Aktiesparekonto (2024) Guide: Se fordele/ ulemper

Den såkaldte aktiesparekonto blev oprettet i januar 2019, hvor, hvor reageringen ville lave en model, som gav danskerne mere lyst til at investere deres penge i aktier. Modellen giver mulighed for at få en lavere beskatning på 17% med lagerbeskatning, når du investere i aktier.

Du kan i 2024 indskyde 103.500 kr. på din aktiesparekonto, som på nuværende tidspunkt er beløbsgrænsen.

Vi vil i denne artikel vise en guide til hvordan du opretter din egen aktiesparekonto 2024, så du kan betale mindre i skat, ved enten at oprette aktiesparekontoen hos din egen bank, eller med Saxo Bank.

 • Saxo Investor toplist stb
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Opret konto her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Nordnet Aktiesparekonto vs. Saxo Bank aktiesparekonto

Der findes 2 danske platforme som tilbyder en aktiesparekonto, nemlig Nordnet Aktiesparekonto og en Saxo Bank aktiesparekonto. Men er en Nordnet aktiesparekonto eller en Saxo Bank aktiesparekonto bedst?

Saxo Bank var de første til at lave en aktiesparekonto da politikerne åbnede op for denne mulighed, og derfor har de også haft længst tid til at finpudse deres Saxo Bank aktiesparekonto platform hvilket har gjort at de er vores testvinder.

 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk kundeservice.
  • Stort udvalg af investeringsmuligheder.
  • Integration med SKAT.
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10
Fordele
 • Skattesats på kun 17% – Attraktiv beskatning på dine investeringer
 • Invester i børsnoterede aktier og aktiebaseret investeringsforeninger – Adgang til de fleste aktier m.v.
 • Automatisk skatteafregning – Opgørelsen og skattebetalingen over din beskatning forgår automatisk
 • Nemt at indsætte og hæve penge – Du kan til enhver tid indsætte og hæve beløbene du har investeret for
thumbs up
Ulemper
 • Indskudsgrænse på 103.500 kr. – Selvom man kunne ønske at indskudsgrænsen var endnu højere, så kan man få meget ud af aktiesparekontoens fordele
 • Lagerbeskatningsprincippet – Uanset om du sælger eller køber aktier, så skal du beskattes af dit urealiserede gevinst/tab én gang om året
thumbs down

Sådan opretter du din aktiesparekonto

I denne guide, viser jeg dig hvordan du kan komme i gang med at få oprettet din aktiesparekonto. Det er ganske enkelt at oprette en aktiesparekonto på Saxo Bank, men først så vil jeg lige vise dig trin-for-trin hvordan du opretter en aktiesparekonto på Saxo Bank.

1.Opret en konto

Først og fremmest, så skal du gå til SaxoInvestors hjemmeside. Herefter skal du blot oprette din konto, ved at klikke på ”Opret en Aktiesparekonto”

Så vil du komme ind på nedstående billede, hvor du skal logge ind med dit NemID. Når du gør dette, så vil du blive verificeret, og det er især af sikkerhedsmæssige årsager.

Opret aktiesparekonto her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
opret konto på saxoinvestor

Så snart du har logget ind med NemID, så vil du blive bedt om at indtaste dine oplysninger, for at afslutte oprettelsen af din konto. Du vil få muligheden i selve oprettelsen, om at bestille en gratis aktiesparekonto, som du blot skal sætte flueben i.

aktiesparekonto

Så snart du har gjort det, så er din aktiesparekonto oprettet.

Læs også vores aktiehandel for begyndere artikel.

2. Overfør penge til din aktiesparekonto

Nu er din konto klar til at du kan indsætte penge på den. Som du kan se på nedstående billede, så kan du overføre med enten kortindbetaling eller bankoverførsel. Det gør det utrolig nemt at at kunne overføre penge til din aktiesparekonto.

aktiesparekonto saxo

3.Køb aktier til din aktiesparekonto

Når du skal købe aktier til din aktiesparekonto, så er dette en utrolig nem proces.

Det første du skal gøre, er at vælge den aktie du ønsker at investere i. Jeg har valgt Novo Nordisk i eksemplet nedenfor. Her har jeg valgt ”Aktiesparekonto” som du kan se.

køb aktier aktiesparekonto

Det næste du skal gøre, er blot at trykke på ”Køb” og så har du købt dine første aktier til din aktiesparekonto.

Opret aktiesparekonto her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
Hvad er en aktiesparekonto?

En aktiesparekonto er en opsparing, som har sit eget skattemiljø hvilket betyder at de penge du investerer i din aktiesparekonto er komplet aflukket fra dine andre finansielle forhold rent skattemæssigt.

Skattesatsen er på 17 procent på det opnåede afkast, hvilket er lavere end almindelige aktiebeskatning.

Aktiesparekonto regler 2024

Den nuværende danske regering vil gerne gøre det mere attraktivt at investere i aktier. Derfor har regeringen i 2019 lanceret en ny ordning kaldet ’aktiesparekontoen’. Investerer du gennem denne konto, får du en lavere skatteprocent af dit afkast og udbytte ved aktiehandel. Der er ingen grønser for hvad du kan investere i, uanset om det er grønne aktier, Defensive aktier eller en anden form for aktie.

En aktiesparekonto er en specifik konto du åbner hos din bank eller børsmægler, hvorefter du kan investere som normalt. Det er dog ikke alle, der tilbyder den på nuværende tidspunkt. Af de tre populære børsmæglere, jeg gennemgik tidligere i kapitlet, er det i skrivende stund kun Saxo Bank, der tilbyder aktiesparekontoen – Nordnet og DEGIRO er indtil videre ikke hoppet med på vognen.

I 2019 havde ordningen et loft på indbetalinger på 50.000 kr. Planen er så, at dette loft gradvist skal hæves med 50.000 kr. om året, indtil det når 200.000 kr. Køb aktier hvert år på aktiesparekontoen så snart loftet er blevet hævet, for at opnå mest mulig gavn af kontoen.

Ordningen beskattes efter lagerprincippet med en særlig skattesats på 17%, og den tæller ikke med i den normale aktieindkomst. Det giver dig således en langt lavere skattesats end de minimum 27%, du normalt skulle betale. Lagerbeskatningen kan være både en fordel og en ulempe, men fradraget ved kurstab er det samme som skatten ved gevinst, så du taber ikke penge på udsving i markedet. Tabet modregnes i senere gevinster på kontoen.

Midlerne på aktiesparekontoen er ikke bundet og kan derfor frit hæves igen. Hvis du når loftet på 50.000 kr., kan du dog ikke indsætte flere penge på kontoen, før beløbsgrænsen bliver sat op.

Du kan frit flytte aktier fra dit frie depot til en aktiesparekonto, men overførslen betragtes som et skattepligtigt salg.

Både børn og voksne kan oprette en og investere i aktier i dette skattemiljø da der ingen aldersgrænse er. Du kan dog højest oprette én aktiesparekonto pr. person, med et loft i 2024 pr. 1. januar på 103.500 kr.

Du kan også købe aktier med udbytte til din aktiesparekonto med den lave skatteprocent.

Hvor kan man få en aktiesparekonto i 2024?

De fleste banker tilbyder at man kan få en aktiesparekonto. Dog så findes der kun to online handelsplatforme som giver dig mulighed for at åbne en aktiesparekonto, og det er Saxo Bank og Nordnet, som begge to også har en aktie app.

Den nye aktiesparekonto er blevet utrolig populær blandt de investorer der har valgt at anvende den, da de betaler mindre i SKAT af deres afkast med deres aktiesparekonto, og her er Saxo’s banks handelsplatform som hedder SaxoInvestor utrolig nem at oprette en aktiesparekonto ved og p.t. den eneste handelsplatform som tilbyder en aktiesparekonto.

Saxo Bank Aktiesparekonto

saxoinvestor

Der er gode muligheder for at få en aktiesparekonto hos Saxo Bank. Det er nemlig først og fremmest utrolig nemt at oprette selve aktiesparekontoen. Derefter så får du adgang til deres SaxoInvestor og SaxoTraderGo, som er deres handelsplatforme, hvor du har adgang til over 19.000 aktier, samt en gratis investeringskonto og brugervenlig aktieplatform.

Besøg Saxo Investor her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Nordnet Aktiesparekonto

nordnet

Nordnet er en af de helt store handelsplatforme herhjemme, og derfor var der mange investorer der gerne ville vide om de også kunne få en Nordnet aktiesparekonto da den blev lanceret for år tilbage. Men Nordnet valgte i starten ikke at lave en aktiesparekonto til deres kunder og meldte ud da aktiesparekontoen blev lanceret, at de ikke kom til at lave en på deres handelsplatform. Men de er dog vendt på en tallerken og har nu lanceret en Nordnet aktiesparekonto som fungerer fremragende.

Aktiesparekonto SKAT og beskatning

Aktiesparekonto beskatning er en lavere end med traditionelle aktiedepoter.

Når du har en aktiesparekonto, så betaler du kun 17% i SKAT af dit afkast, hvor man med normal aktiehandel betaler mellem 27 og 42% i SKAT af sit afkast. Din SKAT bliver automatisk beregnet hvis du anvender Saxo Banks eller Nordnets aktiesparekonto, da de står for at beregne og indberette dit afkast til SKAT. Det betyder at du ikke skal fortage dig noget ift. din aktiekonto og skat.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor finder du vores ofte stillede spørgsmål, så du forhåbentligt kan få opklaret alle din spørgsmål nemt og hurtigt.

Hvad er en aktiesparekonto 2024?

En aktiesparekonto, er en konto, hvor du kan indbetale op til 103.500 kr. på nuværende tidspunkt, og kun betale 17% i SKAT. Du bliver beskattet med lagerbeskatning, og er lavet af reageringen, for at få endnu flere til at investere i aktier.
Du kan læse hvad en aktiesparekonto er her

Hvor meget skal jeg betale i SKAT af mit afkast?

Afkastet på en aktiesparekonto bliver beskattet med 17% hvilket er 10% lavere end almindelig aktiehandel, hvor man betaler mellem 27 og 42%.

Hvor meget kan indbetales på en aktiesparekonto?

Man kan indbetale op til 103.500 kr. på en aktiesparekonto i 2024.

Kan man oprette en Nordnet aktiesparekonto?

Nej, Nordnet har ikke oprettet en aktiesparekonto, men arbejder på at lave en.

Hvordan indberetter jeg SKAT fra min aktiesparekonto?

Hvis du anvender en Saxo Bank aktiesparekonto, så bliver dit afkast automatisk indberettet til SKAT, så du skal ikke fortage noget selv.

 • Saxo Investor toplist stb
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg Saxo Investor her Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen