliske aktier, så er der en række faktorer som du skal være opmærksom på.

Vi fortrækker en brugervenlig aktie platform som er billig at købe aktier igennem, og her fortrækker vi eToro som har 0 kr. i kurtage eller gebyr for aktiehandel, samt har en af de bedste aktie apps.

Se vores top 3 handelsplatforme nedenfor.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

2. Opret din handelskonto

indtast informatiner

Så snart du klikker dig ind på eToro’s forside, så skal du blot klikke på ”Opret konto”.

Så snart du har indtastet din information, så lander du på din handelskonto, hvor du kan indsætte dine penge og derved købe Cykliske aktier.

Det tager kun meget få minutter og så er din handelskonto klar til at købe din første cykliske aktie.

3. Indsæt penge på din konto

Så snart du kommer ind på din konto, skal du overføre penge med kreditkort, PayPal eller bankoverførsel. Du kan starte fra kun 50$. (cirka 300 kr.)

Du skal blot klikke i bunden af venstre hjørne på ”Indbetal Penge”.

Du er hermed klar til at overføre penge til din handelskonto.

Så snart du har overført penge til din handelskonto, kan du købe dine cykliske aktier.

indsæt penge

4. Sådan Køber du cykliske aktier

Du kan nu købe cykliske aktier. Du kan selv vælge nogle af de aktier du vil søge efter, eller bruge nogle af de forslag vi kommer med her i artiklen.

Du kan ikke direkte søge efter de forskellige cykliske aktier, så derfor skal du bruge vores guide til at finde de cykliske aktier som du finder interessante.

Jeg har her valgt Amazon, som i adskille år har oplevet en stor vækst.

Du skal først søge efter ”Amazon”

amazone aktier

Derefter skal du blot klikke på ”Handl” for at købe ”Amazon” aktier

amazone aktie

Du bliver nu vist ind på den overstående købsside, hvor du kan købe Amazon Aktier. Du bestemmer helt selv om du ønsker at købe et bestemt antal aktier, eller vælger at købe for et bestemt beløb.

Så snart du har valgt hvor mange aktier du ønsker købe, så skal du blot klikke på ”Indbetal nu” hvis du endnu ikke har overført penge til din handelskonto, eller på ”Indstil ordre” hvis du allerede har overført pengene til din handelskonto.

Så nemt er det at køb aktier online.

Hvad er cykliske aktier?

En cyklisk aktie, er en aktie som er volatil, og som kan have en svingene aktiekurs, afhængig af om økonomien går godt eller dårligt.

Ofte så cykliske aktier, aktier i virksomheder som sælger varer som ikke er nødvendige. Det kan være alt lige fra rejser, til elektronik og dyre mærkevare.

Årsagen til at cykliske aktier har en mere svingene aktiekurs, er at folk bruger mindre penge på disse forbrugsgoder og derfor så klare virksomhederne og aktierne sig mindre godt i disse perioder.

Sådan finder du de bedste Cykliske aktier

Hvis du gerne vil investere i cykliske aktier, så er der nogle ting du kan være ekstra opmærksomme på, så du kan nyde godt af at det går godt i økonomien. Her kan du især fokusere på de brancher, hvor du kan forudse at de kan nyde godt af at der er mange penge i samfundet. Nedenfor er der brancher som der især kan findes cykliske aktier i.

Brancher med cykliske aktier

 • Rejseselskaber
 • Detailhandel
 • Banker
 • Tech
 • Mode

Vi kommer ikke direkte med anbefalinger til Cykliske aktier, da det kræver utrolig meget research at finde de rigtige Cykliske aktier, men vi har nedenfor lavet en liste med nogle cykliske aktier du kan undersøge nærmere selv.

Cykliske aktier liste

Der findes en masse cykliske aktier derude og vi har nedenfor lavet en liste med cykliske aktier, så du kan få inspiration til virksomheder som kan være interessante at investere i. Så kan du selv undersøge virksomhederne grundigt, for at sikre at de passer til netop din strategi.

Apple aktier

apple aktier

Apple er en af de virksomheder som kan blive påvirket af hvordan økonomien går i samfundet, da de producere produkter som er i den højere prisklasse, og som forbrugere i højere grad vil fravælge hvis der er kriser, men som forbrugere også kan prioritere ekstra når det går godt i samfundet.

Men uanset hvad, så har Apple aktier vist sig at være en af de faste aktier som mange aktier har valgt igennem de senere år, hvor de dog også har haft en stigende tendens over en længere årrække.

KØB APPLE AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Danske bank aktier

danske bank aktier

Danske Bank aktier er også en del af de cykliske aktier. Bankaktier er påvirket af om der er lavkonjunktur eller højkonjunktur, og derfor kan lavkonjunktur også påvirke bankaktier negativt, mens de kan blive påvirket positivt ved højkonjunktur, hvilket naturligvis også gælder en af de største danske banker, Danske Bank og deres danske bank aktier.

KØB DANSKE BANK AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

BMW aktier

bmw aktier

BMW er et af de kendte og mere luksuriøse bilmærker, hvilket også er noget som forbrugere i højere grad fravælger i perioder hvor der er mindre penge i samfundet, mens de også oplever et bedre salg når forbrugerne generelt har en bedre økonomi, da BMW generelt er et bilmærke som har prisklasser i den højere ende. Så der er ingen tvivl om at BMW aktier også vil blive påvirket hvis salget i en periode vil være faldende.

KØB BMW AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Samsung aktier

samsung aktier

Samsung aktier er også nogle af de velkendte Cykliske aktier, og det er også en af de virksomheder som kan påvirkes af hvordan økonomien går i samfundet. Da Samsung Electronics primært udvikler og producere teknologi, så er det også en af de brancher som kan blive påvirket både positivt og negativt af hvordan konjunkturen går.

KØB SAMSUNG AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Cykliske aktier C25

Der findes en række cykliske aktier på det danske C25 indeks, som du kan undersøge nærmere, hvis du fortrækker danske aktier. C25 indekset er det danske indeks for de mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs.

Som nævnt her i artiklen, så er de cykliske aktier, de aktier som påvirkes både positivt og negativt afhængig af om der er høj- eller lavkonjunktur. Vi har derfor lige nævnt et par cykliske aktier på C25 indekset, som du måske kunne finde interessante i at undersøge nærmere.

 • Danske Bank aktier
 • DSV
 • Pandora
 • FLSmidth

Er cykliske aktier en god investering?

Hvis man investere i cykliske aktier, så er det vigtigt at du sætter dig grundigt ind i dem, for at cykliske aktier bliver en god investering. For det handler meget om at følge med i samfundet og sikre at du er opdateret hvis der skifter fra lavkonjunktur til højkonjunktur, så du kan få øje på en spændende cyklisk aktie som du kan overveje at investere i.

Du kan med fordel blande din aktieportefølje, så du sikre at du både får cykliske aktier, eventuelle vækstaktier men også defensive aktier, så du sikre at mindske din risiko og få det bedst mulige afkast på den lange bane.

KØB CYKLISKE AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er cykliske aktier?

Cykliske aktier er de aktier som bliver påvirket af samfundsøkonomien mest. Det er volatile aktier, hvor aktiekursen stiger hvis der er højkonjunktur og falder hvis der er lavkonjunktur.
Du kan se vores liste med cykliske aktier her

Er Cykliske aktier en god investering?

Hvis du investerer i cykliske aktier, og er dygtig til at købe aktier når der er lavkonjunktur, og så sælge når der er kommet højkonjunktur, så kan det blive en god investering, såfremt du køber og sælger på de rigtige tidspunkter.

Hvordan finder jeg gode cykliske aktier?

Det kommer meget an på hvilken aktiestrategi du har. Vi har lavet en liste med mulige aktier, og så kan du lave en grundig research inden du køber dine næste cykliske aktier.
Du bør altid lave en grundig analyse inden du køber en cyklisk aktie.

Hvordan køber man cykliske aktier?

Det er nemt at købe en cyklisk aktie, når du har fundet den rigtige. Du kan nemlig købe dem igennem din bank eller igennem en online handelsplatform. Vi har lavet en guide til hvordan du kan købe dem her i artiklen.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen