Nordnet Anmeldelse – Alt du skal vide+Guide 2022

Nordnet er en af de mest kendte online børsmæglere i Danmark. Det er den største online børsmægler i Norden og er blevet kåret som ”Årets Børsmægler” af Dansk Aktionærforening hele 10 gange i træk.

Hvis du går og overvejer at skifte over til dem, vil begynde at investere i aktier, eller ønsker at vide mere om deres store udvalg af investeringsprodukter, så skal du læse det i hele i vores Nordnet anmeldelse.

Nordnet er især kendt for sine lave priser, yderst brugervenlige platform og innovative produkter, som gør den til en yderst attraktiv handelsplatform for mange investorer, og som også kan hjælpe dig med at finde ud af om du skal starte en konto hos Nordnet aktieplatform.

Kom i gang på Nordnet – Trin for trin guide

For at komme i gang hos Nordnet, så skal du blot oprette en konto

 • Trin 1. Begynd med at gå ind på Nordnet og vælg ”Bliv kunde” for at oprette en konto.
 • Trin 2. Du opretter din konto med dit NemID.
 • Trin 3. Indsæt penge med en bankoverførsel.
 • Trin 4. Nu kan du købe aktier, obligationer, Investeringsforeninger og ETF’er.

Sådan opretter du en konto

For at oprette en gratis konto, så skal du bruge højest 5 minutter, og så er du praktisk talt klar til at handle.

sådan kommer du i gang med Nordnet månedsopsparing

Du er nu klar til at udfylde dine informationer, hvorefter du skal bekræfte din konto med NemID. Årsagen til at du skal godkende din konto med NemID er for at sikre mod hvidvaskning samt så Nordnet kan indberette til SKAT for dig.

Du har nu en konto hos Nordnet.

Hvem er Nordnet?

Nordnet blev grundlagt tilbage i 1996 og er dermed den første online internetbørsmægler i hele Skandinavien. Virksomheden var tidligere børsnoteret på børsen i Stockholm, men ejes idag af the Öhman Group and Nordic Capital.

I modsætning til flere af af deres konkurrenter, så har Nordnet valgt at fokusere på forholdsvis få, men store markeder for i stedet at bruge deres energi på udviklingen af deres produkter. Det må siges at være gået godt, hvis man tager antallet af kunder i betragtning. Tilbage i 2016 meldte selskabet ud, at platformen havde rundet en halv million aktive kunder, og kun to år senere, i 2018, ramte Nordnet altså op på 700.000 kunder, mens der i dag er mere end 1.5 Millioner kunder.

Nordnet var den første handelsplatform, som tilbød børshandler i realtid, og efterfølgende har selskabet lanceret en lang række innovative produkter, der ikke findes på nogle af de andre platforme, som eksempelvis Månedsopsparingen, aktiesparekontoen, Nordnet indeksfond, Superlånet og nem investering af private pensionsmidler. Nordnet Månedopsparing er især en af deres populære produkter og er også unik for Nordnet. Hvis du vil investere i et indeks, er det klart den billigste løsning på markedet med gratis købskurtage. Alle disse tiltag har hermed givet Nordnet en klar førsteplads, når det kommer til investering for private. Virksomheden har løbende udvidet forretningen med teknisk software til de professionelle tradere og private banking til dem, der ikke ønsker selv at investere. Når du går ind på nordnet.dk, kan du med det samme mærke, at den primære fokus er på dig som en privat investor.

nordnet.dk
Nordnet: Tips og inspiration

Nordnet’s hovedforretning består i aktier samt fonde, hvor Nordnet her tjener penge på kurtage og gebyrer i forbindelse med handler. Derudover så tilbyder de også lån i forbindelse med investering i aktier, som også er en del af deres forretning. Denne service hedder ”Superlånet”, hvor Nordnet har sikkerhed i dine aktier.

En anden af deres populære tjenester er måndesopsparingen. Her kan du spare helt automatisk op måned efter måned. Du skal blot vælge et beløb hvorefter Nordnet månedsopsparingen automatisk investere i investeringsforeninger elle ETF’er uden at skulle betale købskurtage. Her kan du investere for ned til 500 kr. om måneden.

Fordele

 • Lav kurtage fra kun 29 kr.
 • Brugervenlig handelsplatform
 • Gratis aktiedepot
 • Unikke investeringsservices såsom månedsopsparing, Nordnet Indeksfond m.m.
 • Stort udvalg af aktier, investeringsforeninger, ETF’er og fonde.
 • Dansk kundeservice
 • Indberetning til SKAT automatisk
 • Mulighed for oprettelse af aktiesparekonto
 • Få din pension flyttet til Nordnet

Ulemper

 • Nordnets mange muligheder kan i starten virke uoverskueligt for nye brugere i starten.
 • Flere af de små børser findes ikke på Nordnet

Du kan gratis oprette en konto hos Nordnet, så du kan med fordel oprette en konto, så du kan lære deres platform at kende.

Shareville – Social platform

shareville

Nordnet har også den sociale platform Shareville, som blev skabt tilbage i 2011. Her kan man som Nordnet kunde nemlig følge de andre investorer og deres investeringer. Brugere på nordnet kan også diskutere deres erfaringer omkring diverse aktier, og på den måde kan man blive klogere ved at kunne lære fra nogle af de erfarne investorer.

Det er utrolig nemt at følge nogle af de dygtige investorer på Shareville, og du kan også let holde godt styr på din egen portefølje og måle den op imod andre investorer og deres afkast, for at se om dit afkast i en periode matcher marked i samme periode.

Når du opretter en konto hos Nordnet, så bliver du automatisk oprettet hos Shareville, som også tilbyder en app til Android og iOS.

Nordnet pension

nordnet pension

Er du klar over hvad din pensionsopsparing koster? Du er måske ikke klar over det, men du betaler årligt et gebyr til din pension, for at de skal varetage din pension, uanset om du har din pension i din bank eller pensionsselskab. Ofte så er det nogle høje årlige omkostninger, og her kan du potentielt spare mange penge ved at skidte til Nordnet Pension.

Det er ikke unormalt at du betaler mellem 1-3% om året i omkostninger, hvilket måske ikke lyder af særligt meget, men efter en årrække kan det betyde utroligt mange penge som i sidste ende betyder at du ville skulle blive endnu længere på arbejdsmarkedet.

Hvis din pension bliver investeret i diverse fonde, så vil du med årlige omkostninger på 3% skulle have et afkast på 3% for overhoved at begynde at få et afkast på din pensionsopsparing, mens du med en investeringsforening med 0,5% i årlige omkostninger ville have tjent 2,5% yderligere med et afkast på 3%.

nordnet pension
Fra Nordnet: Nordnet Pension muligheder

Du kan selv styre din pensionsopsparing og det kan nemt gøres igennem Nordnet. Du kan oprette en ratepension eller aldersopsparing med et tilhørende depot, men du kan også flytte din eksisterende pensionsopsparing til Nordnet, så længe det ikke er en obligatorisk arbejdsmarkedspensionsordning. Men du kan sagtens flytte din kapitalpension over til Nordnet.

Din pensionsopsparing bliver oprettet som en privat opsparing, men er du selvstændig så kan du oprette din pension som en arbejdsgiverordning hvor dine penge bliver direkte indbetalt til dit depot.

Når du har oprettet din Nordnet pension, så får du også mulighed for hjælp til at finde de rette investeringsfonde du kan investere, som passer til netop din risikoprofil. Her får du forslag til hvilke fonde der potentielt kunne være de rigtige for dig til din pension.

Nordnet indeksfonde – Tidligere Superfonden

nordnet indeksfonde

Endnu en fordel ved at anvende Nordnet pensionsopsparing, er at du får adgangen til Nordnet Indeksfond som tidligere er kendt som Nordnet Superfonden.

Der findes 4 Nordnet Indeksfonde som dækker de 4 nordiske markeder, Danmark, Norge, Sverige og Finland. Det kan være en stor fordel at investere i passive indekser som disse i stedet for aktivt forvaltet investeringsforeninger, eftersom deres årlige omkostninger oftest er langt lavere, mens afkastet i de fleste tilfælde er det samme.

Derudover så er der ingen krav til din investering, ud over at du kun kan investere dine pensionsmidler samt at du minimum skal investere 100 kr., mens du højest må investere 100.000 kr. om dagen.

Da Nordnet indeksfond udelukkende er et tilbud til pensionkunder hos Nordnet, så kan du ikke investere i Nordnet indeksfondene fra et almindeligt aktiedepot, men det er faktisk også det eneste minus ved denne løsning.

Alle 4 udgaver af Nordnet Indeksfonde har følgende tilfælles:

 • 0 kr. i kurtage
 • Fra 0,2 % i årlige omkostninger
 • 0 % i administrationsomkostninger

Indeksfonde – Superfonde hos Nordnet

 • Nordnet Indeksfond Danmark: Følger OMXC25 GI-indexet (Ingen aktie udgør mere end 20%).
 • Nordnet Indeksfond Norge: Følger de 25 mest omsatte aktier på Oslo-børsen i Norge.
 • Nordnet Indexfond Sverige: Følger de 70 mest omsatte selskaber på Stockholm-børsen i Sverige.
 • Nordnet Indeksirahasto Suomi/Superfonden Finland: De følger de 25 mest omsatte/ populære aktier på Helsinki-børsen i Finland.

Nordnet månedsopsparing

nordnet månedsopsparing afkast

Nordnet månedsopsparing er en af Nordnets andre produkter som udover Nordnet indeksfond er utrolig populær. Med Nordnet månedsopsparing kan du investere dine penge fuldstændig uden at betale kurtage ved køb af investeringsforeninger eller ETF’er.

Med Nordnet månedsopsparing, så kan du lave en månedlig opsparing, hvor du helt automatisk kan investerer i investeringsforeninger eller ETF’er, som du helt selv vælger.

Du kan begynde med at investere fra mindst 500 kr. om måneden, og så kan du vælge op til 4 forskellige fonde eller ETF’er, som der helt automatisk bliver investeret i hver eneste måned. Her betaler du kun den ÅOP som der er for den fond som du har valgt, og så salgskurtage når du skal sælge dine aktiver en dag.

Det er en ret effektiv måde at få sparet op og investeret dine penge på samme tid, mens du ofte langt lettere kan undvære de små månedlige beløb fra hverdagens budget, fremfor at trække et større beløb ud.

Som du ser på ovenfor på billedet, så vil 2000 kr. som bliver investeret om måneden i 40 år ende med at blive 11.684.443 Kr. Her har du kun investeret 960.000 kr. selv, så størstedelen af pengene stammer fra afkastet som er vokset år efter år.

Nordnet porteføljelån

Et Nordnet porteføljelån er en glimrende mulighed for dig, der vil tage dine investeringer til et helt nyt niveau. Det er nemlig en oplagt måde at udnytte et lån til at investere i værdipapirer. Du bestemmer fuldstændig om du ønsker at bruge lånet på alt muligt andet som eksempelvis renovering af din bolig eller noget helt tredje.

Et porteføljelån hos Nordnet er primært for kunder, der har en mere velafbalanceret portefølje, der er sammensat af nogle flere forskellige aktier, investeringsforeninger eller ETF’er.

Din portefølje stilles altså som sikkerhed for lånet. For at du får lov til at optage lånet, så analyserer Nordnets kreditafdeling først din investerede portefølje baseret på værdien, indholdet og diversificeringen. For at kunne få godkendt og opretholde værdipapirbelåningen, skal din portefølje altså være veldiversificeret. Den betragtes som en diversificeret portefølje, når et værdipapir højest udgør 50% af den totale markedsværdi i din portefølje.

Nordnet aktiesparekonto

Nordnet valgte i begyndelsen at de ikke skulle tilbyde en aktiesparekonto. Det gjorde de eftersom de ikke vurderede at der var en stor nok gevinst ved at anvende denne mulighed. Men de har dog lavet dette om, og tilbyder nu en aktiesparekonto hos Nordnet.

Du kan derfor hos Nordnet oprette en Nordnet aktiesparekonto og også udbytte deres produkter når du investere i deres Nordnet aktiesparekonto.

Nordnet One

Nordnet One

Nordnet One giver dig mulighed for at vælge imellem tre forskellige investeringsfonde, som alle indeholder en blanding af aktier og obligationer fra hele verden. Dette betyder at disse fonde har en ret stor spredning, og derfor er markant mindre sårbar for de forskellige op- og nedture i de enkle markeder. Disse fonde bliver løbende justeret, så de konstant har den samme fordeling mellem aktier og obligationer fra nogle af de forskellige markeder. Dette har historisk set været den mest succesrige måde at investere på.

Nordnet priser og kurtage

Hos de forskellige handelsplatformen, så kan det godt virke uoverskueligt at sammenligne priser og kurtage, men vi har forsøgt at give dig et simpelt overblik over Nordnet kurtage og priser.

Det er ganske gratis at have et aktiedepot hos Nordnet, så derfor så afhænger kurtagen hos Nordnet af de priser som det koster at handle værdipapirerne.

Nordnet kurtage

LandeNordnet
Danske aktier29 DKK 0,10%
Svenske aktier59 SEK / 0,10%
Norske aktier59 NOK / 0,10%
Finske aktier8 EUR / 0,10%
Amerikanske aktier13 USD / 0,15%
Tyske aktier12 EUR / 0,15%
Britiske aktier25 GBP / 0,30%
Kurtagesatser Nordnet

Nordnet app til iOS og Android

Hvis du fortrækker at handle fra mobilen, så kan du downloade Nordnets app til iOS eller Android.

I modsætning til nordnets hjemmeside, så er det ikke alle muligheder, der er tilgængelige via appen.

nordnet app til ios og android

Til gengæld er det utroligt let at få et hurtigt overblik over dine investeringer samt købe/sælge enkeltaktier.

Som du kan se på billedet fra app’en, så kan du se kursudviklinger og din egenkapital. For mange investorer er app’en mere end rigeligt, da de fleste allerede ved, hvilke aktier de gerne vil købe.

Men for at lave en teknisk analyse, så skal du benytte deres online platform.

Du kan hente Nordnets app til både Android her og til iOS her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er Nordnet?

Nordnet er en af de mest populære handelsplatforme, hvor du kan handle med aktier, investeringsforeninger, ETF’er osv. Nordnet blev stiftet i 1996 og du kan læse mere ved at klikke her.

Hvordan investerer jeg på Nordnet?

Du kan på Nordnet købe aktier og lignende ganske enkelt ved blot at overføre penge til din konto med en bankoverførsel og derefter vælge det du ønsker at investere i.

Opgiver Nordnet automatisk til SKAT?

Ja, Nordnet opgiver automatisk dit afkast til SKAT.

Hvad er Nordnet månedsopsparing?

Nordnets månedsopsparing er en nem måde at kombinere opsparing og investering helt automatisk hver eneste måned. Du kan investere i investeringsfoeninger og ETF’er helt uden at betale kurtage ved køb.

Har Nordnet en aktiesparekonto?

Ja, det er nu muligt at oprette en Nordnet aktiesparekonto.

Nordnet kurtage – Hvad koster det?

Nordnet kurtage varier af hvor mange aktier du køber. Den er på 0,10% eller minimum 29 kr. hvis du har deres standardkonto, mens den kan komme ned på 0,05% hvis du har deres Pro konto, som kræver at du har minimum 40 handler om året.

Kilder og brugbare links til videre læsning bulp
Passiv investor & copytrader Mark Thorsen

Mark Thorsen skriver om investering i aktier, råvarer og forex på Aktieskole. Han var skrevet om investering i mere end 5 år på hans egen blog Stabil Økonomi og var i 2021 med til at stifte Investing Classroom der står bag Aktieskole. Han har samlet…

Se alle artikler af Mark Thorsen