Nordnet månedsopsparing anmeldelse (2022) Alt du skal vide

Nordnet månedsopsparing er nok blevet en af de mest populære måder at investere indenfor de senere år. Men hvad er månedsopsparingen hos Nordnet og hvorfor er den blevet så eftertragtede?

Jeg vil i denne artikel lære dig hvad Nordnet månedsopsparing er, og hvordan du kan bruge den til at investere helt passivt med månedlige automatiske investeringer.

Hvad er Nordnet Månedsopsparing?

Nordnet månedsopsparing er en mulighed som Nordnet har lavet til deres investorer, hvor du nemt kan få investeret dine penge. Med månedsopsparingen hos Nordnet, så vil dine penge blive investeret helt automatisk hver eneste måned, og alt du skal gøre, er blot at lave en fast overførsel hver måned til din Nordnet investeringskonto.

nordnet månedsopsparing

Når du opretter månedsopsparingen, så kan du udvælge nogle investeringsforeninger eller ETF’er, som du automatisk vil købe hver måned, helt uden at røre en finger.

En af de helt store fordele ved at bruge denne service, er også at du køber disse aktiver fuldstændig uden at betale kurtage. Det eneste krav er at du minimum investere 500 kr. af gangen.

Din månedsopsparing køber de valgte værdipapirer d. 8 i hver måned, så du skal blot sikre at der er penge på investeringskontoen inden denne dato, hvis du ønsker at månedsopsparingen skal handle for dig.

Fordele og ulemper ved Nordnet månedsopsparing

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at anvende nordnet månedsopsparing, og vi vil forsøge at give et overskueligt overblik over disse fordele og ulemper.

Fordele

 • Gratis købskurtage
 • Nemt at komme i gang
 • Passiv og automatisk investering
 • Brugervenligt
 • Automatisk indberetning til SKAT
 • Invester fra kun 500 kr.

Ulemper

 • Højest ét køb om måneden
 • Kurtage ved salg
 • Ikke alle investeringsforeninger tilbydes

SKAT og Nordnet Månedsopsparing

Hvis du benytter dig at Nordnet Månedsopsparing, så vil du helt automatisk få indberettet dit aktieudbytte og afkast til SKAT. Det betyder at når du investere igennem denne service, så skal du ikke koncentrere dig om at indberette til SKAT, da Nordnet står for at gøre det for dig, men det er naturligvis til syvende og sidst, altid dit ansvar at det bliver gjort. Dette fungere dog glimrende, og jeg har kun gode erfaringer med Nordnet månedsopsparing og deres indberetning til SKAT igennem de seneste 5 år.

Sådan kommer du i gang med Nordnet Månedsopsparing

Det er ganske nemt at komme i gang med din Nordnet månedsopsparing. Alt der kræves er at du opretter en konto hos Nordnet.

Når du kommer ind på forsiden, så skal du blot klikke på ”Bliv kunde” og indtaste dine informationer hvorefter du kan logge ind med dit Nem-ID, og så er du faktisk klar til at komme.

sådan kommer du i gang med Nordnet månedsopsparing

Så snart du har oprettet en konto, så har du muligheden for at oprette din månedsopsparing. Men hvis du er i tvivl om hvilken investeringsforening du skal investere i, så kan du benytte dig at Nordnets service, hvor du skal besvare en række spørgsmål, hvorefter du får fremlagt nogle investeringsmuligheder som passer til din profil.

Nedenfor kan du f.eks. vælge hvor lang din tidshorisont er samt hvor mange penge du vil investere hver måned.

nordnet månedsopsparing investeringsforeninger

Når du er færdig med spørgsmålene, så vil du få vist en fordeling af investeringsforeninger som passer til dine ønsker og risikoprofil.

Så snart du har sat din månedsopsparing i gang, så vil du opleve at der hver måned bliver trukket det beløb som du har ønsket bliver investeret for.

Betingelser:

 • Der bliver handlet d. 8 i hver måned.
 • Der skal mindst handles for 500 kr. ad gangen.
 • Du kan højest købe for 50.000 kr. om måneden
 • Du kan løbende rette i din fordeling helt ind til købsdagen.

For at sætte den automatisk investering i gang, så skal du blot lave en fast overførsel hver måned til din Nordnet konto på det beløb du ønsker at få investeret, og fremover vil det køre automatisk.

nordnet månedsopsparing investering

Son du kan se på overstående billede, så kan du vælge hvilke investeringsforeninger du ønsker at investere i, hvilket beløb du vil investere for, og derudover så kan du også vælge hvilken procentvis fordeling du ønsker hver investeringsforening får at det ønskede beløb hver måned.

Nordnet vil på købsdagen reservere beløbet, og så vil du hverdagen efter kunne se dine nye investeringer.

Min erfaring med Nordnet månedsopsparing

Jeg har siden 2017 investeret investeret igennem Nordnet Månedsopsparing, og jeg er en stor fan af denne automatiske måde at få investeret mine penge på, uden at skulle gøre noget manuelt.

Du kan på nedstående billede se det voksende afkast, som med små ”bump” på vejen har haft en løbende vækst.

min erfaring med nordnet månedsopsparing

Jeg har personligt investeret mine penge i investeringsforeningen:

Sparindex INDEX Globale Akt. Min Risk KL

Her er mine investeringer spredt meget bredt, for at minimere min risiko ved at få spredt mine investeringer uden at skulle investere i flere hundrede aktier, som havde krævet en kæmpe investering. Derudover så kommer der også et årligt udbytte som jeg får geninvesteret helt automatisk.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Nordnet månedsopsparing?

Nordnet månedsopsparing er en kombinerede investeringsservice- og opsparings service, hvor du helt automatisk kan få investeret dine penge hver måned i investeringsforeninger samt ETF’er.

Hvad er en månedsopsparing?

En månedsopsparing igennem Nordnet er en investeringsservice, hvor du automatisk kan få investeret dine penge i investeringsforeninger og ETF’er hver eneste måned.

Kan jeg vælge alle investeringsforeninger i Nordnet månedsopsparing?

Nej, der et bestemt udvalg af investeringsforeninger som du kan vælge imellem på Nordnet Månedsopsparing, dog med massevis af investeringsmuligheder.

Hvor meget skal jeg mindst investere igennem Nordnet månedsopsparing?

Du skal mindst investere 500 kr. igennem månedsopsparingen.

Hvor meget kan jeg maksimalt investere på Nordnet månedsopsparing?

Du kan maksimalt investere 50.000 kr. om måneden igennem Nordnet månedsopsparing.

Hvad koster det at bruge månedsopsparingen?

Det er gratis at bruge månedsopsparingen, og du betaler derfor ingen købskurtage når du køber de forskellige investeringsforeninger eller ETF’er. Du skal dog betale almindelig salgskurtage når du en gang vil dine værdipapirer.

Hvad sker der med mit udbytte i Nordnet månedsopsparing?

Hvis du får udbetalt udbytte af dine investeringer i din Nordnet månedsopsparing, så vil dit udbytte blive geninvesteret næste gang der bliver handlet.

Passiv investor & copytrader Mark Thorsen

Mark Thorsen skriver om investering i aktier, råvarer og forex på Aktieskole. Han var skrevet om investering i mere end 5 år på hans egen blog Stabil Økonomi og var i 2021 med til at stifte Investing Classroom der står bag Aktieskole. Han har samlet…

Se alle artikler af Mark Thorsen