Investering i nikkel: Stor guide for 2024

Nikkel er en af de velkendte industrielle metaller som anvendes i mange produkter som vi bruger i hverdagen. Du har muligheden for at investere i nikkel igennem aktier, ETF’er og CFD’er. Vi vil lære dig at komme i gang med investering i nikkel i denne artikel.

Der findes forskellige investeringsmuligheder, når du ønsker at investere i nikkel, hvor du f.eks. kan købe aktier i virksomheder der beskæftiger sig med nikkel. Men du kan også vælge ETF’er eller CFD’er i nikkel. Alle disse muligheder giver dig mulighed for at investere i nikkel online.

INVESTER I NIKKEL HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Lynguide: Investering i nikkel

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de aktier i nikkel
du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i nikkel.

INVESTER I NIKKEL HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Sådan kan du investere i nikkel

Her viser vi dig hvordan du kan investere i nikkel på en handelsplatform. Du kan investere i nikkel uanset om du investere langsigtede eller ønsker at investere i nikkel som en daytrader.

Du vil lære både at investere i ETF’er og aktier med nikkel, som er nogle af de mest velkendte og populære måder at investere i nikkel på.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal aktier i nikkel, så skal du finde den bedste investeringsplatform for dig.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i nikkel.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at investere i nikkel. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan investere i nikkel.

3. Sådan investerer du i nikkel

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe værdipapirer i nikkel.

investering i nikkel

For at finde aktier i virksomheder fra nikkel-industrien, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”nickel”, for at læse mere omkring en nikkel aktie og se kursudviklingen.

For at købe en nikkelaktie eller ETF som nikkel så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb nikkel aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

investering i lithium aktier

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

På den måde kan du automatisk sælge dine aktier i nikkel eller hvilken som helst anden investering, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt nikkel aktier.

Læs også hvordan du kan investere i andre råvarer:

Hvad er nikkel?

Nikkel er det 28. grundstof i det periodiske system, og er et sølvhvidt, skinnende metal. Man udvinder nikkel fra miner og der bliver årligt udvundet over 2.25 Mio tons nikkel. Du kan læse mere om udvinding af nikkel her.

Nikkel bliver brugt til en lang række produkter, og op imod 75% af verdens forsyning af grundstoffer anvendes til at lave rustfrit stål, men det bliver også brugt til f.eks. batterier, magneter, elektronik og mønter, mens det også bliver brugt til f.eks. el-arbejde når der bliver lavet belægning på kabler.

Prisen på nikkel afhænger af udbud og efterspørgsel i industrien, men bliver også påvirket af dollarkursen. Hvis du overvejer at investere i nikkel, så bør du lave din egen grundige research, da prisen på nikkel er meget volatin og der derfor kan være relativt risikofyldt hvis man ikke har sat sig ind i hvad man investere i.

Hvorfor investerer man i nikkel?

investering i nikkel
Fra eToro: Nickel Future Contract (CFD)

Der er en række ting som kan påvirke prisen på nikkel.

En af de lande i verden der bruger mest nikkel, er Kina som bruger meget af dette grundstof. Byggeri og infrastruktur regner mange med kommer til at udgøre en stor del af fremtidens nikkelefterspørgsel, men man er meget afhængig af f.eks. Kinas behov for nikkel, hvilket naturligvis udgøre en risiko for dig som investor, hvis deres behov falder over tid.

Hvis der kommer for meget nikkel på lagrene globalt, og efterspørgsel ikke følger med, vil potentielt kunne udgøre en fare for at prisen på nikkel falder.

Det er ikke en råvarer som er oplagt for en nybegynder, men der findes mange daytradere, som investere dagligt for at sikre nogle mindre gevinster ved at følge op- og nedturene, og den kan også udgøre en mindre del af din portefølje, så du spreder dine investeringer og ikke investere hele din formue i en enkelt investering.

Du kan med fordel oprette en konto hos eToro, som er vores fortrukne handelsplatform, hvor du også kan finde alle de forskellige investeringsmuligheder.

Hvordan investerer du i nikkel online?

Der findes forskellige muligheder, når vi taler om investering i råvarer, og især investering i nikkel, men mange investorer fortrække at investere i nikkel igennem aktier eller ETF’er, som også er dem vi gennemgår her i artiklen.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal investere i nikkel.

Du kan også overveje at læse vores omkring investering for begyndere inden du læser denne artikel.

Nikkel ETF’er

For langt de fleste investorer, så er nikkel ikke det som man udelukkende investere i, men er blot et supplement for at få spredt sine investeringer, uden at skulle købe en lang række nikkel-aktier, men kan nøjes med at købe en enkelt nikkel-ETF, hvorefter man er bredt eksponeret indenfor nikkel branchen.

Nikkel CFD

Du kan investere i nikkelkursen ved at investere i en nikkel CFD, hvor du grundlæggende investere i nikkelprisen. Som du kan se på screenshottet længere oppe, så er prisen steget i den senere tid, men det betyder ikke at den forsætter med dette, da det fuldstændigt afhænger af udbud og efterspørgslen, så du bør lave din research inden du investere i en nikkel CFD.

Nikkel aktier

Kender du til virksomheder som arbejder med nikkel, som du tror har en lys fremtid, så kan det måske være mere interessant for dig at investere i nikkel igennem aktier. Der findes virksomheder som udvinder nikkel, eller producere batterier med nikkel, og her kan det eksempelvis være en spændende investeringsmulighed.

Du kan dog også holde dig til en ETF, hvor du øjeblikligt får spredt din investering fuldstændigt over nikkel branchen og derved får spredt din risiko.


INVESTER I NIKKEL HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i nikkel?

Du kan investere i nikkel på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i nikkel her)

Hvorfor investere i nikkel?

Mange investere i nikkel for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i nikkel, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i nikkel også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af nikkel aktier inden du fortager investering i nikkel.

Skal jeg købe nikkel-aktier?

Du kan med fordel investere i nikkel, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er nikkel en god investering?

nikkel kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på nikkel stiger og falder ofte, hvilket gør det til en relativt volatil investering, og derfor også mere henvendt til en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen