Køb aktier: Sådan køber man aktier (2023 Guide)

Alle kan købe aktier i dag, hvor det tidligere har været forbeholdt folk med en større formue, så uanset om du har en stor eller lille formue, så er det en fordel for dig at investere i aktier. Investering i aktier og værdipapirer kan for de fleste være et godt supplement til din opsparing.

Det er for mange svært at tage det første skridt, når man skal i gang med at investere i aktier. Du er måske begyndt at læse lidt og snakke med venner og bekendte, eller måske har du været i gang i noget tid. Men uanset om du er helt grøn eller ved at komme i gang, så er denne artikel for dig. Køb aktier hvis du ønsker at forøge din formue.

Få svaret på hvordan du kommer i gang med at købe aktier i vores artikel.

Vi lærer dig alt om hvordan du kan købe din første aktie, samt hvordan du kommer godt i gang med aktiehandel.

Købsguide: Sådan Køber man aktier online

Køb aktier online med vores guide og se hvor nemt køb og salg af aktier fungerer, og lær hvordan du køber aktier online.

Det kan være svært at overskue at købe sin første aktie online, så derfor vil du i vores guide til at købe aktier og lærer hvordan du skridt for skridt laver din første aktiehandel. Når du er færdig med denne artikel vil du få svar på spørgsmålet ”Hvordan køber man aktier?”.

Hvordan køber man aktier? – Trin-for-trin guide

 • Trin 1 – Find en handelsplatform med billig kurtage. Vi anbefaler eToro, som har 0 kr. kurtage på aktiehandel.
 • Trin 2 – Indsæt penge på din eToro handelskonto med enten kreditkort, paypal eller en bankoverførsel.
 • Trin 3 – Find den virksomhed du vil købe aktier i og køb nemt dine første aktier.
callout icon
KØB AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Bedste handelsplatform til køb af aktier online i 2023

Køb aktier online – Disse er de bedste aktieplatforme i 2023

 • eToro – 0 kroner i kurtage og gebyr på aktiehandel. Opret en konto med kun 50$
 • SaxoInvestor – Populær dansk handelsplatform med stort udvalg af aktier
 • Nordnet – Kendt dansk aktieplatform for dig der gerne vil købe især danske aktier

Køb aktier online med overstående aktiehandelsplatforme, som er nogle blandt nogle af de mest populære investeringsplatforme når du skal i gang med at købe aktier.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

1. Sådan opretter du en konto hos eToro

For at købe aktier på platformen eToro, så er utrolig nemt at fortage både køb og salg af aktier. Du kan komme til at investere i aktier allerede i dag ved at følge vores guide. For at gøre det endnu lettere at oprette en konto hos eToro, så har de givet mulighed for at oprette sig med både facebook eller din Google konto, som gør oprettelse af en konto hos eToro utrolig nem og brugervenlig.

KØB AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Når du er klikket ind på deres hjemmeside, så skal du blot klikke på ”Tilmeld dig nu” som du kan se på screenshottet nedenfor.

Købsguide til aktiehandel for begyndere
Screenshot: Forsiden på eToro’s hjemmeside

Herefter skal du blot indtaste dine oplysninger og så er du faktisk klar til at komme i gang.

Du kan med fordel vælge at få verificeret din konto hos eToro så snart den er oprettet, men du kan også gøre det senere, hvis du bare vil i gang med at købe aktier.

Det næste du nu skal gøre, er at overføre penge til din eToro handelskonto.

etoro
Screenshot fra eToro: Udfyld dine informationer.

2. Indsæt penge på din eToro konto

Din konto er nu oprettet hos eToro, og du kan nu enten vælge at investere for rigtige penge eller med en virtuel portefølje. eToro har nemlig lavet en demoversion som giver dig mulighed for at øve dig i at investere, uden at investere med rigtige penge, så du lige kan teste deres platform af uden at bruge dine egne penge.

Når du er klar til at investere for rigtige penge, så kan du ganske nemt og sikkert komme i gang.

Hvis du logger ind på din eToro konto, så skal du blot klikke på ”Indbetal penge” Uanset som du sidder på din mobiltelefon eller computer, så ser deres layout praktisk talt identisk ud, hvilket gør det nemt at bruge deres platform.

Nu skal du blot vælge hvilken betalingsmetode du ønsker at bruge. Her kan du vælge om du vil overføre med kreditkort, Paypal eller en bankoverførsel.

Så snart du har overført dine penge, så kan du købe dine første aktier hos eToro.

købe aktier

3. Køb din første aktie

Du skal nu i gang med at investere i aktier, så derfor skal du begynde med at købe din første aktie. Derfor vil jeg her vise dig hvordan du nemt kan søge efter din første aktie på handelsplatformen eToro, som er den platform vi anbefaler. Det fungerer på samme måde hos de andre platforme vi henviser til i denne artikel.

Som du kan se nedenfor, har vi søgt efter Facebook aktier.

køb af aktier på eToro

Når du har klikket ind på den aktie som du ønsker at købe, så skal du blot klikke på ”Handl”.

Uanset hvilke aktier du ønsker at købe, så kan du søge efter dem i søgefeltet, se nøgletal, kurs osv.

Du er nu klar til at investere i den aktie som du har udvalgt. Alt du skal gøre er blot at vælge enten hvor mange penge du vil købe aktier for eller antallet af aktier du vil købe. For at købe 1 stk. aktie skal du vælge at der står X1.

køb og salg af aktier

Hvis du ikke har overført penge til din handelskonto så skal du blot klikke på ”Indbetal nu”. Når du har gjort det, så vil der stå ”Indstil ordre” og når du har klikket derpå så ejer du dine Facebook aktier.

4. Sælg aktier

Både køb og sælg aktier er nemt på eToro.

Hvis du ønsker at lukke din handler og sælge aktier, så er det også nemt. Det er naturligvis vigtigt at huske at du skal indberette dit realiserede afkast til skat, når du sælger dine aktier.

Hvis du vil lukke din handel og sælge dine aktier, så skal du klikke på ”Luk handlen”, hvorefter dine penge potentielle gevinster overføres direkte til din eToro konto.

køb og sælg
Screenshot: Fra en handel på eToro – Det fungerer ens uanset om du handler med aktier, kryptovaluta eller andre investeringsaktiver.

Nu kan du hæve dine penge til din egen bankkonto eller geninvestere dem hvis det er det du ønsker. Nedstående screenshot er med en kryptovaluta, men det fungerer ens uanet hvilke aktiver du handler med.

Så nemt er køb og salg af aktier på eToro.

KØB AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Aktiehandel – Køb og sælg aktier med din egen aktiestrategi

Når du skal lave aktiehandel og investerer i aktier, så skal du finde din egen aktiestrategi. Der er stor forskel på hvilken strategi du skal vælge, afhængig af hvor risikovillig du er. Køb og sælg aktier med din egen strategi, som du altid bør følge.

Udbytteaktier

Køb og sælge aktier der giver udbytte, hvis du ønsker løbende afkast af din investering. Der findes en lang række aktier som giver udbytte, hvis virksomheden har fået overskud. Dette overskud deler de med deres investorer som ejer deres aktier. På den måde kan du løbende få et afkast udbetalt som du enten kan trække ud eller investere i flere aktier for.

Der findes mange investorer der fortrækker udbytteaktier, fordi de på den måde løbende får et afkast, som de f.eks. de kan investere i yderligere aktier. Det er ganske nemt at følge en aktiestrategi med udbytteaktier, da der findes en lang række aktier der giver udbytte.

Defensive aktier

Defensive aktier er kendetegnet ved at de ikke bliver lige så påvirket af økonomiske kriser som den gennemsnitlige aktie. Det er aktier som ikke er særligt volatile, og derved også ofte har en lavere risiko. Her er en virksomhed som Coca-Cola og deres Coca-cola aktie et godt eksempel på en defensiv aktie. Uanset om der er økonomiske krise eller ej, så drikker folk sodavand og andre læskedrikke.

Aktieinvestering – Hvor mange penge skal jeg mindst investere for?

Mange har tidligere troet at aktieinvestering krævede mange penge at komme i gang med. Mange bliver overrasket over hvor lidt penge du kan komme i gang med at investere i aktier for. Du kan f.eks. hos eToro komme i gang med aktieinvestering for kun 50 dollars, hvilket svarer til omkring 300 kr. Du bør ikke investere penge som du skal bruge i nær fremtid, da du kan være uheldig at dine aktier er faldet en smule i den periode hvor du vil sælge din aktier igen. Du kan med fordel lægge mellem 500 og 1000 kroner til side om måneden, som du kan købe aktier for. Da du ikke betaler kurtage ved køb af aktier hos eToro, så sparer du også en del penge i kurtage, selvom du investere mindre beløb hver måned.

Aktieinvestering er derfor noget som de fleste af os kan komme i gang med, uanset om du har mange penge til at begynde med eller ej. Hvis du fortager aktieinvestering på andre platforme, kan der være andre minimumsinvesteringer, men som regel så er det ikke særligt højt sat.

Hvad er aktieindkomst og udbytte?

Aktieindkomst og udbytte er nogle af de ting man ikke kan undgå at høre om når man begynder at læse om at købe og sælge aktier.

Derfor beskriver vi nedenfor hvad forskellen på aktieindkomst og udbytte, så du kan læse hvordan disse to begreber bliver beskattet.

Aktieindkomst

Aktieindkomst er det afkast som du får når du tjener penge på dine aktier. Det betyder at det er den indkomst du får ved salg af dine aktier. Det er først aktieindkomst når du har solgt dine aktier.

På din handelsplatform kan du altid se hvor meget din aktieindkomst er, som er forskellen fra den kurs du køber dine aktier til, til den kurs som de er steget til når du skal sælge dine aktier igen.

Udbytte

Udbytte er noget som nogle børsnoterede virksomheder giver deres aktionærer til alle ejere, når de har haft et afkastgivende år med overskud. Dette vil være indkomst for dig, og du vil blive beskattet af det med samme aktieskat som når du sælger dine aktier, nemlig som aktieindkomst.

Nogle investorer køber kun aktier som giver udbytte til deres aktionærer, mens andre fortrækker udelukkende at købe aktier som ikke giver udbytte, men som potentielt opnår en højere kurs i fremtiden.

Bedste aktier i 2023

Der sker mange nye ting på aktiemarkedet hele tiden, og der er derfor ingen tvivl om at der hele tiden kommer nye investeringsmuligheder til. Vi har derfor her lavet en liste med de bedste aktier og aktietips som du kan se nedenfor. Den bliver løbende opdateret, så du altid finder de nyeste og bedste aktier.

Du kan derfor tjekke vores liste ud inden du køber aktier, så du kan få inspiration til køb af aktier på vores liste.

Novo Nordisk

novo nordisk aktier

Novo Nordisk aktier er blandt nogle af de mest populære danske aktier, hvilket ikke er uden grund. Novo Nordisk har skabt en af de største brands indenfor insulin blandt andet, og er sikret en kæmpe omsætning grundet at deres produkter er en medicin som deres kunder ikke kan leve uden, hvilket giver dem en stor sikret indtjening. Derudover så er deres nye fedmebehandling også blevet godkendt i USA, som muligvis bliver et stort gennembrud mod kampen imod fedme.

Udover at de igennem mange år har haft en solid vækst, så giver Novo Nordisk aktier også et årligt udbytte som på nuværende tidspunkt er på 1,85%

KØB NOVO NORDISK AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Pfizer

pfizer aktier

Pfizer er især blevet kendt for deres Covid-19 vaccine som er blevet godkendt i alle lande i verden. De er også ved at få bredt deres vacciner ud til hele verden, hvilket især giver en enorm efterspørgsel, som de selvom de konstant udvider deres produktion, ikke kan imødekomme endnu.

Pfizer er den mest brugte vaccine i hele verden mod Covid-19 hvilket især har sat dem på landkortet som en seriøs og eftertragtet medicin producent.

KØB PFIZER AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Vestas

vestas aktier

Vestas har været en guldaktie for mange investorer igennem de seneste mange år. Vi er i en tid hvor grøn energi og miljøet står øverst på listen i forhold til FN’s klimamål, og der er derfor ingen tvivl om at vi kommer til at se meget mere til grønne energikilder såsom vindmøller.

Vestas er også en aktie som giver udbytte årligt på 1,35% på nuværende tidspunkt, hvilket også er en af årsagerne til at Vestas har mange aktietilhængere

KØB VESTAS AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Shopify

shopify aktier

Shopify er en hurtigt voksende virksomhed, som har haft en eksplosiv vækst i mange år. Shopify er en webshop platform, hvor virksomheder kan oprette deres webshop på og derved sælge deres varer online. Især grundet corona, så er deres vækst kun taget til i kraft, hvor de har en markant stigning i besøgende på deres webshops, og de er en af de populære amerikanske aktier.

De fysiske butikker begynder alle sammen at få en webshop, og de fleste forventer at webshops kommer til at være fremtidens handelssted, hvilket også styrker Shopify aktier som en spændende og potentielt yderst lukrativ aktie.

KØB SHOPIFY AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Tesla

tesla aktier

Tesla er i de senere år blevet blandt en af de mest kendte aktier på aktiemarkedet. Tesla er den største og mest kendte el-bil producent i verden, og deres Tesla aktie er blevet den nok mest hypede aktie blandt bilproducenter verden over. I Danmark har politikerne øget ønsket om El-biler generelt og har hævet deres mål om El og Hybrid-biler markant. Der er i dag 21.000 El-biler i Danmark og målet er at der i 2030 skal være hele 775.000 stk. på de danske veje. Selvom det danske markedet er lille, så viser det hvilket retning vi globalt går i forhold til de fossile brændstoffer.

KØB TESLA AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Hvordan kan du tjene penge på aktiehandel?

Hvis du ønsker at få et godt afkast på din aktiehandel, uden at tage en for høj risiko, så bør du have en lang tidshorisont. Hvis man kigger på aktiemarkedet over tid, så har det igennem de seneste 10 år haft et historisk afkast på over 9% ifølge Goldman Sachs, mens der igennem de seneste 100 år har været et gennemsnitlig afkast på omkring 7% om året.

Der vil være nogle år hvor aktierne stiger markant, mens der så vil komme korrektion på aktiemarkedet, hvilket betyder at aktierne rent historisk får et mindre fald inden de stiger igen. Rent historisk så vil din formue blive større hvis du køber aktier, i stedet for at have dine penge i din bank, hvor inflationen gør at pengene bliver mindre værd, kombineret med minusrenter.

SKAT af aktier

Skat på aktier er noget af det som der altid er meget tvivl om blandt investorer. Der er en del skatteregler som er gode at sætte sig ind i, og i dette afsnit vil jeg vise nogle af de mest generelle regler, som giver dig en ide om hvad du skal være opmærksom på. Du skal først betale skat af det afkast du opnår når du sælger dine aktier, så du behøver ikke frygte at det er vanskeligt at starte med investering i aktier.

Du betaler 27% i aktieindkomst af de første 57.200 kroner du tjener

Du betaler 42% i aktieindkomst ud over 57.200 kroner du tjener

Hvis du er gift, så er beløbsgrænsen dobbelt så høj, så i samlet set skal betale 27% i aktieindkomst for de første 114.400 kroner og 42% i aktieindkomst af alt over 114.400 kroner.

Den nye aktiesparekonto

Pr d. 1 januar 2019 begyndte den nye ordning som hedder en ”aktiesparekonto”. Her kan du nøjes med at betale 17% i skat af afkastet, hvilket betyder at du ”sparer” 10% i aktieskat på dit afkast. Den nye aktiesparekonto startede med et loft som dengang var på 50.000 kr. Ordningen skulle få flere til at investere i aktier, og loftet skulle hvert år hæves med 50.000 kr. Loftet blev ikke hævet i 2020, men dog hævet i 2021, så idag kan du indsætte 103.500 kr. på din aktiesparekonto.

Beskatningen af aktiesparekontoen er som nævnt 17% af det afkast som er på aktiesparekontoen. Dog bliver man beskattet med lagerprincippet hvilket betyder at man bliver beskattet af afkastet selvom det er et realiserede afkast dvs. du betaler skat selvom du ikke har solgt dine aktier. Hvis der er tab på din aktiesparekonto, så vil dette blive modregnet dit fremtidige afkast. Du kan læse yderligere hos SKAT

Aktieskat ved salg af aktier

Der findes forskellige former for aktieskat når du får et afkast på dine aktier, hvilket afhænger af hvilke aktier du køber og på hvilken måde du anskaffer aktierne.

Hvis du f.eks. vælger at købe og sælge aktier selv med et traditionelt aktiedepot som vi har vist her i denne artikel, så betaler du den almindelige aktieskat. Men ved eksempelvis lagerbeskatning så bliver du beskattet af dit afkast uanset om du sælger dine aktier eller ej.

Derudover så vil du ved et pensionsdepot hvor dine midler er investeret få beskattet afkastet med 15%. Pensionsopsparingerne med investerede midler bliver beskattet med lagerbeskatning, ligesom en aktiesparekonto. Du kan læse yderligere hos SKAT.

KØB AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål

Vi får en masse spørgsmål tilsendt, og forsøger løbende at besvare dem i vores ”Ofte stillede spørgsmål”, så her finder du en lang række spørgsmål og svar, som forhåbentligt giver dig svar på netop dit spørgsmål, hvis du ikke har fået det besvaret i selve artiklen.

Hvad er aktier?

Når man køber aktier, så køber man i praksis medejerskab i en virksomhed. Det betyder at når man køber en aktie i en virksomhed, så bliver man medejer af virksomheden og får en lille del af virksomheden. Jo flere aktier du køber i en virksomhed, jo mere ejer du af virksomheden.

Hvor er det bedste sted at købe aktier?

Det bedste sted at købe aktier, er på en online handelsplatform. Vi anbefaler en handelsplatform hvor du ikke betaler kurtage på køb af aktier.
For at se hvordan du kan komme i gang med at købe aktier så klik her

Hvornår betaler man skat af aktier?

Du betaler først skat af aktier når du sælger dine aktier. Aktieindkomst bliver afregnet ud fra realisationsprincippet som betyder at man først betaler skat af ens afkast på aktier, når man realisere afkastet. Du betaler 27% af alt afkast op til 57.200 kr. og derefter betaler du 42% af skat af alt afkast derover.

Hvor meget skal man investere i aktier?

Du kan komme i gang for de penge du har. Mindstebeløbet hos eToro er 50 dollars som svarer til 300 kroner. Derefter kan du købe aktier for helt ned til 300 kroner ad gangen.

Hvordan kan man tjene penge på aktier?

Du tjener penge på aktier, ved at sælge dem til en højere pris end da du købte dine aktier. Du kan følge kursen på dine aktier på de forskellige handelsplatforme, og vente med at sælge til kursen er steget.

Hvad betyder kurtage?

Kurtage betaler man ved køb af aktier. Når du køber aktier, så tjener handelsplatformene et gebyr som man kalder kurtage, som variere fra handelsplatform til handelsplatform.

Hvordan køber man aktier?

Du køber aktier ved at oprette dig på en handelsplatform, få verificeret din konto og efterfølgende vælger hvilke aktier du vil køber og fortager et køb. Sådan køber man aktier.

Hvor køber man aktier?

Du kan købe aktier på handelsplatforme som tilbyder køb og salg af aktier, men du kan også købe aktier i banken, som dog oftest er et af de dyreste steder at købe aktier.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen