IPO – Se nye Børsnoteringer i 2024

Vi har her samlet de kommende nye børsnoteringer, som også er kendt som en IPO, som vi på dansk kalder en Børsnotering.

Der kommer løbende mange store virksomheder på børsen, og mange investorer er interesserede i at købe aktier i disse virksomheder inden børsnoteringen, da man kan være heldig at købe til en lavere kurs, inden at virksomheden bliver børsnoteret, grundet den massive hype der kan forekomme i forbindelse med nye børsnoteringer.

Vi har her i artiklen lavet en liste med de nye børsnoteringer, så du kan være opdateret med den næste spændende IPO.

Nye børsnoteringer i 2024

  • Starlink børsnotering – Denne IPO er længe ventet blandt investorer, og Starlink har allerede fået stor succes i USA og Canada.
  • Reddit Børsnotering – Reddit forventes ved den kommende børsnotering at stige i værdiansættels fra 10 til 15 Milliarder dollars.
  • Klarna Børsnotering – Klarna har på kun på ét år fået en 4 gange højere værdiansættelse, og er forsat i massiv vækst, hvilket gør det til en utroligt spændende IPO.
Køb aktier inden børsnotering her Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Bedste handelsplatform til nye børsnoteringer

Når du gerne vil investere i kommende børsnoteringer også kendt som en IPO, så findes der ikke særligt mange platforme som tilbyder at købe aktier i virksomhederne inden de bliver børsnoteret.

Vi fortrækker en platform, hvor du kan stole på platformen og der er en høj grad sikkerhed, samt en god pris og simpel brugervenlighed, og som naturligvis giver dig nem adgang til at investere i kommende børsnoteringer.

børsnoteringer

Vi anbefaler Freedom24 som handelsplatform når man skal investere i aktier inden børsnoteringerne og som du kan se nedenfor, så har nogle af de tidligere børsnoteringer også gået ganske godt.

1. Vælg handelsplatform

freedom24 logo

Så snart du skal købe aktier inden børsnoteringer, så er der naturligvis en række parametre som du bør overveje, hvor vi har beskrevet nogle af dem ovenfor.

Vi anbefaler Freedom24, som er blandt de førende indenfor investering i IPO’er, og giver dig rig mulighed for at blive en af de første investorer i forskellige selskaber, inden børsnoteringen.

Køb aktier inden børsnotering her Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Opret en handelskonto

opret konto

Så snart du har klikket dig ind på Freedoms hjemmeside, så skal du blot klikke på ”Tilmeld”.

Så snart du har udfyldt din information, så skal du indscanne et identitesdokument såsom Pas eller kørekort, samt et dokument som kan dokumentere din bopæls adresse.

Du underskriver oprettelsen på SMS, og hele processen tager ikke mere end 5 minutter.

3. Indsæt penge

Så snart du er kommet ind på din konto, kan du overføre penge med kreditkorteller bankoverførsel. Når du vil deltage i en børsnotering, så skal du mindst købe aktier for 2000$

Alt du skal gøre er at klikke i bunden af venstre side på ”Kontanter”.

indsæt penge freedom24

4. Indsend anmodning om at deltage i en børsnotering

Du skal nu indsende en anmodning, for at kunne deltage i børsnoteringen, så du kan købe aktier i virksomheden inden den børsnoteres.

Du skal være opmærksom på at du kan tilbagetrække anmodningen indtil 1 dag inden børsnoteringen lukkes, og dagen før selskabet børsnoteres, så er pengene låst.

anmodning om at deltage i en børsnotering

Så snart at den offentlige handel på børsen starter, så vil dine aktier være låst og låseperioden vil starte, som betyder at man i de første 93 dage efter børsnoteringen, ikke kan sælge sine aktier. Men du kan følge dine aktier og deres aktiekurs som du kan se nedenfor.

Efter 93 dage, så kan du frit sælge dine aktier igen.

nye børsnoteringer

Hvad er en IPO?

IPO står for ”Initial Public offering” og er på dansk bedre kendt som en ”børsnotering”.

En IPO er en børsnotering af en virksomhed, hvor virksomheden vælger at blive børsnoteret og frasælger derfor nogle af virksomhedens aktier til andre aktionærer. Det kan være en måde for etablerede virksomheder, til at få mere kapital i virksomheden eller ud til ejeren afhængig af hvad virksomhedens strategi med deres børsnotering er.

Der er ikke et bestemt antal aktier som bliver udbudt, da dette afhænger fuldstændigt af hvad virksomheden vælger at udbyde.

Prisen på aktier ved en IPO (børsnotering) er låst fast inden børsnoteringen, og det er først efter at børsnoteringen har fundet sted, at kursen kan gå op eller ned afhængig af hvad markedet siger.

Hvorfor købe aktier inden børsnoteringer?

Grunden til at mange investorer køber aktier i virksomheder inden de børsnoteres er fordi de satser på at aktien vil stige efter børsnoteringen. Som du kan se på billedet nedenfor, så er her en række virksomheder som efter børsnoteringen har haft en stigende aktiekurs.

nye børsnoteringer

Dygtige investorer sætter sig grundigt ind i hvilke aktier de forventer vil stige efter en børsnotering og køber aktierne inden børsnoteringerne, for at sikre en lavere aktiekurs.

Det er vigtigt at man sætter sig grundigt ind i virksomheden inden man køber aktier inden børsnoteringen, for at sikre at man kender virksomhedens vækstplaner og økonomi, for at få bedst mulig mulighed for at ramme rigtigt.

børsnoteringer

Kommende børsnoteringer 2024

Vi har her samlet nogle af de kommende børsnoteringer som bliver utroligt spændende at følge, og som mange investorer følger tæt. Det er virksomheder som du måske allerede kender, og som nu vælger at blive børsnoteret for f.eks. at få yderligere gang i væksten og potentielt indtage nye markeder.

starlink aktie

Mange investorer har fulgt Starlink igennem de senere år, og dette bliver en af de mest interessante børsnoteringer i år. Starlink har et satellitkommunikationssystem, som inkludere 4.000 satellitter, og som giver forbrugere mulighed for hurtig internetforbindelse med satellitter overalt i verden.

Læs vores artikel om Starlink IPO.

Reddit IPO

reddit aktier

Reddit er også en af de helt spændende børsnoteringer, som forventes at stige i værdiansættelse så snart virksomheden bliver børsnoteres. Reditt er en af de 20 mest besøgte websites i verden, med over 52 millioner aktive brugere om dagen.

Læs om Reddits børsnotering her.

Klarna IPO

klarna aktier

Klarna er Europas største private fintek start-up, og er grundlagt af samme bank. Utroligt mange investorer ser frem til netop denne børsnotering, hvor Klarna på kun ét år har fået en 4 gange så høj værdiansættelse, som nu er på 45.6 Milliarder dollars og som investorer naturligvis håber på forsætter med at vækste efter børsnoteringen.

Læs om Klarnas børsnotering her.

Porsche IPO

porsche aktier

Porsche er en af de helt store børsnoteringer i 2023. Her forventes at der bliver rejst 15 milliarder Euro ved børsnoteringen af Porsche.

Porsche sigter efter at blive en global markedsleder sammen med Volkswagen-koncernen indenfor elektriske køretøjer. Porsche forventer at øge andelen af elbiler til salg til 50% i 2025 og op til 80% i 2023.

Læs om Porsche børsnotering her

KØB AKTIER INDEN BØRSNOTERINGEN NU Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en IPO? (Børsnotering)

IPO står for Initial public offering, og er på dansk en børsnotering. Det er når en virksomhed giver mulighed for at man kan købe aktier i den inden den officielt kommer på børsen.

Hvordan køber jeg aktier i en virksomhed inden en børsnotering?

På en handelsplatform som Freedom24 kan du købe aktier inden en børsnotering, som en af de få handelsplatforme. Se hvordan du køber aktier inden en børsnotering her.

Hvor kan jeg se nye og kommende børsnoteringer?

Vi har i denne artikel en liste med nye børsnoteringer – Se vores liste her

Bør jeg købe aktier inden en børsnotering?

Det afhænger fuldstændig af hvordan investorerne tager imod en aktie efter en børsnotering, så det er svært at vide om kursen går op eller ned. Men de fleste investorer satser naturligvis på at deres aktie vil stige efter børsnoteringen.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen