Nordnet Porteføljelån anmeldelse (2024) Alt du skal vide

Nordnet Porteføljelån giver dig mulighed for at optage et lån, hvor du blot stiller sikkerhed i din portefølje, og endda med en attraktiv rentesats.

Når du anvender Nordnet porteføljelån, så får du mulighed for at udnytte lånet til at investere yderligere i værdipapirer eller anvende dem til andre formål udenfor Nordnet – Du bestemmer selv.

Jeg vil i denne artikel lære dig hvad Nordnet porteføljelån er, og hvordan du kan drage fordel af denne løsning.

Hvad er Nordnet porteføjelån?

Nordnets forskellige låntyper blev omlagt i tilbage i 2019, så de to daværende lån, Aktiekreditten og Superlån, blev til Porteføljelån og Porteføljelån plus.

I forbindelse med omlægningen, valgte Nordnet også at give nogle bedre lånemuligheder. De ændrede herefter lånemodellerne og øgede belåningsgraden på flere værdipapirer, så det er muligt at låne endnu mere til samme attraktive renter. Det er et lån med stor fleksibilitet, og du betaler alene kun rente, når du bruger lånet.

Du bestemmer fuldstændig selv, hvad du vil bruge lånet til. Er det en renovering af boligen, en langsigtet aktiestrategi, eller noget helt tredje?

Hvis du har lavet en velafbalanceret portefølje, der er sammensat af flere forskellige aktier, obligationer og ETF’er, kan du potentielt få et Porteføljelån Plus til 1,99%. Den almindelige rente for et traditionelt Porteføljelån er 7,05%.

nordnet porteføljelån

Et Nordnet porteføljelån er en glimrende mulighed for dig, der ønsker at tage dine investeringer til et helt nyt niveau. Det er nemlig den nok mest oplagte måde at udnytte lånet til at investere i værdipapirer. Du kan naturligvis også anvende lånet på alt muligt andet – for eksempel en renovering af din bolig eller noget helt tredje.

Det kræver blot, at du i forvejen har en portefølje hos Nordnet. Hvis du vil vide mere om platformen, kan du læse denne anmeldelse.

Læs med i denne guide og bliv klogere på, om du kan få et porteføljelån. Husk, at porteføljelån ikke er for alle, og det indebærer en høj risiko.

Hvem kan optage et porteføljelån?

Et porteføljelån hos Nordnet er mest for kunder, der har en velafbalanceret portefølje, som er en kombination af flere forskellige aktier, investeringsforeninger og ETF’er.

Din egen portefølje stilles som sikkerhed for lånet. For at du kan få lov at optage lånet, så analyserer Nordnets kreditafdeling først din portefølje grundet, baseret på værdien, indholdet og diversificering. For at få godkendt og for at kunne opretholde værdipapirbelåningen, skal din portefølje være veldiversificeret. Den bliver betragtet som diversificeret, når et værdipapir højest udgør 50% af den totale markedsværdi i din portefølje.

Lånet er en god mulighed for dig, der ønsker at låne til en lavere rente frem for at udnytte dine lånemuligheder maksimalt. Det koster ikke noget som helst at ansøge om et porteføljelån på dit depot. Du betaler kun renterne for dagene og det beløb, du vælger at låne.

Ansøg om et Nordnet portføljelån

Det er ikke alle og enhver, der kan blive godkendt til et porteføljelån. Men alle har muligheden for at ansøge om det, og så er det Nordnet der afgøre, om det kan lade sig gøre. Først skal du begynde at tage kredittesten på Nordnet, og det kræver blot, at du logger ind på din konto først.

Du skal også være opmærksom på, at det kun er en mulighed at ansøge om et porteføljelån på et depot med dine frie midler, og du kan ikke ansøge om kreditten på et pensionsdepot.

Når du har taget kredittesten, så er det ret nemt at ansøge online. Du udfylder ganske enkelt bare en formular om en såkaldt ”kreditaftale”. Heri angiver du dine forskellige personlige oplysninger, samt hvilket kreditlimit du ønsker at have. Du kan vælge at afkrydse i en af de forudgivne rubrikker helt fra 250.000 til 5.000.000 kroner. Derudover kan du også beslutte dig selv at angive et specifikt beløb. Dog kan du maksimalt låne for det højeste limit, som Nordnets kreditafdeling har sat for lige præcis dig.

Fordele og ulemper med et porteføljelån

Ligesom med langt de fleste finansieringsmuligheder derude, så er der selvfølgelig både gode og knap så gode ting ved Nordnets porteføljelån. Selvom jeg nedenfor har listet nogle ulemper, så er der ingen tvivl om, at det er et utroligt spændende lån med gode muligheder.

Fordele:

  • Op til 90% belåningsværdi
  • Muligheden for at geare dine investeringer
  • Lån til investeringer, renoveringer, forbrug m.m.
  • Rente fra kun 1,99 %* med Porteføljelån Plus
  • Ingen etableringsomkostninger

Ulemper:

  • Lav diversificering giver lidt højere renter.
  • Hvis et af dine værdipapirer fylder over 25% af den totale værdi af dine samlede investeringer, så er det ikke muligt at få et Porteføljelån.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et porteføljelån?

Et porteføljelån er et lån hos platformen Nordnet, hvor du optager et lån ved kun at stille din portefølje som sikkerhed. Jo større en spredning din portefølje har, jo mere attraktive rentesatser og højere belåningsværdi kan du få.

Kan alle få et porteføljelån?

Først og fremmest kræver det, at du er har oprettet dig som en kunde hos Nordnet og har en investeret portefølje hos dem. Derefter er der nogle enkle krav og kriterier, som ens portefølje skal leve op til.

Hvordan får jeg et porteføljelån?

Når du er kunde hos Nordnet og har din portefølje hos dem, så skal du lave en kredittest samt udfylde en online formular. Herefter vil Nordnets kreditafdeling vurdere om hvorvidt du kan få godkendt lånet samt hvor stort det eventuelt kan være.

Hvordan kan jeg diversificere min portefølje?

Du diversificerer din investerede portefølje ved at sikre, at der er så stor en risikospredning på, som det overhovedet kan blive muligt. Det gør du ved blot at sørge for dels at have aktier, obligationer og ETF’er samt at de er spredt ud på forskellige markeder, sektorer og verdensdele.

Hvordan øger jeg min handlekraft med et porteføljelån?

Du øger din handlekraft ved at kunne investere de penge, du potentielt får til rådighed gennem et porteføljelån.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen