Investering i uran: Stor guide for 2024

Der er i de seneste år kommet mere fokus på investering i uran, og det er der en god årsag til. Det er nemlig en af de råvarer der er blevet interessante for investorer grundet flere problemer med bl.a. atomkraftværket Fukushima som eksploderede tilbage i 2011. Det fik priserne helt i bund på uran, men lige siden har priserne steget markant.

Der er blevet forsket en masse i uran og general atomkraft som en del af løsningen indenfor verdens energibehov, da vestens lande går mere over i den grønne retning, med vedvarende energikilder.

Der findes forskellige investeringsmuligheder, når du ønsker at investere i uran, hvor du f.eks. kan købe aktier i virksomheder der beskæftiger sig med uran. Men du kan også vælge ETF’er eller CFD’er i uran. Alle disse muligheder giver dig mulighed for at investere i uran online.

Denne artikel giver dig et overblik over mulighederne indenfor investering i uran.

INVESTER I URAN HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Lynguide: Investering i uran

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de aktier i uran
du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i uran.

INVESTER I URAN HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Hvad er uran?

Uran er det man kender som radioaktivt grundstof, og det findes helt naturligt i naturen, men i små mængder. Uran findes f.eks. i klipper, jord og endda vand, hvor det meste Uran i verden stammer fra Australien, hvor cirka 70% af uran-beholdningen i hele verden befinder sig.

Uran er et radioaktivt grundstof, der findes naturligt i små mængder i naturen i både klipper, jord og vand. Uran findes næsten overalt på jorden, men de største forekomster findes i Australien, hvor omtrent 70% af jordens samlede uran-beholdning ligger. 

Men det er Canada som er verdens største producent indenfor uran og tilbage i 1933 fandt man ud af at uran kunne anvendes til at skabe energi, og det har det været brugt til lige siden. Her begyndte man at bruge det til atomkraft i atomkraftværker, som man forsat gør i dag. Der er dog grundet flere store ulykker såsom Tjernobyl i 1986 og Fukushima i 2011, blevet sat en bremse for udviklingen af atomkraft.

Hvorfor investerer man i uran?

investering i uran
Fra eToro: Kurs fra Global X Uranium ETF

Der er mange der tror på, og forsker i at erstatte fossile brændstoffer med atomkraft. Mange analytikere tror på at denne form for energi kommer til at vinde markedsandele i fremtiden, jo længere vi kommer imod at erstatte fossile brændstoffer, for at sikre en grønnere fremtid.

Dette er årsagerne til at mange vælger investering i uran, fordi de tror at uran kommer til at blive en del af løsningen på grøn energi.

Sådan investerer du i uran online

Der findes forskellige muligheder, når vi snakker investering i råvarer, og især investering i uran, men mange investorer fortrække at investere i uran igennem aktier.

Det er nemt at investere i uran, for så snart du har fundet den rette handelsplatform, så får du adgang til at købe aktier i uranindustrien, som er den mest brugte måde at investere i uran på.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal investere i uran.

Du kan også overveje at læse vores omkring investering for begyndere inden du læser denne artikel.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal aktier i uran, så skal du finde den bedste investeringsplatform for dig.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i uran.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at investere i uran. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan investere i uran.

3. Sådan investerer du i uran

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe værdipapirer i uran.

investering i uran

For at finde aktier i virksomheder fra uran-industrien, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”Uranium”, for at læse mere omkring en uran aktie og se kursudviklingen.

For at købe en uranaktie eller CFD som Copper så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb uran aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

invester i uran

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

På den måde kan du automatisk sælge dine aktier i uran eller hvilken som helst anden investering, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt uran aktier.

Investering i uran aktier

Der findes en lang række virksomheder som arbejder med uran i hele verden, som enten udvinder uran fra miner eller blot arbejder i uran-industrien. Hvis eksperterne får ret, så kan disse aktier blive en god investering. F.eks. har virksomheder Cameco og BHP været nogle af dem der er førerende indenfor industrien.

Der findes også andre virksomheder som producere uran, som kan blive interessant for investorer der gerne vil investere i uran, mens der også findes flere virksomheder som arbejder med fysisk uran, som kan blive spændende at kigge i retning efter i løbet af de kommende år.

Investering i uran ETF’er

For langt de fleste investorer, så er uran ikke det som man primært investere i, men er blot et supplement for at få spredt sine investeringer, uden at skulle købe en lang række uran-aktier, men kan nøjes med at købe en enkelt uran ETF, hvorefter man er bredt eksponeret indenfor uran branchen.

Der findes kun 3 ETF’er som fokusere på uran:

 • Van Eck Market Vectors Uranium
 • Horizons Global Uranium ETF
 • North Shore Global Uranium Mining ETF

Disse ETF’er kan være nogle du kan overveje at undersøge nærmere, hvis du overvejer at investere i uran ETF’er og fortrækker at få spredt dine investeringer mest muligt.

Investering i uran med CFD’er og certifikater

For en daytrader er CFD’er det mest oplagte valg, fordi de giver dig mulighed for at købe og sælge uran, da du af åbenlyse årsager ikke har så nemt ved at investere i fysisk uran.

Du er ikke nødvendigvis interesseret i, hvordan det generelle marked for uran bevæger sig, da du er på udkig efter de mindre gevinster, men til gengæld mange af dem. Det er præcis denne mulighed, som du har med en CFD og et uran-certifikat.

Hvis du handler gennem en handelsplatform som eToro, så køber du et uran-certifikat. På den måde har du muligheden for at kunne tjene penge på markedsudviklingen, når det kommer til uran.

En anden mulighed er CFD-handel, som er en form for kontrakt, mellem dig og den valgte investeringsplatform, hvor i aftaler at følge kursen på uran. På den måde kan du både købe og shorte uran (shorte = når du satser på, at prisen vil falde i værdi. Dette er noget mange platforme kalder for at sælge)

Fordelen med en CFD (Contraft of difference) er, at du aldrig direkte ejer fysisk uran, men du kan spekulere i prisen. Hvis du mener, at prisen går op, køber du uran og hvis du mener, at den vil falde, så sælger du uran.


INVESTER I URAN HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i uran?

Du kan investere i uran på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i uran her)

Hvorfor investere i uran?

Mange investere i uran for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i uran, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i uran også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af uranaktier inden du fortager investering i uran.

Skal jeg købe uranaktier?

Du kan med fordel investere i uran, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er uran en god investering?

Uran kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på uran stiger og falder ofte, hvilket gør det til en relativt volatil investering, og derfor også mere henvendt til en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen