Aktiesparekonto Guide (2022) Sådan fungerer den

Den såkaldte aktiesparekonto blev oprettet i januar 2019, hvor, hvor reageringen ville lave en model, som gav danskerne mere lyst til at investere deres penge i aktier. Modellen giver mulighed for at få en lavere beskatning på 17% med lagerbeskatning, når du investere i aktier.

Du kan i 2022 indskyde 102.300 kr. på din aktiesparekonto, som på nuværende tidspunkt er beløbsgrænsen.

Vi vil i denne artikel vise en guide til hvordan du opretter din egen aktiesparekonto, så du kan betale mindre i skat, ved enten at oprette aktiesparekontoen hos din egen bank, eller med Saxo Bank.

Opret aktiesparekonto her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Sådan opretter du din aktiesparekonto

I denne guide, viser jeg dig hvordan du kan komme i gang med at få oprettet din aktiesparekonto. Det er ganske enkelt at oprette en aktiesparekonto på SaxoInvestor, og nedenfor vil jeg vise dig hvor nemt du kan få oprettet en aktiesparekonto.

1.Opret en konto

Først og fremmest, så skal du gå til SaxoInvestors hjemmeside. Herefter skal du blot oprette din konto, ved at klikke på ”Opret en Aktiesparekonto”

Så vil du komme ind på nedstående billede, hvor du skal logge ind med dit NemID. Når du gør dette, så vil du blive verificeret, og det er især af sikkerhedsmæssige årsager.

Opret aktiesparekonto her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
opret konto på saxoinvestor

Så snart du har logget ind med NemID, så vil du blive bedt om at indtaste dine oplysninger, for at afslutte oprettelsen af din konto. Du vil få muligheden i selve oprettelsen, om at bestille en gratis aktiesparekonto, som du blot skal sætte flueben i.

aktiesparekonto

Så snart du har gjort det, så er din aktiesparekonto oprettet.

Læs også vores aktiehandel for begyndere artikel.

2. Overfør penge til din aktiesparekonto

Nu er din konto klar til at du kan indsætte penge på den. Som du kan se på nedstående billede, så kan du overføre med enten kortindbetaling eller bankoverførsel. Det gør det utrolig nemt at at kunne overføre penge til din aktiesparekonto.

aktiesparekonto saxo

3.Køb aktier til din aktiesparekonto

Når du skal købe aktier til din aktiesparekonto, så er dette en utrolig nem proces.

Det første du skal gøre, er at vælge den aktie du ønsker at investere i. Jeg har valgt Novo Nordisk i eksemplet nedenfor. Her har jeg valgt ”Aktiesparekonto” som du kan se.

køb aktier aktiesparekonto

Det næste du skal gøre, er blot at trykke på ”Køb” og så har du købt dine første aktier til din aktiesparekonto.

Opret aktiesparekonto her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Aktiesparekonto regler 2022

Den nuværende danske regering vil gerne gøre det mere attraktivt at investere i aktier. Derfor har regeringen i 2019 lanceret en ny ordning kaldet ’aktiesparekontoen’. Investerer du gennem denne konto, får du en lavere skatteprocent af dit afkast og udbytte ved aktiehandel. Der er ingen grønser for hvad du kan investere i, uanset om det er grønne aktier, Defensive aktier eller en anden form for aktie.

En aktiesparekonto er en specifik konto du åbner hos din bank eller børsmægler, hvorefter du kan investere som normalt. Det er dog ikke alle, der tilbyder den på nuværende tidspunkt. Af de tre populære børsmæglere, jeg gennemgik tidligere i kapitlet, er det i skrivende stund kun Saxo Bank, der tilbyder aktiesparekontoen – Nordnet og DEGIRO er indtil videre ikke hoppet med på vognen.

saxoinvestor

I 2019 havde ordningen et loft på indbetalinger på 50.000 kr. Planen er så, at dette loft gradvist skal hæves med 50.000 kr. om året, indtil det når 200.000 kr. Køb aktier hvert år på aktiesparekontoen så snart loftet er blevet hævet, for at opnå mest mulig gavn af kontoen.

Ordningen beskattes efter lagerprincippet med en særlig skattesats på 17%, og den tæller ikke med i den normale aktieindkomst. Det giver dig således en langt lavere skattesats end de minimum 27%, du normalt skulle betale. Lagerbeskatningen kan være både en fordel og en ulempe, men fradraget ved kurstab er det samme som skatten ved gevinst, så du taber ikke penge på udsving i markedet. Tabet modregnes i senere gevinster på kontoen.

Midlerne på aktiesparekontoen er ikke bundet og kan derfor frit hæves igen. Hvis du når loftet på 50.000 kr., kan du dog ikke indsætte flere penge på kontoen, før beløbsgrænsen bliver sat op.

Du kan frit flytte aktier fra dit frie depot til en aktiesparekonto, men overførslen betragtes som et skattepligtigt salg.

Du kan også købe aktier med udbytte til din aktiesparekonto med den lave skatteprocent.

Hvor kan man få en aktiesparekonto i 2022?

De fleste banker tilbyder at man kan få en aktiesparekonto. Dog så findes der kun én online handelsplatform som giver dig mulighed for at åbne en aktiesparekonto, og det er Saxo Bank, som endda også ar en aktie app.

Den nye aktiesparekonto er blevet utrolig populær blandt de investorer der har valgt at anvende den, da de betaler mindre i SKAT af deres afkast med deres aktiesparekonto, og her er Saxo’s banks handelsplatform som hedder SaxoInvestor utrolig nem at oprette en aktiesparekonto ved og p.t. den eneste handelsplatform som tilbyder en aktiesparekonto.

For at oprette en aktiesparekonto hos Saxo Bank, så skal du blot følge vores guide længere oppe, hvilket højest tager 5 minuter.

Saxo Bank Aktiesparekonto

saxo bank aktiesparekonto

Der er gode muligheder for at få en aktiesparekonto hos Saxo Bank. Det er nemlig først og fremmest utrolig nemt at oprette selve aktiesparekontoen. Derefter så får du adgang til deres SaxoInvestor og SaxoTraderGo, som er deres handelsplatforme, hvor du har adgang til over 19.000 aktier, samt en gratis investeringskonto og brugervenlig aktieplatform.

Opret aktiesparekonto her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Nordnet Aktiesparekonto

Nordnet er en af de store handelsplatforme herhjemme, og derfor var der mange investorer der gerne ville vide om de også kunne få en Nordnet aktiesparekonto. Men Nordnet valgte ikke at lave en aktiesparekonto til deres kunder i starten og meldte ud da aktiesparekontoen blev lanceret, at de ikke kom til at lave en på deres handelsplatform. Men de er dog vendt på en tallerken og er begyndt at arbejde på en løsning, så de også kan tilbyde en aktiesparekonto. Men som situationen er nu, så kan man ikke få en Nordnet aktiesparekonto, men vi holder dig opdateret så snart man kan.

Aktiesparekonto SKAT

Når du har en aktiesparekonto, så betaler du kun 17% i SKAT af dit afkast, hvor man med normal aktiehandel betaler mellem 27 og 42% i SKAT af sit afkast. Din SKAT bliver automatisk beregnet hvis du anvender Saxo Bank’s aktiesparekonto, da de står for at beregne og indberette dit afkast til SKAT. Det betyder at du ikke skal fortage dig noget ift. din aktiekonto og skat.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en aktiesparekonto 2022?

En aktiesparekonto, er en konto, hvor du kan indbetale op til 102.300 kr. på nuværende tidspunkt, og kun betale 17% i SKAT. Du bliver beskattet med lagerbeskatning, og er lavet af reageringen, for at få endnu flere til at investere i aktier.
Du kan læse hvad en aktiesparekonto er her

Hvor meget skal jeg betale i SKAT af mit afkast?

Afkastet på en aktiesparekonto bliver beskattet med 17% hvilket er 10% lavere end almindelig aktiehandel, hvor man betaler mellem 27 og 42%.

Hvor meget kan indbetales på en aktiesparekonto?

Man kan indbetale op til 102.300 kr. på en aktiesparekonto i 2022.

Kan man oprette en Nordnet aktiesparekonto?

Nej, Nordnet har ikke oprettet en aktiesparekonto, men arbejder på at lave en.

Hvordan indberetter jeg SKAT fra min aktiesparekonto?

Hvis du anvender en Saxo Bank aktiesparekonto, så bliver dit afkast automatisk indberettet til SKAT, så du skal ikke fortage noget selv.

Medejer & Passiv Investor Mark Thorsen

Mark Thorsen skriver om investering i aktier, råvarer og forex på Aktieskole. Han var skrevet om investering i mere end 5 år på hans egen blog Stabil Økonomi og var i 2021 med til at stifte Investing Classroom der står bag Aktieskole. Han har samlet…

Se alle artikler af Mark Thorsen