Investering i bomuld: Stor guide for 2024

Har du overvejet at investere i bomuld eller andre råvarer? Der findes massere af muligheder, og det er vigtigt at du ved hvad du laver når du vil investere i de forskellige råvarer som bomuld, så derfor giver vi dig i denne artikel et indblik i hvordan du kan investere i bomuld, samt hvad du skal være opmærksom på.

De fleste der investere i bomuld er daytraders, eftersom priserne skifter hurtigt op og ned, så man skal konstant holde øje med kursernes udvikling.

INVESTER I BOMULD HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Lynguide: Investering i bomuld

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de aktier i bomuld
du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i bomuld.

INVESTER I BOMULD HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Sådan kan du investere i bomuld

Her viser vi dig hvordan du kan investere i bomuld på en handelsplatform. Du kan investere i bomuld uanset om du investere langsigtede eller ønsker at investere i bomuld som en daytrader.

Du vil lære både at investere i ETF’er og aktier med bomuld, som er nogle af de mest velkendte og populære måder at investere i bomuld på.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal aktier i bomuld, så skal du finde den bedste investeringsplatform for dig.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i bomuld.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,2 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Opret gratis konto Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at investere i bomuld. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan investere i bomuld.

3. Sådan investerer du i bomuld

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe værdipapirer i bomuld.

investering i bomuld

For at finde aktier i virksomheder fra bomuld-industrien, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”cotton”, for at læse mere omkring en bomuld-aktie eller en fond der investere i bomuld og se kursudviklingen.

For at købe en bomuldaktie eller ETF som bomuld så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb bomuld aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

invester i bomuld

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

På den måde kan du automatisk sælge dine aktier i bomuld eller hvilken som helst anden investering, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt bomuld aktier.

Læs også hvordan du kan investere i andre råvarer:

Hvad er bomuld?

Bomuld er såkaldt naturfiber, og fremstilles af frøulden fra flere af de forskellige arter fra bomuldslægten. Bomuld bruges især til produktion af tøj, og har været anvendt i mindst 3000 år, og især efter 2. verdenskrig så har produktionen været stigende verden over.

Der findes cirka 43 forskellige arter af bomuld i verden, men kun 5 af dem bruges kommercielt til f.eks. produktion af tøj.

Hvorfor investerer man i bomuld?

Der kan være mange grunde til hvorfor man investerer i bomuld, og eftersom prisen på rå bomuld kan variere rigtig meget, så kan man både få et afkast ved op- og nedture.

bomuld investering
Fra eToro: Bomuld kurs

Der er en række ting som kan påvirke prisen bomuld.

De fleste investorer investere ikke udelukkende i bomuld, men det er oftest en sammensætning af forskellige råvarer. Som med de andre råvarer, så er der flere investeringsmuligheder når du skal investere i bomuld såsom ETF’er, aktier i bomuldsvirksomheder m.v. Herunder kan du læse mere om de forskellige investeringsmuligheder.

Hvordan investerer du i bomuld online?

Der findes forskellige muligheder, når vi taler om investering i råvarer, og især investering i bomuld, men mange investorer fortrække at investere i bomuld igennem aktier eller ETF’er, som også er dem vi gennemgår her i artiklen.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal investere i bomuld.

Du kan også overveje at læse vores omkring investering for begyndere inden du læser denne artikel.

Bomuld ETF’er

For langt de fleste investorer, så er bomuld ikke det som man udelukkende investere i, men er blot et supplement for at få spredt sine investeringer, uden at skulle købe en lang række bomuld-aktier, men kan nøjes med at købe en bomuld-ETF, hvorefter man er bredt eksponeret indenfor bomuld-branchen.

Bomuld CFD

Du kan investere i bomuld-kursen ved at investere i en bomuld CFD, hvor du grundlæggende investere i bomuldsprisen. Som du kan se på screenshottet længere oppe, så er prisen steget i den senere tid, men det betyder ikke at den forsætter med dette, da det fuldstændigt afhænger af udbud og efterspørgslen, så du bør lave din research inden du investere i en bomuld CFD.

Bomuld aktier

Du har også muligheden for at købe bomuld aktier, som altså er aktiver i virksomheder indenfor bomulds-industrien. Her er det igen vigtigt at du sætter dig grundigt ind i bomuld-industrien og i den specifikke virksomhed som du overvejer at købe aktier i.

Du skal også beslutte dig for om du vil investere på kort sigt eller langt sigt, hvilket gør at du f.eks. kan udnytte enhver lille bevægelse i markedet.


INVESTER I BOMULD HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i bomuld?

Du kan investere i bomuld på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i bomuld her)

Hvorfor investere i bomuld?

Mange investere i bomuld for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i bomuld, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i bomuld også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af bomuld aktier inden du fortager investering i bomuld.

Skal jeg købe bomuld-aktier?

Du kan med fordel investere i bomuld, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er bomuld en god investering?

Bomuld kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på bomuld stiger og falder ofte, hvilket gør det til en relativt volatil investering, og derfor også mere henvendt til en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen