Vækstaktier – Se 5 spændende vækstaktier i 2024

Vækstaktier er aktier, som man forventer kommer til at stige markant i fremtiden. Det er ofte aktier i virksomheder, som på købstidspunktet har en lav indtjening, men det kan også være en virksomhed som er kommet godt i gang, men som rammer det helt rigtige produkt eller tjeneste, hvor investorerne tror på at de i fremtiden vil få en markant højere indtjening, som hvis de f.eks. har et specielt patient eller rammer en unik teknologi.

Det er ganske nemt at handle med vækstaktier på handelsplatformen eToro, hvor du kan købe vækstaktier uden at betale kurtage eller gebyrer.

KØB VÆKSTAKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Købsguide: Køb vækstaktier

Nu vil jeg vise dig hvordan du køber vækstaktier med vores guide. Vores guide er bygget op trin for trin, så du nemt og enkelt kan få et overblik over hvordan du køber en vækstaktie.

Det er ganske nemt at købe vækstaktier, da det ikke er anderledes end at købe andre typer aktier.

1. Vælg handelsplatform til vækstaktier

Der er flere ting du bør være opmærksom på, når du skal finde en aktie handelsplatform til at købe vækstaktier. Vi fortrækker eToro, som giver dig mulighed for at købe aktier uden kurtage eller gebyrer.

Se vores top 3 handelsplatforme nedenfor.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

2. Opret din handelskonto

indtast informatiner

Så snart du klikker dig ind på eToro’s forside, så skal du blot klikke på ”Opret konto”.

Så snart du har indtastet din information, så lander du på din handelskonto, hvor du kan indsætte dine penge og derved købe vækstaktier.

Det tager kun meget få minutter og så er din handelskonto klar til at købe din første vækstaktie.

3. Indsæt penge på din konto

Så snart du kommer ind på din konto, kan du overføre penge med kreditkort, PayPal eller bankoverførsel. Du kan starte fra kun 50$. (cirka 300 kr.)

Du skal blot klikke i bunden af venstre hjørne på ”Indbetal Penge”.

Du er hermed klar til at overføre penge til din handelskonto.

Så snart du har overført pengene til din handelskonto, kan du købe dine vækstaktier.

indsæt penge

4. Sådan Køber du vækstaktier

Du kan nu købe vækstaktier. Du kan selv vælge nogle af de aktier du vil søge efter, eller bruge nogle af de forslag vi kommer med her i artiklen.

Du kan ikke direkte søge efter de forskellige vækstaktier, så derfor kan du vælge nogle af de vækstaktier vi har på vores liste længere nede.

Jeg har her valgt Amazon, som i adskille år har oplevet en massiv vækst.

Du skal først søge efter ”Amazon”

amazone aktier

Derefter skal du blot klikke på ”Handl” for at købe ”Amazon” aktier

amazone aktie

Du bliver nu vist ind på den overstående købsside, hvor du kan købe Amazon Aktier. Du bestemmer helt selv om du ønsker at købe et bestemt antal aktier, eller vælger at købe for et bestemt beløb.

Så snart du har valgt hvor mange aktier du ønsker købe, så skal du blot klikke på ”Indbetal nu” hvis du endnu ikke har overført penge til din handelskonto, eller på ”Indstil ordre” hvis du allerede har overført pengene til din handelskonto.

Du kan også læse vores artikel omkring investering i aktier for begyndere.

Hvad er vækstaktier?

Så snart vi snakker om vækstaktier, så snakker vi om aktier i børsnoterede virksomheder som forventes at få en høj indtjening i fremtiden. Der kan være vækstaktier i alle brancher, og de handles oftest til en høj P/E (Price Earnings-værdi).

Noget som mange vækstvirksomheder har til fælles, er at de ofte har unikke produkter eller tjenester. Det kan være et patent eller en teknologi som giver dem en fordel i forhold til andre virksomheder i deres branche, hvor de bruger deres overskud til at udvikle deres produkt og geninvestere til yderligere vækst i fremtiden.

En vækstaktie er aktier i firmaer der forventes at øge deres salg samt indtjening hurtigere end markedsgennemsnittet, og de kan ofte se dyre ud grundet en høj P/E, men hvor prisen faktisk godt kan være billig, hvis virksomhederne vil forsætte deres vækst som driver aktieprisen op.

Der er en potentielt højere risiko, når man investerer i vækstaktier, i modsætning til Defensive aktier som har en mere stabil aktiekurs.

Vækstaktier liste

Der findes en masse vækstaktier derude, og nedenfor har vi lavet en liste med nogle interessante vækstaktier, som du kan undersøge nærmere. Vi har udvalgt nogle af de større virksomheder, som du måske endda allerede kender fra din hverdag.

Der er en stor del af de vækstaktier derude, som er Amerikanske aktier, men der findes også Danske aktier eller f.eks. Norske aktier som betegnes som vækstaktier.

Visa aktier

visa aktier

VISA kender de fleste grundet at det er en af de største udbydere af internationale kreditkort, og som mere og mere bliver det fortrukne kreditkort i flere og flere lande.

KØB VISA AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Amazon aktier

Amazon Aktier AMZN Aktie kurs

Amazon er en virksomhed som i mange år har haft en massiv vækst, men som endnu forventes at forsætte væksten ved at indtage nye markeder. Hvis det lykkes dem at forsætte væksten, så vil det formentligt også afspejle sig i aktieprisen, hvilket også er derfor at Amazon aktier længe har været populære blandt investorer.

KØB AMAZON AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Fiverr International aktier

fiverr aktier

Fiverr international er en service som giver virksomheder og privatpersoner mulighed for at købe og sælge digitale tjenester. Det er en digital markedsplads, hvor en virksomhed som eksempel kan finde en freelancer til at udføre alt lige fra oversættelser til tekstforfatning og grafisk arbejde.

KØB FIVERR AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

SAP SE

SAP aktier

SAP levere software til virksomheder, som kan bidrage til en forbedret ressourceplanlægning, databasestyring og business intelligence. I Danmark bruges SAP f.eks. af Salling Group til vagtplaner, bestilling af varer og er grundstenen i deres administrationssoftware, som også er vækstet i høj fart i de senere år.

KØB SAP AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er vækstaktier?

Vækstaktier er aktier i virksomheder som forventes at få en høj indtjening i fremtiden.
Du kan se vores liste med vækstaktier aktier her

Hvordan finder jeg gode vækstaktier?

Det kommer an på hvilken aktiestrategi du har. Vi har lavet en liste med muligheder, og så kan du lave en grundig research inden du køber disse vækstaktier.

Hvorfor skal jeg vælge vækstaktier?

Du bør investere i vækstaktier, hvis du ønsker at have aktier i din portefølje som kan stige meget over tid. Det er dog vigtigt at undersøge virksomhederne grundigt, da vækstaktier ofte også kan have en højere risiko.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen