Danske Udbytte Aktier: Stor liste (2024 guide)

Danske Udbytte aktier er nogle af de mest populære udbytteaktier for mange investorer i Danmark, eftersom der findes en lang række af de danske udbytte aktier, hvor vi kender virksomheden bag her i Danmark. Derudover så er der mange danske udbytteaktier som udbetaler et højt årligt udbytte til deres aktionærer.

Grunden til at udbytteaktier kan være interessante for mange af os investorer, er f.eks. at man kan vælge at trække penge ud til at leve for til eget forbrug, eller geninvestere i endnu flere danske udbytteaktier.

Du vil længere nede i artiklen her, finde vores liste med nogle af de danske udbytte aktier, som vi mener er blandt de bedste danske udbytte aktier i 2024, hvor du ret nemt og hurtigt kan få et simpelt overblik over nogle af de gode danske udbytteaktier.

Se vores liste i bunden af artiklen her med nogle af de bedste udbytteaktier fra Danmark.

Bedste Danske udbytteaktier i juni 2024

 • Novo Nordisk – En af de mest populære danske udbytteaktier er Novo Nordisk, som i mange år har leveret store overskud og derved også et historisk godt udbytte.
 • Danske Bank – Generelt så er bank aktier kendte for at levere høje udbytte, og her er danske bank udbytteaktier også historisk kendt for at give et højt udbytte.
 • Topdanmark – Forsikringsselskaber er også en branche som også er populære blandt udbytteinvestorer, da de er kendte for at give et højt udbytte. Topdanmark er især kendt for deres flotte udbytte til deres aktionærer.
 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Opret konto her Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Bedste handelsplatform til at købe danske udbytteaktier (2024)

Hvis du ønsker at købe danske udbytteaktier, så skal du finde en god handelsplatform at købe dem på. Vi anbefaler derfor, at du vælger en god online handelsplatform og ikke køber dine danske udbytte aktier igennem banken, da du betaler mere i kurtage samt gebyr hos banken end du gør hos de fleste aktie platforme.

Vi har længere nede i artiklen her, lavet en liste med nogle populære investeringsplatforme med en billig kurtage, et gratis aktiedepot, en god brugervenlighed, samt et stort udvalg af danske udbytteaktier.

Du kan også læse vores store guide til udbytteaktier.

Bedste aktieplatforme til køb af udbytteaktier fra Danmark

 1. eToro – Populær platform, hvor du betaler 0 kr. i kurtage på køb af aktier
 2. SaxoInvestor – Dansk investeringsplatform med stort udvalg af Danske udbytte aktier
 3. Nordnet – Stor dansk platform med mange danske udbytte aktier

Vi anbefaler eToro når du skal købe dine udbytteaktier fra Danmark. En stor fordel ved at købe de forskellige danske udbytteaktier på eToro er, at når du får dit udbytte fra dine aktier, så kan du få geninvesteret alt dit udbytte uanset hvor stort beløbet måtte være, uden at din egen investering bliver spist op af hverken kurtage eller gebyr. eToro har nemlig 0 kr. gebyr og kurtage på aktiehandel.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

Guide til køb af danske udbytte aktier

Hvis du allerede er i gang med at handle med aktier på en platform, hvor du kan købe udbytte aktier fra Danmark, så kan du blot springe over dette afsnit. Men er du ikke begyndt, så kan du følge vores guide, og trin-for-trin, og blive helt klar til at købe dine danske udbytte aktier.

1. Vælg handelsplatform til at købe udbytte aktier fra Danmark.

Hvis du skal købe Danske udbytteaktier, så skal du bruge en handelsplatform som giver mulighed for at handle disse danske udbytte aktier. Du bestemmer helt selv om, at du ønsker at købe danske indekser som fokusere på udbytteaktier eller købe selve udbytteaktier fra Danmark.

Udbytteaktier er blevet populære i de seneste år, og især nogle af de danske udbytteaktier giver nogle attraktive udbytter.

Vi anbefaler eToro, hvor du kan købe og sælge udbytteaktier med kurtage på 0 kr.

KØB DANSKE UDBYTTEAKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

2. Opret konto

Så snart du kommer ind på eToro’s hjemmeside, så skal du skrive dine oplysninger. Du skal skrive et brugernavn, din e-mail og lave en adgangskode. Du kan også oprette en konto ved at bruge din facebookkonto.

Så snart du har oprettet din konto, så skal du bekræfte din e-mail og få verificeret din konto indenfor den kommende tid. Så snart din konto er oprettet, kan du købe dine første udbytteaktier.

Skaermbillede 2021 08 18 kl. 12.38.04

Når du er kommet ind på din konto, så skal du indbetale penge. Det gør du ved at klikke nederst på siden, på ”Indbetal penge”, både på mobil og computer.

Derefter vil der komme et vindue, hvor du kan overføre penge til kontoen, med enten kreditkort, Paypal eller Bankoverførsel.

Du kan komme i gang for kun 50$ (Cirka 300 kr. ) hvis du overføre med Kreditkort eller PayPal.

Nu kan du købe din første danske udbytteaktie.

indsæt og overfør penge på etoro konto

3. Find din DANSKE udbytteaktie

Når du skal finde den danske udbytteaktie du vil købe, så er det på eToro utrolig nemt. I toppen af siden, kan du i søgefeltet søge efter den aktie som du ønsker at købe.

Længere nede på siden, vil vi vise dig en stor liste med danske udbytteaktier som du kan købe, og som vi mener er spændende.

novo nordisk aktier

Ovenfor på screenshottet har jeg valgt Novo Nordisk aktier, som har givet et afkast på 1.04% i udbytte sidste år og som du også vil finde på listen længere nede.

4. Køb danske udbytteaktier

Det næste du skal gøre nu, er at finde ud af hvor meget du vil købe for.

Du kan købe for helt ned til 50$, men jo mere du køber for, jo mere får du i udbytte.

Så snart du har klikket på ”Indstil ordre” så ejer du en lille del af virksomheden Novo Nordisk.

novo nordisk aktie

Bedste Danske udbytteaktier i juni 2024 (Opdateret liste)

Der findes mange danske udbytteaktier, så derfor har vi samlet en stor liste med disse gode danske udbytte aktier. Du kan finde alle disse aktier på eToro, og de kan købes uden at du skal betale kurtage, som sparer dig for utroligt mange penge over en længere årrække.

Vores liste med danske udbytte aktier opdateres løbende og er sidst blevet opdateret i juni så du kan altid se hvor meget udbytte disse virksomheder udbetaler.

Novo Nordisk aktier

novo nordisk aktier

Novo Nordisk aktier er nogle af de mest kendte udbytteaktier herhjemme i Danmark. Novo Nordisk har skabt insulin til diabetes patienter, som ikke kan leve uden deres medicin, hvilket har sikret at de tjener millioner i fast indtjening på disse kunder. Derudover så har har de skabt slankemedicin som forventes at komme på markedet i det meste af verden i de kommende år, som formentligt også vil vise sig på deres Novo Nordisk udbytte

De har derfor en enorm fast indkomst fra disse produkter, som sikre at de konstant kan skabe kæmpemæssige overskud som bidrager til udbytte til deres udbytteaktier.

Seneste Novo Nordisk aktier udbytte: 1,04%

KØB NOVO NORDISK AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Danske Bank aktier

danske bank aktier

Hvis man vil have aktier med godt udbytte, så er bankaktier generelt et godt sted at kigge i retning af. Dansker bank aktier er en af de aktier som givet et godt udbytte til sine aktionærer. Selvom at Dansk Bank har haft nogle skandaler, så er det en enorm bank, som levere gode regnskaber og derved også godt udbytte til deres aktionærer.

Derudover så er de meget opmærksomme i hele koncernen på at løse deres tidligere problemer, og komme ud på den anden side, endnu stærkere end tidligere. Alt i alt en oplagt udbytte aktie til dig der gerne vil have aktier der giver udbytte i sin portefølje.

Seneste Danske Bank aktier udbytte: 1,85%

KØB DANSKE BANK AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Tryg aktier

tryg aktier

Der er ingen tvivl om at forsikringsselskaber er nogle af de danske udbytte aktier som er kendt for at give meget i udbytte. Tryg aktier er også en af de kendte udbytteaktier, som især er kendt for deres høje udbytte. Tryg er en stor virksomhed og blandt en af de største forsikringsselskaber i Danmark, og er også blandt nogle af dem der har lavet de største overskud år efter år.

Det der gør Tryg aktier interessante udover deres høje udbytte er at det er en solid virksomhed der står bag, som ikke bare går konkurs imorgen. Tryg aktier har en udbytteaktie med et stabilt udbytte i den høje ende.

Seneste Tryg aktier udbytte: 2,86%

KØB TRYG AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Jyske bank aktier

Jyske bank aktier

Jyske bank aktier er også nogle af de populære udbytteaktier, fordi de er kendt for at give et højt udbytte til deres aktienærer. Ligesom med Danske Bank, så er de nogle af de banker der giver det højeste udbytte og det er derfor klart meget interessant, hvis du ønsker at have en aktieportefølje med enten nogle enkle eller mange udbytteaktier.

Jyske Bank er også en af de store banker, hvilket også gør den til en mere stabil investering end hvis man vælger nogle af de helt små banker. Dette sikre også at man derved får et stabilt udbytte fra deres aktier. Jyske bank aktier er en oplagt udbytte aktie at kigge efter, hvis du ønsker en udbytte aktie med et godt stabilt udbytte i den høje ende.

Seneste Jyske Bank aktier udbytte: 2,21%

KØB JYSKE BANK AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Vestas aktier

vestas aktier

Vestas er uden tvivl en af de mest populære danske aktier, og det har det været i mange år. Vestas er en af de største producenter af vindmøller i verden, hvilket også har gjort den til en af de kendte aktier. Vestas udbytte er ikke utrolig højt pr. aktie, men til gengæld så er der også potentiale for at aktien kommer til at stige meget i fremtiden, eftersom hele verden går mere op i grøn energi end norgensinde før, hvor Vestas ligger lunt i svinget til at blive en markant spiller på det område.

Seneste Vestas aktier udbytte: 0,68%

KØB VESTAS AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Danske udbytte aktier med højeste udbytte

Der er en lang række Danske virksomheder som udbetaler et højt afkast til deres aktionærer, og det gør dem til spændende udbytteaktier for mange investorer.

Vi har udvalgt nogle af de danske udbytteaktier på vores liste, som udbetaler det højeste udbytte med den højeste udbytteprocent.

På listen nedenfor kan du se hvad virksomhederne hedder samt hvad deres udbytteprocent er.

VirksomhedsnavnTickerUdbytteprocent
H. Lundbeck A/SLUN7.37%
Topdanmark A/STOP6.08%
Matas A/SMATAS2.02%
Novo NordiskNOVO1.04%
Danske BankDANSKE1.68%
A.P. Møller Mærsk A/SMAERSK0.76%
DSV A/SDSV0.20%
Carlsberg B A/SCARL B2.81%
Oersted A/SORSTED1.51%
ISS A/SISS6.96%
Coloplast B A/SBMW1.59%
Novozymes B A/SNZYM1.09%
TelenorTEL6.92%
Rockwool International B A/SROCKB1.49%
Pandora A/SPNDORA2.46%
Tryg A/STRYG2.55%
Chr. Hansen Holding A/SCHR1.22%
FLSmidth & Co. A/SFLS5.05%
Royal Unibrew A/SRBREW1.67%
SimCorp A/SSIM1.54%
Vestas Wind Systems A/S WVS0.68%

Denne tabel er senest opdateret d. 19. April 2023

Se også få yderligere inspiration med nogle af de andre udbytte aktier:

Amerikanske udbytte aktier

Norske udbytte aktier

Svenske udbytte aktier

Tyske udbytte aktier

Europæiske udbytte aktier

Handelsplatformen eToro giver dig mulighed for at købe udbytteaktier uden at betale kurtage eller gebyr.

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Opret konto her Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke danske aktier giver udbytte?

De danske aktier der giver udbytte, er børsnoterede virksomheder som ofte ønsker at øge virksomhedens kapital, ved at tillade flere ejere eller aktionærer, at købe en del af virksomheden, og derved bliver medejere.

Hvilke danske aktier giver mest udbytte?

Der er meget stor forskel fra aktie til aktie, på hvor meget udbytte disse virksomheder udbetaler. På vores liste over danske udbytteaktier, kan du se hvor meget udbytte disse danske aktier giver. Se vores liste over danske udbytteaktier her

Hvornår får jeg udbetalt udbytte fra danske aktier?

Det er utroligt forskelligt fra aktie til aktie, hvornår man modtager udbyttet fra sine danske udbytte aktier. Alle virksomheders investor-sider, beskriver hvornår de betaler udbytte til deres aktionærer.

Hvilke fordele er der ved danske udbytteaktier?

En af de fordele der kan være ved danske udbytte aktier, kan være at de befinder sig i Danmark, og at du derfor måske kender dem bedre end virksomheder fra andre lande, og derfor kan man have en fordel ved at investere i netop disse.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen