Defensive aktier – Se vores 5 favoritter i 2024

Hvis du fortrækker lavere risiko, når du handler med aktier, så er defensive aktier de rette for din portefølje. Defensive aktier er uden tvivl set som de mere stabile aktier, hvor aktiekursen ikke går meget op og ned, selv under en krise.

I denne artikel vil jeg vise dig nogle af de defensive aktier, og lære dig hvordan du køber defensive aktier. Jeg vil også fortælle hvorfor du med fordel kan handle med de defensive aktier, i stedet for at udelukkende at fokusere på vækstvirksomhedernes aktier.

Hos eToro kan du købe defensive aktier, uden at du skal betale kurtage. Du kan på den lange bane spare rigtig mange penge ved ikke at betale kurtage når du køber aktier. Derudover ås har eToro også et kæmpe udvalg af defensive aktier.

KØB DEFENSIVE AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Købsguide: Køb defensive aktier

Jeg vil nedenfor vise dig hvordan du kan købe defensive aktier, hvor vi har lavet en nem guide til dig der er nybegynder, men også til den mere erfarne investor.

Du kan bruge artiklen her til både at købe defensive aktier men også til køb af aktier generelt.

1. Vælg handelsplatform

Der findes en masse parametre du bør overveje når du skal vælge en handelsplatform til at handle defensive aktier.

Der findes utroligt mange handelsplatforme derude, men vi fortrækker eToro, som tilbyder handel med aktier uden kurtage eller gebyrer.

Se vores top 3 handelsplatforme nedenfor.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

2. Opret din handelskonto

indtast informatiner

Så snart du klikker dig ind på eToro’s forside, så skal du blot klikke på ”Opret konto”.

Så snart du har indtastet din information, så lander du på din handelskonto, hvor du kan indsætte dine penge og derved købe defensive aktier.

Det tager kun meget få minutter og så er din handelskonto klar til at købe din første defensive aktie.

3. Indsæt penge på din konto

Så snart du kommer ind på din konto, kan du overføre penge med betalingskortet, PayPal eller bankoverførsel. Du kan starte fra kun 50$. (cirka 300 kr.)

Du skal blot klikke i bunden af venstre hjørne på ”Indbetal Penge”.

Du er hermed klar til at overføre penge til din handelskonto.

Så snart du har overført pengene til din handelskonto, kan du købe dine defensive aktier.

indsæt penge

4. Køb defensive aktier

Du kan nu købe defensive aktier. Du kan selv vælge nogle af de aktier du vil søge efter, eller bruge nogle af de forslag vi kommer med her i artiklen.

Du kan ikke direkte søge efter de forskellige defensive aktier, så derfor kan du vælge nogle af de defensive aktier vi har på vores liste længere nede.

Jeg har her valgt Coca Cola, som i adskille år har betalt et flot udbytte til aktionærerne.

Du skal først søge efter ”Coca Cola”

coca-cola aktier

Derefter skal du blot klikke på ”Handl” for at købe ”Coca Cola” aktier

coca-cola aktie

Du bliver nu vist ind på den overstående købsside, hvor du kan købe Coca Cola Aktier. Du bestemmer helt selv om du ønsker at købe et bestemt antal aktier, eller vælger at købe for et bestemt beløb.

Så snart du har valgt hvor mange aktier du ønsker købe, så skal du blot klikke på ”Indbetal nu” hvis du endnu ikke har overført penge til din handelskonto, eller på ”Indstil ordre” hvis du allerede har overført pengene til din handelskonto.

Hvad er defensive aktier?

Defensive aktier er aktier som ikke påvirkes lige så meget som andre aktier af om det går godt eller dårligt for økonomien generelt. Det kan være produkter eller tjenester som folk skal bruge uanset om der er krisetider eller opgangstider. I modsætning til f.eks. Cykliske aktier eller Vækstaktier, så varierer deres aktiekurs ikke særligt meget i løbet af året.

Der findes en lang række virksomheder som falder indenfor defensive aktier, og her er den nok mest kendte Coca Cola. Cola Cola aktier har igennem de seneste 57 år haft en langsom, men stigende vækstkurve, hvor de samtidigt også har haft et udbytte der er steget i alle 57 år, som du kan se på kurven i midten.

defensive aktier

Hvis du fokuserer på de defensive aktier, så skal du finde virksomheder som sælger de produkter og tjenester som folk køber uanet om der er krise eller ej, såsom Coca Cola. Du kan evt. gå efter Defensive aktier, som samtidigt er Value aktier, og derfor har en lavere aktieværdi end virksomheden reelt set er værd.

De defensive aktier vil formentligt ikke stige voldsomt meget på kort tid, men til gengæld så skal man forvente at de har en mere stabil stigning over tid og risikoen for at du taber hele din investering er også mindre.

Defensive aktier liste

Der findes en masse defensive aktier derude, som også er nogle af de populære aktier på aktiemarkedet. Hvis du ønsker at have en aktieportefølje som ikke bevæger sig voldsomt meget op og ned, så er det oplagt at have en stor del af din portefølje i defensive aktier.

Coca Cola

Coca Cola aktier

Coca Cola aktier har uden tvivl været en god investering, hvis du havde købt dem for mange år siden, men det er forsat en af de helt stabile aktier, som løbende giver et stabilt udbytte til deres aktionærer. Derudover så udvikler Coca Cola sig også konstant, hvor de både opkøber nye virksomheder og udvikler deres basisforretning.

KØB COCA COLA AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Nova Nordisk

novo nordisk aktier

Nova Nordisk aktier er blandt de mest populære danske defensive aktier, som igennem mange år har haft en stabil stigning og som har givet et flot udbytte år efter år. Novo Nordisk producere livsnødvendigt medicin til deres kunder, så derfor er der ikke noget der tyder på at de mister omsætning i de kommende år.

KØB NOVO NORDISK AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Colgate

colgate aktier

Colgate er også en af de helt gamle virksomheder, og interessante forbrugsvarer når vi snakker defensive aktier. Uanset om der er krise eller ej, så børster folk tænder og derfor vil Colgate aktier være interessante som defensive aktier, hvor de også giver et årligt udbytte af deres overskud til aktionærerne.

Generelt så er mange af de større udbytte aktier populære Defensive aktier.

KØB COLGATE AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Vestas Wind Systems

vestas aktier

Vestas aktier har længe været en af de helt populære aktiefavoritter blandt danske investorer.

Uanset om der er høj-eller lavkonkujtur så skal privatpersoner og virksomheder bruge lys og strøm, som vi får ved hjælp af bla. vindmøller fra Vestas. Vestas Wind Systems er også en af de helt store spillere på aktiemarkedet og har igennem mange år haft en stabil vækst, som er hjulpet af at de fleste lande rundt i verden fokusere på mere grøn energi, som Vestas bidrager med.

KØB VESTAS AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Topdanmark

Topdanmark aktier

Topdanmark er blandt en af de mest populære danske aktier, og da forsikringer bliver brugt uanset om der er finansielle kriser eller ej, så er Topdanmark også en af de interessante defensive aktier, som du kan overveje at inddrage i din portefølje.

KØB TOPDANMARK AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er defensive aktier?

Defensive aktier er den type aktier som ikke har store udsving, hverken op eller ned, så selvom der er finansielle kriser eller ej. Det er aktier i virksomheder som forhandler produkter eller tjenester som man bruger uanset hvad.
Du kan se vores liste med defensive aktier her

Hvordan finder jeg gode defensive aktier?

Det kommer fuldstændig an på hvilken aktiestrategi du har. Vi har lavet en liste med muligheder, og så kan du lave en grundig research inden du køber disse defensive aktier.

Findes der danske defensive aktier?

Ja, der findes forskellige danske defensive aktier, som du kan se på vores liste, med bla. Vestas og Novo Nordisk.

Hvorfor skal jeg vælge defensive aktier?

Du bør vælge defensive aktier, hvis du ønsker nogle mere stabile aktier, som hverken har store stigninger, men heller ikke store fald, hvor ønsket er et stabilt afkast over tid.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen