Nordnet månedsopsparing (2024) Alle Fordele & Ulemper

Nordnet månedsopsparing er blevet en af de nok mest populære måder at investere indenfor de senere år. Men hvad er månedsopsparingen hos Nordnet og hvorfor er den blevet så eftertragtede?

Vil du gerne spare op og forøge din opsparing, så er den bedste måde fast at overføre til din opsparing. Du kan med Nordnet Månedsopsparing fast overføre hver eneste måned, og få investeret din opsparing i aktier, investeringsforeninger og ETF’er, og på den måde få din opsparing til at vokse endnu mere.

Jeg vil i denne artikel lære dig hvad Nordnet månedsopsparing er, og hvordan du kan bruge den til at investere helt passivt med månedlige automatiske investeringer.

 • nordnet toplist stb
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

Hvad er Nordnet Månedsopsparing?

Nordnet månedsopsparing er en mulighed som Nordnet har lavet til deres investorer, hvor du nemt og enkelt kan spare op hver måned og samtidigt få investeret dine penge uden at du skal røre en finger.

Med månedsopsparingen hos Nordnet, så vil dine penge blive investeret helt automatisk hver eneste måned, og alt du skal gøre, er blot at lave en fast overførsel hver måned til din Nordnet investeringskonto.

nordnet månedsopsparing
Hvad er Nordnet Månedsopsparing?

Nordnet månedsopsparing er en tjeneste, hvor du fast kan lave en månedlig overførsel, som bliver investeret 100% kurtagefrit, og hvor der kan investeres i et udvalg af investeringsforeninger og ETF’er fuldstændig automatisk hver eneste måned.

Når du opretter månedsopsparingen, så kan du udvælge nogle investeringsforeninger eller ETF’er, som du automatisk vil købe hver måned, helt uden at røre en finger.

En af de helt store fordele ved at bruge denne service, er også at du køber disse aktiver fuldstændig uden at betale kurtage. Det eneste krav er at du minimum investere 500 kr. af gangen.

Din månedsopsparing køber de valgte værdipapirer d. 8 i hver måned, så du skal blot sikre at der er penge på investeringskontoen inden denne dato, hvis du ønsker at månedsopsparingen skal handle for dig.

Fordele og ulemper ved Nordnet månedsopsparing

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at anvende nordnet månedsopsparing, og vi vil forsøge at give et overskueligt overblik over disse fordele og ulemper.

Fordele
 • 100% gratis købskurtage
 • Nemt for begyndere
 • Komplet passiv og automatisk investering
 • Brugervenlig platform
 • Automatisk indberetning til SKAT
 • Invester fra kun 500 kr.
thumbs up
Ulemper
 • Maks ét køb om måneden
 • Begrænset antal investeringsforeninger tilgængeligt
 • Ikke mulighed for at investere i enkeltaktier
 • Du betaler stadig kurtage ved salg
thumbs down

Sådan kommer du i gang med Nordnet Månedsopsparing

Det er ganske nemt at komme i gang med din Nordnet månedsopsparing. Alt der kræves er at du opretter en konto hos Nordnet.

Når du kommer ind på forsiden, så skal du blot klikke på ”Bliv kunde” og indtaste dine informationer hvorefter du kan logge ind med dit Nem-ID, og så er du faktisk klar til at komme.

sådan kommer du i gang med Nordnet månedsopsparing

Så snart du har oprettet en konto, så har du muligheden for at oprette din månedsopsparing.

Automatisk månedlig opsparing

Hvis du er i tvivl om hvilken investeringsforening du skal investere i, så kan du benytte dig at Nordnets service, hvor du skal besvare en række spørgsmål, hvorefter du får fremlagt nogle investeringsmuligheder som passer til din profil.

Nedenfor kan du f.eks. vælge hvor lang din tidshorisont er samt hvor mange penge du vil investere hver måned.

nordnet månedsopsparing investeringsforeninger

Når du er færdig med spørgsmålene, så vil du få vist en fordeling af investeringsforeninger som passer til dine ønsker og risikoprofil.

Så snart du har sat din månedsopsparing i gang, så vil du opleve at der hver måned bliver trukket det beløb som du har ønsket bliver investeret for, og du vil få en automatisk månedlig opsparing.

Betingelser:

 • Der bliver handlet d. 8 i hver måned.
 • Der skal mindst handles for 500 kr. ad gangen.
 • Du kan højest købe for 50.000 kr. om måneden
 • Du kan løbende rette i din fordeling helt ind til købsdagen.

For at sætte den automatisk investering i gang, så skal du blot lave en fast overførsel hver måned til din Nordnet konto på det beløb du ønsker at få investeret, og fremover vil det køre automatisk.

nordnet månedsopsparing investering

Son du kan se på overstående billede, så kan du vælge hvilke investeringsforeninger du ønsker at investere i, hvilket beløb du vil investere for, og derudover så kan du også vælge hvilken procentvis fordeling du ønsker hver investeringsforening får at det ønskede beløb hver måned.

Nordnet vil på købsdagen reservere beløbet, og så vil du hverdagen efter kunne se dine nye investeringer.

SKAT og Nordnet Månedsopsparing

Hvis du benytter dig at Nordnet Månedsopsparing, så vil du helt automatisk få indberettet dit aktieudbytte og afkast til SKAT.

Det betyder at når du investere igennem denne service, så skal du ikke koncentrere dig om at indberette til SKAT, da Nordnet står for at gøre det for dig, men det er naturligvis til syvende og sidst, altid dit ansvar at det bliver gjort. Dette fungere dog glimrende, og jeg har kun gode erfaringer med Nordnet månedsopsparing og deres indberetning til SKAT igennem de seneste 5 år.

Min erfaring med Nordnet månedsopsparing

Jeg har siden 2017 investeret investeret igennem Nordnet Månedsopsparing, og jeg er en stor fan af denne automatiske måde at få investeret mine penge på, uden at skulle gøre noget manuelt.

Du kan på nedstående billede se det voksende afkast, som med små ”bump” på vejen har haft en løbende vækst.

min erfaring med nordnet månedsopsparing

Jeg har personligt investeret mine penge i investeringsforeningen:

Sparindex INDEX Globale Akt. Min Risk KL

Her er mine investeringer spredt meget bredt, for at minimere min risiko ved at få spredt mine investeringer uden at skulle investere i flere hundrede aktier, som havde krævet en kæmpe investering. Derudover så kommer der også et årligt udbytte som jeg får geninvesteret helt automatisk.

Hvor meget kan min opsparing vokse?

Du kan på Nordnets hjemmeside se deres beregner, hvor du kan se hvad din opsparing kan løbe op i over tid,.

I eksemplet nedenfor, så er der taget udgangspunkt i et startbeløb på 0 kr. og med en månedlig opsparing på 2.000 kr. samt et årligt afkast på 8%. Tidshorisonten er sat til 30 år.

hvor meget kan min opsparing vokse

Som du kan se, så er opsparingen vokset til hele 2.936.301 kroner efter 30 år, med kun 2.000 kroner om måneden i opsparing.

Hvis pengene blot havde stået på en bankkonto uden renter, så havde beløbet kun været 720.000 kroner, hvilket altså betyder at du har fået mere end 2.2 Millioner i afkast med at indbetale 2.000 kroner om måneden til din opsparing.

Konklusion

Der er mange årsager til hvorfor vi mener at Nordnet månedsopsparing er en attraktiv måde at spare op og investere på. Det er gratis og nemt for både dig der er nybegynder eller en erfaren investorer at investere og derved forøge din formue.

Hvis du ønsker at spare op og samtidigt forøge din formue igennem investering, så Nordnet Månedsopsparing et spændende valg som på kort tid er blevet yderst populært blandt mange danskere.

Hvis du udelukkende ønsker at investere i enkle aktier og selv udvælge dem hver især, så er Nordnet Månedsopsparing ikke for dig.

Nordnet månedsopsparing er for dig der ønsker at have så lidt med dine investeringer at gøre som muligt, men blot ønsker at forøge din opsparing.

Alt det kræver for at bruge månedsopsparingen er en gratis konto hos Nordnet.

 • nordnet toplist stb
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Nordnet månedsopsparing?

Nordnet månedsopsparing er en kombinerede investeringsservice- og opsparings service, hvor du helt automatisk kan få investeret dine penge hver måned i investeringsforeninger samt ETF’er.

Hvad er månedsopsparing?

En månedsopsparing igennem Nordnet er en investeringsservice, hvor du automatisk kan få investeret dine penge i investeringsforeninger og ETF’er hver eneste måned.

Kan jeg vælge alle investeringsforeninger i Nordnet månedsopsparing?

Nej, der et bestemt udvalg af investeringsforeninger som du kan vælge imellem på Nordnet Månedsopsparing, dog med massevis af investeringsmuligheder.

Hvor meget skal jeg mindst investere igennem Nordnet månedsopsparing?

Du skal mindst investere 500 kr. igennem månedsopsparingen.

Hvor meget kan jeg maksimalt investere på Nordnet månedsopsparing?

Du kan maksimalt investere 50.000 kr. om måneden igennem Nordnet månedsopsparing.

Hvad koster det at bruge månedsopsparingen?

Det er gratis at bruge månedsopsparingen, og du betaler derfor ingen købskurtage når du køber de forskellige investeringsforeninger eller ETF’er. Du skal dog betale almindelig salgskurtage når du en gang vil dine værdipapirer.

Hvad sker der med mit udbytte i Nordnet månedsopsparing?

Hvis du får udbetalt udbytte af dine investeringer i din Nordnet månedsopsparing, så vil dit udbytte blive geninvesteret næste gang der bliver handlet.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen