Porsche Børsnotering (IPO) 2024

Porsche børsnotering (IPO) er blevet fastsat til d. 29 september, så det er nu muligt, at kunne investere i deres nye aktier.

Porsche AG er en af de mest kendte sports- og luksusbiler der findes, og blev grundlagt tilbage i 1931 af Ferdinand Porsche. I det 21. århundrede begyndte Porsche at producere elbiler som de kommer til at satse meget mere på, hvilket også er en af de store årsager til hvorfor de laver denne børsnotering, da de ønsker at rejse midler til deres elbilplaner.

I artiklen her fokuserer vi på nogle af de vigtige punkter ift. Porsche IPO og køb af aktier i Porsche.

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Køb Porsche aktier her Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Porsche IPO – Guide til Børsnotering

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med laveste gebyrer og kurtage. Vi anbefaler derfor eToro med 0 kr. kurtage og gebyr.
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter ”Porsche aktier” i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Køb” – Nu har du Porsche aktier

Køb Porsche aktier her Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Køb din første Porsche aktie trin for trin

Det er nemt at investere i Porsche aktier, for så snart du har fundet den rette handelsplatform, så bør det ikke tage særlig lang tid.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høj kurtage og en masse uventede gebyrer, når du skal købe Porsche aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal købe Porsche aktier, så skal du finde den rigtige handelsplatform. Vi anbefaler ikke at du handler igennem banken, da de ofte har høje gebyrer og kurtage ved køb af aktier.

Vi fortrækker eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform, og derudover så har de en yderst brugervenlig aktie app. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, hvor du kan ende med at betale op imod 100 kr. i minimumskurtage ved køb af aktier. De penge vil vi hellere spare og købe aktier for dem i stedet.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at købe aktier. Du bør overføre pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan du købe dine Porsche aktier.


3. Sådan Køber du Porsche aktier

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe dine Porsche aktier.

porsche aktier og børsnotering

For at finde Porsche aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på aktien, for at læse mere omkring din aktie og se kursudviklingen.

For at købe din Porsche aktie, så skal du blot klikke på ”Handl”.


4. Køb af Porsche aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal aktier.

køb porsche aktier

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af aktien, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket. Nu ejer du hermed dine første Porsche aktier.

Bør du investere i Porsche IPO (børsnotering)?

Der er mange investorer der overvejer at købe aktier i Porsche inden deres IPO, og det kan der også være en række fordele ved. Du kan ved at deltage i en børsnotering af Porsche blive en af de første til at blive investorer i selskabet. Derudover så opstår der ofte en del hype omkring de nye børsnoteringer, hvilket naturligvis kan give aktiekursen et hak op efter at de er blevet børsnoteret.

Porsche AG er ejet af Volkswagen Group, og de forbereder i dag sig på at rejse midler til at kunne finansiere deres elbilplaner. Volkswagen har nemlig allerede indgået en rammeaftale med Porsche, hvor de ønsker at flytte virksomheden mod en børsnotering.

Børsnoteringen af Porsche forventes at blive en af de største i Europa, hvor man forventer at værdiansættelsen kommer til at ligge på et sted mellem 522 og 591 milliarder kroner. Derudover så planlægger Porsche- og Piëch-familierne at sælge en del af deres egne ejerandele med formålet at købe Porsche-aktier i børsnoteringen af Porsche.

Porsche økonomi inden børsnoteringen

Porsche havde en rekordomsætning i 2020 på trods af corona-pandamien. Porsche solgte over 272.000 biler, som var 3% lavere end i 2019.

Selskabets omsætning i 2020 steg dog til 28.7 milliarder Euro imod 28.5 året tidligere. Driftsresultatet faldt fra 4.4 milliarder Euro til 4.2 milliarder Euro.

Når børsnoteringen af Porsche sker, kan Porsche være op imod 100 milliarder Euro værd.

Porsche Børsnotering (IPO) dato

Børsnoteringen af Porsche (IPO) er planlagt til at være d. 29 september. Der er foreløbigt blevet annonceret at selskabet kan rejse op imod 15 milliarder Euro igennem børsnoteringen.


Historien om Porsche

Den første Porsche blev bygget tilbage i 1948, men det er dog ikke den første bil som grundlæggeren Ferdinand Porsche havde bygget, men det var dog den første bil med hans navn. Den første Porche bil hed 356/1 og var i modsætning til de efterfølgende nyere 356-modeller, med rørgitterchassis og centermotor. Denne første model blev bygget i Østrig, hvor der efterfølgende også blev produceret en lang række nye Porsche-modeller.

Efter at de fik lavede deres første serie med deres 356-model, så flyttede Porsche tilbage til Stuttgart hvor Ferdinand Porsche oprindeligt kom fra.

Igennem de efterfølgende år, så blev disse nye Porsche-modeller fra at være nogle virkeligt flotte, men mere ordinære biler, til hurtigt at producere nogle mere sports- og luksusbiler som vi også kender dem i dag.

Bør man investere i Porsche børsnotering?

Om du bør investere i Porsche aktier, afhænger meget af hvad din investeringsstrategi er. Men fremtiden for Porsche forudsiges at være lys, og med en forventet vækst i de kommende år, kombineret med at Porsche fremtidssikre sig ved at fortage børsnoteringen for at kunne rejse midler til elbilproduktion af deres fremtidige Porsche-modeller.

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Køb Porsche aktier her Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår bliver Porsche børsnoteret?

Porsche børsnotering (IPO) skete d. 29 september 2023. køb aktier til Porsche børsnotering her

Hvor kan jeg købe en Porsche aktie?

Du kan købe en Porsche aktie på de fleste online handelsplatforme, som eks. eToro efter at de bliver børsnoteret
(Læs hvordan du kan købe Porsche aktier her)

Skal jeg købe Porsche aktier?

Det afhænger af din investeringsstrategi. Du kan starte med at læse vores artikel om Porsche aktier og se om det er en god investering til din strategi.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen