Udbytte Aktier: Udbytteguiden (2024 Version)

Udbytteaktier er nogle af de populære aktier, da de løbende giver en del af virksomhedens udbytte til aktienæren. Dette er især interessant hvis man ønsker enten at trække pengene løbende ud og leve for, eller for at geninvestere udbyttet.

Vi har lavet en liste med de bedste udbytteaktier i 2024, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at finde nogle gode udbytteaktier til din aktieportefølje. Køb udbytteaktier til din aktieportefølje, hvis du gerne vil have en del af det løbende udbytte som virksomhederne du investere i giver.

Se vores liste med de bedste udbytteaktier længere nede på siden samt hvilke handelsplatforme vi mener er de bedste handelsplatforme, så du kan købe udbytteaktier når du er færdig med vores artikel.

Bedste udbytteaktier i juli 2024

 • Coca Coca – En virksomhed der år efter år har givet et godt udbytte i mange, mange år.
 • Apple – Apple er en kæmpe virksomhed med et lavt, men stabilt udbytte.
 • Novo Nordisk – God virksomhed med kæmpe overskud årligt og med en forventet god udbytteaktie både kort- og langsigtede
 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Køb aktier her Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Bedste handelsplatform til at købe udbytteaktier (2024)

Hvis du ønsker at købe udbytteaktier, så skal du finde en handelsplatform at købe dem på. Vi anbefaler at du vælger en online handelsplatform og ikke køber dine udbytteaktier igennem banken, da du betaler en del mere i kurtage og gebyr hos banken end du gør hos de fleste handelsplatforme.

Vi har nedenfor en liste med populære handelsplatforme med lav kurtage, gratis aktiedepot, god brugervenlighed, samt et stort udvalg af aktier.

Bedste aktieplatforme til køb af udbytteaktier

 1. eToro – Populær handelsplatform, hvor du betaler 0 kr. i kurtage på aktiehandel
 2. SaxoInvestor – Dansk handelsplatform med stort udvalg af danske udbytteaktier
 3. Nordnet – Populær dansk platform med især stort udvalg af danske udbytteaktier

Vi anbefaler eToro når du skal købe dine udbytteaktier. En stor fordel ved at købe udbytteaktier på eToro er, at når du får udbytte fra dine aktier, så kan du geninvestere dit udbytte uanset hvor stort beløbet af, uden at din investering bliver spist op af kurtage og gebyr. eToro har nemlig 0 kr. gebyr og kurtage på aktiehandel.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

Hvad er udbytteaktier?

Mange aktieselskaber udbetaler en dividende, også kendt som et udbytte, til deres aktionærer. Dette udbytte er en del af virksomhedens overskud, som dermed gives videre til aktionærerne, som jo er medejere af virksomheden. Det er en måde at kunne belønne aktionærerne som har investeret i virksomheden. Dog kan visse selskaber, såsom de såkaldte ”REIT’er” (Real Estate Investment Trust), udbetaler udelukkende udbytte for at få gavn af nogle skattemæssige fordele.

Årets udbytte vedtages oftest på selskabernes generalforsamlinger. Hvis det har været et godt år med stort overskud, kan selskabets bestyrelse beslutte at hæve udbyttet eller udbetale ekstraordinært udbytte oveni det normale beløb. Der er meget forskel på, hvor meget du får udbetalt i udbytte. Nogle virksomheder giver under 0,5%, mens andre betaler over 5% af overskuddet.

Investorer har generelt delte meninger om udbytteaktier. Nogen går udelukkende efter udbyttebetalende aktier, mens andre investorer er mindre glade for dem.

Mange investorer er glade for de udbyttebetalende aktier, da dette udbytte sikrer dem en aktieindkomst, selvom markedet går ned. Derudover så kan udbyttebetaling også gøre aktier mere attraktive og holde deres kurs stabil, også i perioder med lavkonjunktur.

Guide til køb af udbytteaktier

Er du allerede i gang med at investere i aktier på en handelsplatform som giver dig mulighed for at købe udbytteaktier, så kan du blot læse videre i artiklen. Men hvis du ikke er begyndt endnu, så bør du følge vores guide, så du har adgang til en handelsplatform, som giver dig mulighed for at købe udbytteaktier.

Nedenfor vil du trin for trin se hvordan du finder og køber dine udbytteaktier.

1. Vælg handelsplatform til at købe udbytteaktier

Hvis du skal købe udbytteaktier, så skal du bruge en handelsplatform som giver mulighed for at handle disse udbytteaktier. Du bestemmer selv om du ønsker at købe indekser som fokusere på udbytteaktier eller købe selve udbytteaktierne selv.

Udbytteaktier er blevet populære i de senere år, og især de virksomheder som giver nogle attraktive udbytter har været populære, mens der også findes flere danske udbytteaktier som giver fornuftigt udbytte.

Vi anbefaler eToro, hvor du kan købe og sælge udbytteaktier med kurtage på 0 kr.

KØB UDBYTTEAKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

2. Opret konto

Så snart du kommer ind på eToro’s hjemmeside, så skal du skrive dine oplysninger. Du skal skrive et brugernavn, din e-mail og lave en adgangskode. Du kan også oprette en konto ved at bruge din facebookkonto.

Så snart du har oprettet din konto, så skal du bekræfte din e-mail og få verificeret din konto indenfor den kommende tid. Så snart din konto er oprettet, kan du købe dine første udbytteaktier.

Skaermbillede 2021 08 18 kl. 12.38.04

Når du er kommet ind på din konto, så skal du indbetale penge. Det gør du ved at klikke nederst på siden, på ”Indbetal penge”, både på mobil og computer.

Derefter vil der komme et vindue, hvor du kan overføre penge til kontoen, med enten kreditkort, Paypal eller Bankoverførsel.

Du kan komme i gang for kun 50$ (Cirka 300 kr. ) hvis du overføre med Kreditkort eller PayPal.

Nu kan du købe din første udbytteaktie.

indsæt og overfør penge på etoro konto

3. Find din udbytteaktie

Når du skal finde den udbytteaktie du vil købe, så er det på eToro utrolig nemt. I toppen af siden, kan du i søgefeltet søge efter den udbytteaktie som du ønsker at købe.

Længere nede på siden, vil vi vise dig en liste med udbytteaktier som du kan købe, og som vi mener er gode udbytteaktier.

coca cola aktier søg

Ovenfor har jeg valgt Coca Cola aktier, som har givet et afkast på 1.67% i udbytte sidste år og som du også vil finde på listen nedenfor.

4. Køb udbytteaktier

Det næste du skal gøre nu, er at finde ud af hvor meget du vil købe for.

Du kan købe for helt ned til 50$, men jo mere du køber for, jo mere får du i udbytte.

Så snart du har klikket på ”Indstil ordre” så ejer du en lille del af Coca Cola.

køb aktier
Screenshot fra eToro: Køb af aktie

11 Bedste udbytteaktier i 2024 (Opdateret liste)

Der findes utroligt mange udbytteaktier, nogle gode og andre mindre gode. Derfor har vi har samlet en liste med gode udbytteaktier. På eToro kan du købe aktier med udbytte uden at betale kurtage, hvilket kan spare dig for mange penge over tid.

Du kan også se vores artikel omkring de bedste udbytte aktier, hvor du også kan se nogle af de udbytte aktier som i mere end 25 år har øget deres årlige udbytte.

Vi opdatere vores liste med udbytteaktier løbende, så du kan se hvor meget udbytte de forskellige virksomheder giver.

Du kan også se vores artikler med:

Danske udbytte aktier

Amerikanske udbytte aktier

Norske udbytte aktier

Svenske udbytte aktier

Tyske udbytte aktier

Europæiske udbytte aktier

KØB AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Coca Cola aktier

Coca Cola aktier

Coca Cola aktier skal naturligvis have en plads på listen over de bedste udbytteaktier. Coca Cola aktier er en af de udbytteaktier, som har givet udbytte i fleste år i træk. Coca Cola har givet udbytte i mere end 50 år i træk, og er den største forhandler af læskedrik i verden. De opkøber en masse konkurrenter og har gjort det i mange år, samt de er begyndt at fokusere mere på både vand og de sundere sportsdrikke.

Coca Cola og de resterende produkter som hører ind under ejerskab af Coca Cola gruppen, er forbrugsvarer som folk køber igen og igen. Dette betyder at de konstant får en indkomst fra forbrugerne som styrker deres indkomst og overskud.

Seneste Coca Cola aktier udbytte: 1,67%

KØB COCA COLA AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Novo Nordisk aktier

novo nordisk aktier

Novo Nordisk aktier er nogle af de mest kendte udbytteaktier herhjemme. Novo Nordisk har skabt insulin til diabetes patienter, som ikke kan leve uden deres medicin, hvilket har sikret at de tjener millioner i fast indtjening på disse kunder. Derudover så har har de skabt slankemedicin som forventes at komme på markedet i det meste af verden i de kommende år, som formentligt også vil vise sig på deres Novo Nordisk udbytte

De har derfor en enorm fast indkomst fra disse produkter, som sikre at de konstant kan skabe kæmpemæssige overskud som bidrager til udbytte til deres udbytteaktier.

Seneste Novo Nordisk aktier udbytte: 1,23%

KØB NOVO NORDISK AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Apple aktier

apple aktier

Apple aktier er er også nogle af de mest kendte aktier blandt investorerne, eftersom det er en enorm virksomhed hvor de fleste af os kender deres produkter eller måske endda har dem selv. De står bag Apple produkterne iPhone, iMac, iPads og lignende brands.

Apple er en af de største virksomheder i verden og tjener styrtende med penge år efter år. Apple er ikke den virksomhed som betaler mest udbytte, men til gengæld så giver de et stabilt udbytte, kombineret med at deres aktie i de seneste mange år, er steget og steget. Hvis du tror at Apple kommer til at være en del af fremtiden, så kan du med fordel købe Apple aktier.

Seneste Apple aktier udbytte: 1,23%

KØB APPLE AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Danske Bank aktier

danske bank aktier

Hvis man vil have aktier med godt udbytte, så er bankaktier generelt et godt sted at kigge i retning af. Dansker bank aktier er en af de aktier som givet et godt udbytte til sine aktionærer. Selvom at Dansk Bank har haft nogle skandaler, så er det en enorm bank, som levere gode regnskaber og derved også godt udbytte til deres aktionærer.

Derudover så er de meget opmærksomme i hele koncernen på at løse deres tidligere problemer, og komme ud på den anden side, endnu stærkere end tidligere. Alt i alt en oplagt udbytte aktie til dig der gerne vil have aktier der giver udbytte i sin portefølje.

Seneste Danske Bank aktier udbytte: 1,85%

KØB DANSKE BANK AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Tryg aktier

tryg aktier

Der er ingen tvivl om at forsikringsselskaber er nogle af de aktier som er kendt for at give meget i udbytte. Tryg aktier er også en af de kendte udbytteaktier, som især er kendt for deres høje udbytte. Tryg er en stor virksomhed og blandt en af de største forsikringsselskaber i Danmark, og er også blandt nogle af dem der har lavet de største overskud år efter år.

Det der gør Tryg aktier interessante udover deres høje udbytte er at det er en solid virksomhed der står bag, som ikke bare går konkurs imorgen. Tryg aktier har en udbytteaktie med et stabilt udbytte i den høje ende.

Seneste Tryg aktier udbytte: 2,86%

KØB TRYG AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Jyske bank aktier

Jyske bank aktier

Jyske bank aktier er også nogle af de populære udbytteaktier, fordi de er kendt for at give et højt udbytte til deres aktienærer. Ligesom med Danske Bank, så er de nogle af de banker der giver det højeste udbytte og det er derfor klart meget interessant, hvis du ønsker at have en aktieportefølje med enten nogle enkle eller mange udbytteaktier.

Jyske Bank er også en af de store banker, hvilket også gør den til en mere stabil investering end hvis man vælger nogle af de helt små banker. Dette sikre også at man derved får et stabilt udbytte fra deres aktier. Jyske bank aktier er en oplagt udbytte aktie at kigge efter, hvis du ønsker en udbytte aktie med et godt stabilt udbytte i den høje ende.

Seneste Jyske Bank aktier udbytte: 2,21%

KØB JYSKE BANK AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

PepsiCo aktier

PepsiCo aktier

PepsiCo aktier har uden tvivl også gjort sig fortjent på listen over de bedste udbytteaktier. PepsiCo er generelt også kendt blandt mange investorer der investere i udbytteaktier, fordi de år efter år har fokuseret på deres udbytte til aktionærer. Det har også gjort at de er en af de udbytteaktier på vores liste over udbytteaktier som giver det højest procentvise udbytte af alle på listen.

PepsiCo aktier er også oplagte til dig der drikker Pepsi sodavand, da du så støtter virksomheden du investerer i hver gang du drikker en sodavand. PepsiCo koncernen er også indehaver af mange andre virksomheder indenfor læskedrikke og er i rivende udvikling konstant. PepsiCo aktier er et godt bud på en af de bedste udbytteaktier.

Seneste PEPSICO aktier udbytte: 2,64%

KØB PEPSICO AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

McDonald’s aktier

mcdonalds aktier

McDonalds aktier er uden tvivl også en af de attraktive udbytteaktier igennem de seneste mange år. McDonalds udbytte er kendt for at være både stabilt og også i den høje ende, hvilket jo for de fleste investorer der gerne vil have udbytteaktier i deres aktieportefølje, er sød musik i deres øre.

McDonalds er en enorm koncern med restauranter over hele verden og som forsat vækster ret voldsomt, på trods af at de allerede er store i de fleste lande de er trådt ind i. McDonalds udbetaler mellem 2 og 3% i udbytte, hvilket kombineret med en lang historik indenfor udbetaling af udbytte gør det til en god udbytteaktie.

Seneste McDonalds aktier udbytte: 2,18%

KØB MCDONALDS AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

ISS aktier

iss aktier

ISS er en kendt i Danmark som det største rengøringsselskab. De blev stiftet tilbage i 1901, men skiftede deres navn til ”Det Danske Rengøringsselskab”. De er i de senere år vækstet voldsomt, og er idag i over 50 lande og laver meget mere end bare rengøring. De laver alt lige fra Catering, sikkerhed, Facility som en del af deres opgaver.

ISS aktier er en interessant aktie at have i sin portefølje, da de år efter år har givet store overskud, og levere vores listes højeste udbytte procent.

Seneste ISS aktier udbytte: 5,48%

KØB ISS AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Vestas aktier

vestas aktier

Vestas er uden tvivl en af de mest populære danske aktier, og det har det været i mange år. Vestas er en af de største producenter af vindmøller i verden, hvilket også har gjort den til en af de kendte aktier. Vestas udbytte er ikke utrolig højt pr. aktie, men til gengæld så er der også potentiale for at aktien kommer til at stige meget i fremtiden, eftersom hele verden går mere op i grøn energi end norgensinde før, hvor Vestas ligger lunt i svinget til at blive en markant spiller på det område.

Seneste Vestas aktier udbytte: 0,68%

KØB VESTAS AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Pfizer aktier

pfizer aktier

Pfizer aktier er på meget kort tid blevet nogle af de mest interessante aktier at følge, da Pfizer var blandt en af de første medicinalvirksomheder som skabte en vaccine mod Covid-19. Pfizer er en af de store medicinalvirksomheder, som i forvejen havde en enorm forretning i deres branche, og efter corona er deres forretning bare blevet styrket endnu mere.

Vi skal forvente at Covid-19 kommer til at være en del af vores fremtid, hvilket har sikret Pfizer endnu en stabil indtjeningskilde til deres i forvejen store portefølje af medicinalprodukter

Seneste Pfizer aktier udbytte: 3,18%

KØB PFIZER AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Skal du vælge udbytte eller afkast?

Når en virksomhed betaler udbytte af sit overskud, vil denne værdi fragå selskabets økonomi. Det giver selskabet færre penge at investere for, og når udbyttet er blevet betalt, ses det direkte på kursen. Aktien bliver altså mindre værd, når der betales udbytte til aktionærerne. Udbetaling af udbytte ses ofte som en indikator på manglende muligheder for vækst og kan derfor lægge en dæmper på aktiekursen Derfor er selskaber, der betaler udbytte, kendt for at stige mindre end andre, ikke-udbyttebetalende virksomheder. En udbyttebetalende aktie bliver sjældent en kursraket, men der findes eksempler som f.eks. Danske Ørsted der steg 100% fra børsnoteringen over de første par år. Man skal som aktionær betale skat af sit udbytte fra sine udbytteaktier, og her er der nogle investorer der foretrækker en stigning i kursen over længere tid i stedet.

Der er dog også en fordel ved udbytteaktier. Når en virksomhed giver en del af overskuddet videre til aktionærerne, sender det et signal om, at selskabet har en sund og stabil økonomi. Derfor vil aktiekursen hos de fleste udbyttebetalende selskaber efter kort tid også komme op på samme niveau som før udbetalingen. Investorerne har simpelthen større tillid til disse selskaber. Når en virksomhed opnår en vis økonomisk stabilitet, vil det derfor i mange tilfælde, signalere dette ved at begynde at betale udbytte til sine aktionærer.

Dog kan udbyttebetaling også være et tveægget sværd for virksomheder. En virksomhed kan altid annullere udbyttebetalingen fra år til år, og som investor kan du derfor aldrig 100% regne med, at din aktie, der betaler årligt udbytte, vil fortsætte med at gøre det foreviget. Men hvis en virksomhed vælger at annoncerer, at den vil holde op med udbetalingen af udbytte eller sætter udbyttet ned, så vil det skuffe utroligt mange investorer, som har beholdt aktien alene på grund af udbyttet. Derudover så vil mange tolke det, som om at selskabet er i økonomiske vanskeligheder. Det kan få mange aktionærer til at flygte, og kursen kan falde som et resultat.

Eksempel på en virksomhed som stoppede med udbetaling af udbytte:

1. General Electric, som er en amerikansk ”blue chip-aktie” og blandt et af verdens største selskaber. I løbet af de senere år har firmaet haft døjet med økonomiske problemer, og derfor sænkede General Electric i 2018 sit udbytte ad flere omgange, så de kunne få regnskabet til at hænge ordenligt sammen. Da selskabet i oktober 2018 annoncerede, at de ville skære deres udbytte ned til et i stedet symbolsk beløb, skabte det kæmpe overskrifter i nyhedsmedierne rundt omkring. I slutningen af 2018 var deres aktie faldet markant, og endda til det laveste niveau siden finanskrisen.

Et selskab kan også vælge at sløjfe deres udbytte i en periode, hvor det kan fokusere på at vækste og deraf indtage nye markeder. DFDS annoncerede derfor i april 2018, at de ville droppe udbyttet i forbindelse med deres køb af et tyrkisk rederi som en satsning på nye fragtruter, uden at man umiddelbart så kursen falde.

Geninvester udbytte fra udbytteaktier

Udbytteaktier kan være en kærkommen mulighed for at få passiv indkomst fra sine investeringer og benytte renters rente ved at geninvestere sine udbetalinger. Det er vigtigt at huske, at udbyttet fra en virksomhed, ikke er garanteret for evigt. I nogle tilfælde kan højt udbytte derved snyde, da det giver et indtryk af, at virksomhederne er økonomisk stabile, også selvom det reelt set ikke er tilfældet. Før du køber dig en udbyttebetalende aktie, bør du derfor altid overveje, om aktierne virker attraktive for andet og mere end kun sit udbytte.

Du kan også gå efter nogle af de særlige virksomheder, som har hævet udbyttet over en lang årrække, kendt under navnene ”Dividend Aristocrats” og ”Dividend Kings”.

Dividend Aristocrats er selskaber fra S&P 500 indekset, der har hævet deres udbytte løbende over 25 år i træk. Selskaber, som har kvalificerer sig som de såkaldte ”Dividend Aristocrats” er typisk virksomheder, som har haft god og stabil vækst samt har klaret sig igennem de forskellige finanskriser, der ellers har sendt andre virksomheder i knæ.

Dividend Kings er, som du nok kan gætte, selskaber der har beholdt og forøget deres udbyttebetalinger i endnu længere tid end Dividend Aristocrats. For at kvalificere sig som Dividend King skal en virksomhed have udbetalt og forøget deres udbytte uafbrudt over 50 år. Af samme årsag er listen over Dividend Kings ikke særlig stor, så vil du være ret sikker på at dit udbytte forsætter så længe som overhovedet muligt, kan disse selskaber potentielt være værd at kigge lidt nærmere på. Eksempler på Dividend Kings er virksomheder som Coca-Cola, 3M, Colgate-Palmolive og Procter & Gamble. Et fællestræk ved mange af de forskellige Dividend Kings er, at disse virksomheder sælger forbrugsvarer som sælger uanset om markedet går op eller ned.

Udbytteskat – Regler for beskatning af udbytte

Ejer du en aktie i et selskab, som betaler udbytte, så skal du hvert år betale skat af det udbytte, som du får udbetalt. Du kan få udbytte fra både enkeltaktier, investeringsforeninger samt ETF’er.

Du være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis kun skal betale din udbytteskat i Danmark. Hvis du f.eks. køber en udbyttebetalende ETF eller en aktie i et udenlandsk selskab, skal du faktisk også betale skat af udbyttet til landet, hvor selskabet er registreret. Dette hedder kildeskat, og er i modsætning til gevinsten ved en aktiehandel, hvor du udelukkende betaler dansk skat. Det er her vigtigt at være opmærksom på én ting: Om det pågældende land har en skatteaftale med Danmark. Hvis det ikke er tilfældet, så ender du faktisk med at blive dobbeltbeskattet, og det kan hurtigt æde 50% eller mere af dit afkast.

Kildeskat trækkes automatisk inden du får udbyttet udbetalt fra dine udbytteaktier. Hvis du har dine aktier i et dansk aktiedepot, så vil den danske skat også helt automatisk blive trukket, inden du får dit udbytte udbetalt. Du kan derfor trygt geninvestere pengene fra udbyttet, uden frygt for et skattesmæk.

Der er heldigvis en lang række lande, som har aftaler med Danmark.

Danmarks aftaler omkring kildeskat kan opdeles i tre kategorier: Lande der indgår i det såkaldte OECD-samarbejde, lande vi har lavet aftaler med, som ikke følger OECD, samt de lande vi ikke har fået en aftale med.

OECD-reglerne

OECD-aftalen er ganske simpel. Den går ud på, at de første 15% af kildeskatten skal tilbagebetales som et fradrag i dit hjemland. Hvis kildeskatten er højere, som f.eks. Sverige, som tager 30% i kildeskat, så skal du ansøge om at få en refundering af den resterende kildeskat i det land, som den udbyttebetalende virksomhed er skattepligtig i.

I dette tilfælde, så vil du betale 30% i kildeskat til Sverige, mens du får 15% retur ved at indtaste dem som fradrag på årsopgørelsen i Danmark. De resterende 15% kan du så få tilbage ved at udfylde en formular hos skattemyndighederne i Sverige.

Nedstående lande har vi OECD samarbejde med:

Danmark, Norge, USA, Canada, Storbritannien, Schweiz, Tyskland, Færøerne, Finland, Sverige.

I disse lande undgår du dobbeltbeskatning, hvilket betyder at det ikke er noget du skal bekymre dig om.

Udbytte aktier – Sådan starter du

Hvis du godt kan lide tanken om løbende at få et afkast af dine investeringer, så du selv bestemmer om du vil geninvestere dine penge i en udbytteaktie, eller måske bare bruge afkastet til at leve for, så kan du gøre det til en strategi, udelukkende at købe udbytte aktier.

Du kan også vælge at købe udbytteaktier som en del af din portefølje, for at give dig et cash-flow løbende. Hvis jeg selv skal vælge mellem en aktie der giver udbytte eller en som ikke gør, så ville jeg personligt vælge udbytte aktier.

Hvis du har læst vores artikel, så har du også læst at vi anbefaler eToro som handelsplatform. De har et stort udvalg af udbytte aktier i forskellige lande, og bare et stort udvalg af aktier med udbytte generelt.

Handelsplatformen eToro giver dig mulighed for at købe udbytteaktier uden at betale kurtage eller gebyr.

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Køb aktier her Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår får jeg udbytte?

Det er meget forskelligt fra aktie til aktie, hvornår man modtager udbytte. Alle virksomheders investor-sider, fortæller hvornår de betaler udbytte til deres aktionærer.

Hvilke aktier giver mest udbytte?

Der er meget forskel fra aktie til aktie, på hvor meget udbytte virksomhederne giver. På vores liste over udbytteaktier, kan du se hvor meget udbytte disse aktier giver. Se vores liste over udbytteaktier her

Skal jeg betale skat af mit udbytte?

En udbytteaktie der giver udbytte, bliver beskattet som alle andre aktier, nemlig med realisationsprincippet. Her betaler du 27% af de første 55.300 kr. i udbytte, og 42% af alt udbytte derover.

Hvilke aktier giver udbytte?

De aktier der giver udbytte, er børsnoterede virksomheder som ofte ønsker at øge virksomhedens kapital, ved at lade flere ejere eller aktionærer køb en del af virksomheden, og derved bliver medejere.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen