Investering i hvede: Stor guide for 2024

Har du overvejet at investere i hvede eller andre råvarer? Der findes massere af muligheder, og det er vigtigt at du ved hvad du laver når du vil investere i de forskellige råvarer som hvede, så derfor giver vi dig i denne artikel et indblik i hvordan du kan investere i hvede, samt hvad du skal være opmærksom på.

De fleste der investere i hvede er daytraders, eftersom priserne skifter hurtigt op og ned, så man skal konstant holde øje med kursernes udvikling.

INVESTER I HVEDE HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Lynguide: Investering i hvede

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de aktier i hvede
du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i hvede.

INVESTER I HVEDE HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Sådan kan du investere i hvede

Her viser vi dig hvordan du kan investere i hvede på en handelsplatform. Du kan investere i hvede uanset om du investere langsigtede eller ønsker at investere i hvede som en daytrader.

Du vil lære både at investere i ETF’er og aktier med hvede, som er nogle af de mest velkendte og populære måder at investere i hvede på.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal aktier i hvede, så skal du finde den bedste investeringsplatform her for dig.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i hvede.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at investere i hvede. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan investere i hvede.

3. Sådan investerer du i hvede

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe værdipapirer i hvede.

investering i hvede

For at finde aktier i virksomheder fra hvede-industrien, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”wheat”, for at læse mere omkring en hvede-aktie eller en fond der investere i hvede og se kursudviklingen.

For at købe en hvedeaktie eller ETF som hvede så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb hvede aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

invester i hvede

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

På den måde kan du automatisk sælge dine aktier i hvede eller hvilken som helst anden investering, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt hvede aktier.

Læs også hvordan du kan investere i andre råvarer:

Hvad er hvede?

Hvede er en af de mest vigtige råvarer i hele verden, og er derfor også en markant del af fødevare- og drikkevareindustrien, og har også været en ernæringskilde for hele menneskeheden lige siden landbruget blev født. Derudover så brødføder de også en stor del af befolkningen i både Nordafrika og mellemøsten.

Prisen på hvede bliver påvirket af udbud og efterspørgsel, som påvirkes af f.eks. vejrforhold, mulighed for leverancer osv.

Hvorfor investerer man i hvede?

investering i hvede aktier
Fra eToro: Hvede kursudvikling

Der er en række ting som kan påvirke prisen hvede.

De fleste investorer investere ikke udelukkende i hvede, men det er oftest en sammensætning af forskellige råvarer. Som med de andre råvarer, så er der flere investeringsmuligheder når du skal investere i hvede såsom ETF’er, aktier i hvedevirksomheder m.v. Herunder kan du læse mere om de forskellige investeringsmuligheder.

Hvordan investerer du i hvede online?

Der findes forskellige muligheder, når vi taler om investering i råvarer, og især investering i hvede, men mange investorer fortrække at investere i hvede igennem aktier eller ETF’er, som også er dem vi gennemgår her i artiklen.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal investere i hvede.

Du kan også overveje at læse vores omkring investering for begyndere inden du læser denne artikel.

Hvede ETF’er

For langt de fleste investorer, så er hvede ikke det som man udelukkende investere i, men er blot et supplement for at få spredt sine investeringer, uden at skulle købe en lang række hvede-aktier, men kan nøjes med at købe en hvede-ETF, hvorefter man er bredt eksponeret indenfor hvede-branchen.

hvede CFD

Du kan investere i hvede-kursen ved at investere i en hvede CFD, hvor du grundlæggende investere i hvedeprisen. Som du kan se på screenshottet længere oppe, så er prisen steget i den senere tid, men det betyder ikke at den forsætter med dette, da det fuldstændigt afhænger af udbud og efterspørgslen, så du bør lave din research inden du investere i en hvede CFD.

Hvede aktier

Du har også muligheden for at købe hvede aktier, som altså er aktiver i virksomheder indenfor hvede-industrien. Her er det igen vigtigt at du sætter dig grundigt ind i hvede-industrien og i den specifikke virksomhed som du overvejer at købe aktier i.


INVESTER I HVEDE HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i hvede?

Du kan investere i hvede på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i hvede her)

Hvorfor investere i hvede?

Mange investere i hvede for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i hvede, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i hvede også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af hvede aktier inden du fortager investering i hvede.

Skal jeg købe hvede-aktier?

Du kan med fordel investere i hvede, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er hvede en god investering?

hvede kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på hvede stiger og falder ofte, hvilket gør det til en relativt volatil investering, og derfor også mere henvendt til en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen