Investering i Lithium: Stor guide for 2024

Investering i Lithium er blevet mere og mere populært for investorer at investere i, eftersom behovet for Lithium konstant bliver forøget, hvilket også gør at mange eksperter mener at den voksende efterspørgsel vil forsætte.

Lithium bliver brugt i batterier til f.eks. biler, computere, mobiltelefoner og lignende elektriske produkter som har behov for batterikapacitet, hvilket forøger efterspørgslen og derved påvirker det naturligvis også priserne på Lithium.

Der findes forskellige investeringsmuligheder, når du ønsker at investere i Lithium, hvor du f.eks. kan købe aktier i virksomheder der beskæftiger sig med Lithium. Men du kan også vælge ETF’er eller CFD’er i Lithium. Alle disse muligheder giver dig mulighed for at investere i Lithium online.

INVESTER I LITIUM HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Lynguide: Investering i Lithium

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de aktier i Lithium
du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i Lithium.

INVESTER I LITIUM HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Sådan kan du investere i Lithium

Her viser vi dig hvordan du kan investere i lithium på en platform. Du kan investere i lithium uanset om du investere langsigtede eller ønsker at investere i lithium som en daytrader.

Du vil lære både at investere i ETF’er og aktier med lithium.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal aktier i Lithium , så skal du finde den bedste investeringsplatform for dig.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i Lithium.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at investere i Lithium. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan investere i Lithium.

3. Sådan investerer du i Lithium

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe værdipapirer i Lithium.

invester i lithium

For at finde aktier i virksomheder fra Lithium-industrien, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”Lithium”, for at læse mere omkring en Lithium aktie og se kursudviklingen.

For at købe en Lithiumaktie eller CFD som Lithium så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb Lithium aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

investering i lithium aktier

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

På den måde kan du automatisk sælge dine aktier i Lithium eller hvilken som helst anden investering, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt Lithium aktier.

Læs også hvordan du kan investere i andre råvarer:

Hvad er Lithium?

Lithium kendetegnes som et blødt, sølv-hvidt metal, og er også det letteste grundstof i det periodiske system. Lithium bruges i forskellige erhverv og til flere formål. Det bliver både anvendt i visse typer glas, keramik og i stål- og aluminiumproduktion, mens de fleste kender Lithium fra lithium-batterier. Disse områder står for over 75% af alt lithium som bliver produceret. En af de fordele der findes med Lithium er, at de har et højt smeltepunkt samt et godt elektronisk potentiale, som især gør sin gavn når man producere batterier.

Lithium kan findes helt naturligt i store områder verden over, som f.eks. i stenaflejringer og fordampede saltlag. Her findes det i granit og magnetiske bjergarter, hvor en af de største områder med Lithium ligger i Bolivia langs andelsbjergene, hvor der er omkring 5.4 millioner tons lithium.

Det er et relativt sjældent grundstof på trods af at det findes i mange sten og saltlage, og derfor findes der en del forskellige lithiummineral-depoter i jorden, hvor mange af dem er små og derfor ingen speciel værdi har, eftersom de enten er for små eller af for lav kvalitet.

Hvorfor investerer man i Lithium?

investering i lithium
Fra eToro: Lithium Americas Corp

Lithium er et grundstof som mange ser som en form for grøn og bæredygtig investering. Dette er naturligvis fordi de bliver anvendt i elbiler i hele verden. Der er flere og flere lande som forsøger at gøre det mere attraktivt at købe elbiler for forbrugere, som f.eks. lavere afgifter, flere lade-standere osv.

Priserne har tidligere blevet fordoblet på lithium, fordi der var rygter om at der virkeligt ville komme gang i elbil produktionen, mens der efterfølgende også kom et stort udbud af lithium. Dette store udbud oversteg efterspørgslen, hvilket efterfølgende fik priserne på lithium til at blive sænket.

På nuværende tidspunkt er der en stor forsyning med lithium, hvilket også betyder at lithiumpriserne kan risikere at enten falde eller stagnere i de kommende år, da der er rigeligt lithium i forhold til efterspørgsel.

Det kan derfor være interessant for investorer at følge med i priserne på lithium, og så vælge at investere i lithium når priserne er faldet.

Hvordan investerer du i Lithium online?

Der findes forskellige muligheder, når vi taler om investering i råvarer, og især investering i Lithium, men mange investorer fortrække at investere i Lithium igennem aktier eller ETF’er, som også er dem vi gennemgår her i artiklen.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal investere i Lithium.

Du kan også overveje at læse vores omkring investering for begyndere inden du læser denne artikel.

Lithium ETF’er

For langt de fleste investorer, så er Lithium ikke det som man udelukkende investere i, men er blot et supplement for at få spredt sine investeringer, uden at skulle købe en lang række Lithium-aktier, men kan nøjes med at købe en enkelt Lithium-ETF, hvorefter man er bredt eksponeret indenfor Lithium branchen.

Her er en af de kendte ETF’er som fokuserer på Lithium:

 • Global x Lithium & Battery Tech ETF

Global x Lithium & Battery Tech ETF (LIT) investerer i hele lithiumcyklussen, lige fra minedrift og raffinering af metallet, til produktionen. Her investere denne ETF i hele 42 selskaber som arbejder med ovennævnte stadier af lithium-cyklussen.

Lithium aktier

Kender du til virksomheder som arbejder med lithium, som du tror har en lys fremtid, så kan det måske være mere interessant for dig at investere i lithium igennem aktier. Der findes virksomheder som udvinder lithium, eller producere batterier med lithium, og her kan det eksempelvis være en spændende investeringsmulighed.

Du kan dog også holde dig til en ETF, hvor du øjeblikligt får spredt din investering fuldstændigt over Lithium branchen og derved får spredt din risiko.


INVESTER I LITIUM HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i Lithium?

Du kan investere i Lithium på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i Lithium her)

Hvorfor investere i Lithium?

Mange investere i Lithium for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i Lithium, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i Lithium også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af Lithium aktier inden du fortager investering i Lithium.

Skal jeg købe Lithiumaktier?

Du kan med fordel investere i Lithium, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er Lithium en god investering?

Lithium kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på Lithium stiger og falder ofte, hvilket gør det til en relativt volatil investering, og derfor også mere henvendt til en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen