Investering i Sukker: Stor guide for 2024

De fleste af os kender sukker som en råvarer som vi har i køkkenet, og som også er en af de mest populære råvarer indenfor fødevareindustrien. Sukker stammer fra sukkerrør eller sukkerroer og anvendes i mange produkter, men især findes i slik, kage is osv.

Sukker bruges dog også til andre ting end i køkkenet, og det er indenfor investering i sukker. Du kan nemlig investere i sukker, præcis som du kan investere i andre råvarer, og det vil vi gå igennem for dig i denne artikel, så du kan lære de fordele og ulemper der findes hvis du overvejer at investere i sukker.

INVESTER I SUKKER HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Lynguide: Investering i Sukker

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de aktier i Sukker
du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i Sukker.

INVESTER I SUKKER HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Sådan kan du investere i Sukker

Her viser vi dig hvordan du kan investere i Sukker på en handelsplatform. Du kan investere i Sukker uanset om du investere langsigtede eller ønsker at investere i Sukker som en daytrader.

Du vil lære både at investere i ETF’er og aktier med Sukker, som er nogle af de mest velkendte og populære måder at investere i Sukker på.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal aktier i Sukker, så skal du finde den bedste investeringsplatform her for dig.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i Sukker.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at investere i Sukker. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan investere i Sukker.

3. Sådan investerer du i Sukker

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe værdipapirer i Sukker.

investere i sukker

For at finde aktier i virksomheder fra Sukker-industrien, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”sugar”, for at læse mere omkring en Sukker aktie eller en fond der investere i sukker og se kursudviklingen.

For at købe en Sukkeraktie eller ETF som Sukker så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb Sukker aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

investering i sukker

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

På den måde kan du automatisk sælge dine aktier i Sukker eller hvilken som helst anden investering, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt Sukker aktier.

Læs også hvordan du kan investere i andre råvarer:

Hvad er Sukker?

Vi kender alle sammen sukker, og det anvendes i alt lige fra på dine havregryn, i kaffen, i slik, kager samt lignende produkter. Det kan bruges i lækker gourmetmad, sodavand og utroligt mange varer i hele verden.

I de gamle dage, så kendte man sukker som det hvide guld, hvor de rigeste mennesker gemte det som en opsparing. Dette var måske endda de første der investerede i sukker, og selvom vi kender til anvendelsen af sukker, så kender vi måske ikke alle til hvordan produktionen af sukker fungerer. Du kan med fordel sætte dig ind i hvordan det fungerer, hvis du overvejer at investere i sukker.

Produktionen af sukker bliver sporet helt tilbage til oldtiden, hvor saften kom fra sukkerrør, og især efter Napoleonskrigene så blev der fremstillet sukker i Europa af sukkerroer.

Hvor bliver sukker produceret?

Sukker produceres i hele verden, men vi er i de nordlige egne begyndt udelukkende at dyrke sukker fra sukkerroer, men op imod 80% af alt sukker kommer fra sukkerrør som dyrkes i de varme egne i verden. Disse lande er f.eks. Brasilien, Indien, Kina og Thailand, som er de største sukkerrørsproducenter i verden.

Hvorfor investerer man i sukker?

investering i sukker
Fra eToro: Sukkers kurs

Der er en række ting som kan påvirke prisen sukker.

De fleste investorer investere ikke udelukkende i sukker, men det er oftest en sammensætning af forskellige råvarer. Som med de andre råvarer, så er der flere investeringsmuligheder når du skal investere i sukker såsom ETF’er, aktier i sukkervirksomheder m.v. Herunder kan du læse mere om de forskellige investeringsmuligheder.

Hvordan investerer du i sukker online?

Der findes forskellige muligheder, når vi taler om investering i råvarer, og især investering i sukker, men mange investorer fortrække at investere i sukker igennem aktier eller ETF’er, som også er dem vi gennemgår her i artiklen.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal investere i sukker.

Du kan også overveje at læse vores omkring investering for begyndere inden du læser denne artikel.

Sukker ETF’er

For langt de fleste investorer, så er sukker ikke det som man udelukkende investere i, men er blot et supplement for at få spredt sine investeringer, uden at skulle købe en lang række sukker-aktier, men kan nøjes med at købe en enkelt sukker-ETF, hvorefter man er bredt eksponeret indenfor sukker branchen.

Sukker CFD

Du kan investere i sukkerkursen ved at investere i en sukker CFD, hvor du grundlæggende investere i sukkerprisen. Som du kan se på screenshottet længere oppe, så er prisen steget i den senere tid, men det betyder ikke at den forsætter med dette, da det fuldstændigt afhænger af udbud og efterspørgslen, så du bør lave din research inden du investere i en sukker CFD.

Sukker aktier

Kender du til virksomheder som arbejder med sukker, som du tror har en lys fremtid, så kan det måske være mere interessant for dig at investere i sukker igennem aktier. Der findes virksomheder som udvinder sukker, eller producere batterier med sukker, og her kan det eksempelvis være en spændende investeringsmulighed.

Du kan dog også holde dig til en ETF, hvor du øjeblikligt får spredt din investering fuldstændigt over sukker branchen og derved får spredt din risiko.


INVESTER I SUKKER HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i Sukker?

Du kan investere i Sukker på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i Sukker her)

Hvorfor investere i Sukker?

Mange investere i Sukker for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i Sukker, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i Sukker også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af Sukker aktier inden du fortager investering i Sukker.

Skal jeg købe Sukker-aktier?

Du kan med fordel investere i Sukker, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er Sukker en god investering?

Sukker kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på Sukker stiger og falder ofte, hvilket gør det til en relativt volatil investering, og derfor også mere henvendt til en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen