Nordnet aktiesparekonto anmeldelse (2024) Alt du skal vide

Hvis du gerne vil have en aktiesparekonto, så er dette blevet muligt hos Nordnet, som nu også tilbyder at man kan oprette aktiesparekontoen hos dem.

Du kan indskyde i alt 103.500 kr. på din aktiesparekonto, som på dette tidspunkt er beløbsgrænsen.

Jeg vil i denne artikel lære dig hvad Nordnet aktiesparekonto er, og hvordan du kan drage fordel af denne løsning.

Hvad er en Nordnet aktiesparekonto?

nordnet aktiesparekonto

En aktiesparekonto er et tiltag som den danske regering har lavet, for at gøre det mere interessant for private investorer at investere i aktier. Ordningen blev godkendt i 2019, hvor man med denne aktiesparekonto, kan betale mindre skat på aktieafkastet og udbyttet ved aktiehandel.

Du kan investere i lige præcis de aktier du ønsker, men du kan maksimalt investere for 103.500 kr. i alt.

Det er ikke alle handelsplatforme der tilbyder en aktiesparekonto, og indtil for nylig gjorde Nordnet heller ikke. Men nu har Nordnet valgt at åbne op for deres Nordnet Aktiesparekonto, hvor du har rig mulighed for at investere i aktier og investeringsforeninger, med kun 17% i skat på det afkast du potentielt opnår.

Ordningen beskattes efter lagerprincippet med en særlig skattesats på 17%, og den tæller ikke med i den normale aktieindkomst. Det giver dig således en langt lavere skattesats end de minimum 27%, du normalt skulle betale. Lagerbeskatningen kan være både en fordel og en ulempe, men fradraget ved kurstab er det samme som skatten ved gevinst, så du taber ikke penge på udsving i markedet. Tabet modregnes i senere gevinster på kontoen.

Du kan læse mere omkring en aktiesparekonto her hvor vi har skrevet en hel artikel omkring den.

Hvordan investere jeg med Nordnet aktiesparekonto?

For at oprette en aktiesparekonto på Nordnet, så skal du være minimum 18 år, samt være bosat og skattepligtig i Danmark.

Det er ganske nemt at komme i gang med at investere med Nordnet Aktiesparekonto. Alt du skal gøre, er at oprette dig hos Nordnet, for derefter at åbne din aktiesparekonto og så er du klar til at investere i de aktier, fonde eller investeringsforeninger du har lyst til.

En gang om året, nemlig d. 15 januar, så bliver skatten afregnet fra din aktiesparekonto, hvilket sker automatisk og uden at du skal fortage dig noget.

Er Nordnets aktiesparekonto bedst?

Der er mange banker der tilbyder en aktiesparekonto til deres kunder, men de minder ofte langt fra hinanden. Forbrugerrådet tænk har testet hele 7 forskellige bankers aktiesparekonto, hvor de sammensatte en helt fiktiv portefølje med C25-aktier, én dansk investeringsfond og én udenlandsk ETF.

Testen tog højde for både oprettelsesgebyr, de årlige gebyrer, kurtagen på danske aktier samt investeringsforeninger og også de udenlandske ETF’er.

I denne test vant Nordnet som den bedste aktiesparekonto, hvor Saxo Bank fik en anden plads. Dette var primært grundet de lave gebyrer du betaler, samt der ingen årlige gebyrer er på platformen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Nordnet aktiesparekonto?

En Nordnet aktiesparekonto giver dig mulighed for at indbetale op til 103.500 kr. som du kan nøjes med kun at betale 17% i SKAT af fortjenesten på afkastet. Du vil blive lagerbeskattet af dit urealiserede afkast, og kan fratrække det potentielle tab næste års afkast.

Hvordan kan jeg investere med Nordnet aktiesparekonto?

For at investere med Nordnet aktiesparekonto, så skal du blot oprette en konto hos Nordnet, og derefter en Nordnet aktiesparekonto, og så kan du købe danske eller udenlandske aktier, samt et stort udvalg af fonde.

Hvordan bliver afkastet beskattet med aktiesparekontoen hos Nordnet?

Aktiesparekontoen hos Nordnet bliver beskattet efter lagerprincippet som kapitalindkomst og skaten bliver afregnet d. 15 januar i det efterfølgende år.

Skal jeg selv indberette til SKAT?

Nej, Nordnet står 100% for at indberette dit potentielle afkast eller tab til SKAT.

Kan jeg løbende udbetale penge fra min aktiesparekonto?

Du bestemmer fuldstændig selv om du ønsker at udbetale penge fra dit aktiesparekonto. Hvis du har haft et positivt afkast på investeringerne, så skal der dog reseveres et bestemt beløb som kan dække skatten, og som fratrækkes når året slutter.

Kan jeg overføre værdipapirer fra andre banker til min aktiesparekonto?

Det er ikke en mulighed at overføre værdipapire til din aktiesparekonto fra andre aktiedepoter i andre banker.

Kan jeg købe Nordnet indeksfonde igennem min Nordnet aktiesparekonto?

Nej det kan du desværre ikke.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen