Europæiske Udbytte Aktier: Stor liste (2024 guide)

Europæiske Udbytte aktier er nogle af de populære udbytteaktier for mange investorer, eftersom der findes en lang række af de Europæiske udbytte aktier, som vi kender til her i Danmark. Derudover så er der mange Europæiske udbytteaktier som udbetaler et højt årligt udbytte til deres aktionærer. Grunden til at flere af disse udbytteaktier kan være interessante for mange investorer er f.eks. at man kan vælge at trække penge ud til at leve for til eget forbrug, eller geninvestere i endnu flere Europæiske udbytteaktier.

Du vil længere nede i artiklen her, finde en liste med nogle af de Europæiske udbytte aktier, som vi mener er blandt de bedste Europæiske udbytte aktier i 2024, hvor du ret nemt og hurtigt kan få et simpelt overblik over nogle af de gode Europæiske udbytteaktier.

Se vores liste i bunden af artiklen her med nogle af de bedste udbytteaktier fra Europa.

Bedste Europæiske udbytteaktier i maj 2024

 • Novo Nordisk – En af de mest populære Europæiske udbytteaktier er Novo Nordisk, som i mange år har leveret store overskud og derved også et historisk godt udbytte.
 • Volvo Volvo er en af de populære udbytteaktier fra Europa med et af de højeste udbytte udbetalinger og Volvo bilmærket er kendt som nogle af de mest solide biler i verden.
 • Telia Telia er en yderst spændende Europæisk virksomhed i fuld vækst indenfor telekommunikation, som også er en populær udbytteaktie.
 • Gjensidige Forsikring – Populær norsk virksomhed, som også er en af de mest populære Europæiske udbytte aktier
 • Ericsson Virksomheden Ericsson er en af de globalt fortrukne leverandører af 5G Netværket indenfor telekommunikation globalt og en kendt Europæisk udbytteaktie.
KØB EUROPÆISKE UDBYTTEAKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Bedste handelsplatform til at købe Europæiske udbytteaktier (2024)

Hvis du ønsker at købe Europæiske udbytteaktier, så skal du finde en god handelsplatform at købe dem på. Vi anbefaler derfor, at du vælger en online handelsplatform og ikke køber dine Europæiske udbytte aktier igennem banken, da du betaler mere i kurtage samt gebyr hos banken end du gør hos de fleste aktie platforme.

Vi har længere nede i artiklen her, lavet en liste med nogle populære investeringsplatforme med billig kurtage, et gratis aktiedepot, en god brugervenlighed, samt et stort udvalg af Europæiske udbytteaktier.

Du kan også læse vores store guide til udbytteaktier.

Bedste aktieplatforme til køb af udbytteaktier fra Europa

 1. eToro – Populær platform, hvor du betaler 0 kr. i kurtage på køb af aktier
 2. SaxoInvestor – Dansk investeringsplatform med stort udvalg af Europæiske udbytteaktier
 3. Capital.com – Her kan du handle aktier med CFD’er, som primært er til Daytradere.
 4. Libertex – Nem handelsplatform til at handle CFD’er.

Vi anbefaler eToro når du skal købe dine udbytteaktier fra Europa. En stor fordel ved at købe de forskellige Europæiske udbytteaktier på eToro er, at når du får dit udbytte fra dine aktier, så kan du få geninvesteret alt dit udbytte uanset hvor stort beløbet måtte være, uden at din egen investering bliver spist op af hverken kurtage eller gebyr. eToro har nemlig 0 kr. gebyr og kurtage på aktiehandel.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

Guide til køb af Europæiske udbytte aktier

Hvis du allerede er i gang med at handle med aktier på en platform, hvor du kan købe udbytte aktier fra Europa, så kan du blot springe over dette afsnit. Men er du ikke begyndt, så kan du følge vores guide, og trin-for-trin, og blive helt klar til at købe dine Europæiske udbytte aktier.

1. Vælg handelsplatform til at købe udbytte aktier fra Europa.

Hvis du skal købe Europæiske udbytteaktier, så skal du bruge en handelsplatform som giver mulighed for at handle disse Europæiske udbytte aktier. Du bestemmer helt selv om, at du ønsker at købe Europæiske indekser som fokusere på udbytteaktier eller købe selve udbytteaktier fra Europa.

Udbytteaktier er blevet populære i de seneste år, og især nogle af de de Europæiske udbytteaktier giver nogle attraktive udbytter.

Vi anbefaler eToro, hvor du kan købe og sælge udbytteaktier med kurtage på 0 kr.

KØB EUROPÆISKE UDBYTTEAKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

2. Opret konto

Så snart du kommer ind på eToro’s hjemmeside, så skal du skrive dine oplysninger. Du skal skrive et brugernavn, din e-mail og lave en adgangskode. Du kan også oprette en konto ved at bruge din facebookkonto.

Så snart du har oprettet din konto, så skal du bekræfte din e-mail og få verificeret din konto indenfor den kommende tid. Så snart din konto er oprettet, kan du købe dine første udbytteaktier.

Skaermbillede 2021 08 18 kl. 12.38.04

Når du er kommet ind på din konto, så skal du indbetale penge. Det gør du ved at klikke nederst på siden, på ”Indbetal penge”, både på mobil og computer.

Derefter vil der komme et vindue, hvor du kan overføre penge til kontoen, med enten kreditkort, Paypal eller Bankoverførsel.

Du kan komme i gang for kun 50$ (Cirka 300 kr. ) hvis du overføre med Kreditkort eller PayPal.

Nu kan du købe din første Europæiske udbytteaktie.

indsæt og overfør penge på etoro konto

3. Find din Europæiske udbytteaktie

Når du skal finde den Europæiske udbytteaktie du vil købe, så er det på eToro utrolig nemt. I toppen af siden, kan du i søgefeltet søge efter den aktie som du ønsker at købe.

Længere nede på siden, vil vi vise dig en liste med Europæiske udbytteaktier som du kan købe, og som vi mener er spændende.

telia aktier

Ovenfor på screenshottet har jeg valgt Telia aktier, som har givet et afkast på 6.00% i udbytte sidste år og som du også vil finde på listen længere nede.

4. Køb Europæiske udbytteaktier

Det næste du skal gøre nu, er at finde ud af hvor meget du vil købe for.

Du kan købe for helt ned til 50$, men jo mere du køber for, jo mere får du i udbytte.

Så snart du har klikket på ”Indstil ordre” så ejer du en lille del af virksomheden Telia.

Telia aktie

Bedste Europæiske udbytteaktier i maj 2024 (Opdateret liste)

Der findes mange Europæiske udbytteaktier, så derfor har vi samlet en stor liste med disse gode Europæiske udbytte aktier. Du kan finde alle disse aktier på eToro, og de kan købes uden at du skal betale kurtage, som sparer dig for utroligt mange penge over en længere årrække.

Vores liste med Europæiske udbytte aktier opdateres løbende og er sidst blevet opdateret i maj så du kan altid se hvor meget udbytte disse virksomheder udbetaler. Ellers kan du også se vores komplette guide til de bedste udbytteaktier.

Novo Nordisk aktier

novo nordisk aktier

Novo Nordisk aktier er nogle af de mest kendte udbytteaktier herhjemme. Novo Nordisk har skabt insulin til diabetes patienter, som ikke kan leve uden deres medicin, hvilket har sikret at de tjener millioner i fast indtjening på disse kunder. Derudover så har har de skabt slankemedicin som forventes at komme på markedet i det meste af verden i de kommende år, som formentligt også vil vise sig på deres Novo Nordisk udbytte

De har derfor en enorm fast indkomst fra disse produkter, som sikre at de konstant kan skabe kæmpemæssige overskud som bidrager til udbytte til deres udbytteaktier.

Seneste Novo Nordisk aktier udbytte: 1,23%

KØB NOVO NORDISK AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Volvo aktier

volvo aktier

Volvo er en af de mest kendte bilmærker i Europa, og de er især kendte for deres solide biler. De har meldt ud at de vil lave deres fremtidige biler så sikre, at ingen nogensinde skal dø i deres biler igen i en færdselsulykke. Derudover så er de i fuld gang med at bygge elbiler og hybridbiler, hvor de naturligvis er hård konkurrence med de andre bilmærker som går i samme retning, så det bliver spændende at følge deres Volvo aktie.

Volvo er nogle af de spændende udbytteaktier fra Europa, som er mest populære, hvilket formentligt er grundet deres høje udbytteprocent.

Seneste udbyttebetaling: 6.28%

KØB VOLVO AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Telia aktier

telia aktier

Telia er en stor spiller indenfor telekommunikation, bredbånd, fastnettelefoni samt tv og er ejet at den svenske og finske stat. Telia er en af de største spillere på det danske markedet, men også i Sverige og har mere end 31.000 ansatte. Telia aktier giver også et højt udbytte til deres aktionærer på trods af at de er i hård konkurrence med de resterende teleudbydere, hvilket naturligvis også skaber en ekstra interesse for mange investorer der er på jagt efter gode Europæiske udbytteaktier.

Seneste udbyttebetaling: 6.00%

KØB TELIA AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Gjensidige Forsikring aktier

Gjensidige Forsikring aktier

Gjensidige Forsikring er en af de store forsikringsselskaber, og generelt så er der mange forsikringsselskaber der udbetaler nogle flotte udbytter til deres aktionærer, og her er Gjensidige Forsikringer på vores liste over Europæiske udbytteaktier over nogle af de udbytteaktier fra Europa som udbetaler et højt udbytte historisk set.

Seneste udbyttebetaling: 3.64%

KØB GJENSIDIGE AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ericsson aktier

Ericsson aktier

Ericsson er en gammel virksomhed, som især arbejder på udviklingen af 5G netværket, som flere og flere lande begynder at indføre som deres fortrukne telenetværk. De er blandt de førende indenfor denne udvikling og vælger man at investere i Ericsson aktier, så er du som investor også eksponeret globalt.

Ericsson aktier er også en af de populære Europæiske udbytte aktier.

Seneste udbyttebetaling: 1.10%

KØB ERICSSON AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Europæiske udbytteaktier med højeste udbytte

Der er en lang række Europæiske virksomheder som udbetaler et højt afkast til deres aktionærer, og det gør dem til spændende udbytteaktier for mange investorer.

Vi har udvalgt nogle af de Europæiske udbytteaktier på vores liste, som udbetaler det højeste udbytte med den højeste udbytteprocent.

På listen nedenfor kan du se hvad virksomhederne hedder samt hvad deres udbytteprocent er.

VirksomhedsnavnTickerUdbytteprocent
Novo NordiskNOVO1.05%
Swedbank ABSWED9.13%
Volvo ABVOLV6.28%
Securitas ABSECU3.96%
Gjensidige Forsikring ASAGJF3.64%
Oersted A/SORSTED1.57%
ISS A/SISS6.96%
Bayerische Motoren Werke AGBMW4.56%
Nordea Bank ABNDA7.26%
TelenorTEL6.92%
VOLKSWAGEN GROUPVOW33.21%
Kalleback Property Invest ABKAPIAB5.53%
Heimstaden ABHEIM-PREF6.35%
Softronic ABSOF-B5.03%
NCC AB Class ANCC-A4.30%
Betsson ABBETS-B3.41%
Allianz SEALV4.97%
Bjorn Borg ABBORG3.34%
Cibus Nordic Real Estate ABCIBUS4.20%
HeidelbergCement AGHEI4.69%
Investors House OyjINVEST4.69%

Denne tabel er senest opdateret d. 19. April 2022

Se også få yderligere inspiration med nogle af de andre udbytte aktier:

Danske udbytte aktier

Amerikanske udbytte aktier

Norske udbytte aktier

Svenske udbytte aktier

Tyske udbytte aktier

Handelsplatformen eToro giver dig mulighed for at købe udbytteaktier uden at betale kurtage eller gebyr.

KØB EUROPÆISKE UDBYTTEAKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke Europæiske aktier giver udbytte?

De Europæiske aktier der giver udbytte, er børsnoterede virksomheder som ofte ønsker at øge virksomhedens kapital, ved at tillade flere ejere eller aktionærer, at købe en del af virksomheden, og derved bliver medejere.

Hvilke Europæiske aktier giver mest udbytte?

Der er meget stor forskel fra aktie til aktie, på hvor meget udbytte disse virksomheder udbetaler. På vores liste over Europæiske udbytteaktier, kan du se hvor meget udbytte disse Europæiske aktier giver. Se vores liste over Europæiske udbytteaktier her

Hvornår får jeg udbetalt udbytte fra Europæiske aktier?

Det er utroligt forskelligt fra aktie til aktie, hvornår man modtager udbyttet fra sine Europæiske udbytteaktier. Alle virksomheders investor-sider, beskriver hvornår de betaler udbytte til deres aktionærer.

Hvilke fordele er der ved Europæiske udbytteaktier?

En af de fordele der kan være ved Europæiske udbytte aktier, kan være at nogle af verdens største virksomheder befinder sig i Europa, og derfor kan man have en fordel ved at investere i netop disse.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen