Nordnet indeksfonde (2024) Alt du skal vide

Nordnet Indeksfonde er blevet utroligt populære for mange investorer, hvor du nemt og enkelt kan investere i mange spændende markeder til utroligt lave omkostninger på helt ned til 0,2% om året.

Nordnet indeksfonde har som formål at følge den udvikling som der er i et bestemt indeks. Dette kan handle om et bestemt land, en region eller sektor, hvor hver indeksfond investere i mange forskellige virksomheder, hvilket giver en bedre risikospredning end hvis man investere i individuelle aktier selv.

Nordnet har endda fået 4 af deres indeksfonde bæredygtighedscertificerede hvilket betyder at de passer til dig som ønsker at investere i de etiske amt grønne indeksfonde.

Indeksfondene har faste og lave gebyrer og er derfor en billig måde at blive eksponeret mod præcis det marked du tror på.

Hvad er Nordnet indeksfonde?

nordnet indeksfonde

Nordnet indeksfonde er en måde for dig som investor, at investere i mange forskellige og spændende markeder, hvor du kan komme til at betale kun 0,2% om året i omkostninger.

Nordnet Indeksfonde har som formål at følge udviklingen i et bestemt indeks, som fælger f.eks. et land, en sektor eller en region. Dette giver en god risikospredning som er langt bedre spredte end hvis du investere i individuelle aktier.

Disse indeksfonde har lave faste gebyrer, hvilket har gjort dem til en populær og billig måde at blive eksponeret mod præcist det marked som du tror på.

Hvad kan jeg bruge Nordnet indeksfonde til?

Nordnet indeksfonde kan bruges til dig der ønsker at investere din opsparing langsigtede. Du kan med Nordnet indeksfonde få sammensat din investeringsløsning, så du ikke selv skal følge med i markedsudviklingen eller læse op på de daglige finansnyheder. Nordnet Indeksfonde er et helt oplagt valg til dig der ønsker at investere langsigtede, men ikke har tiden til selv at stå for at følge de finansielle markeder og købe enkle aktier, hvor risikoen potentielt også er højere. Du kan altså med Nordnet Indeksfonde få et utrolig godt alternativ til andre blandede fonde- og porteføljeordninger, som ofte også er dyre at anvende.

Hvad for en indeksfond skal jeg vælge?

Uanset hvor lang tid du ønsker at investere din formue, så er Nordnets indeksfonde sammensat for at give det højest mulige afkast i forhold til dit risikoniveau, så hvis du har en lang tidshorisont, så kan du vælge den med højere risiko, i modsætning til hvis du har behov for pengene indenfor en kort tidsperiode. Du skal naturligvis tage højde for hvad din risikovillighed er, når du vælger en fond.

Nordnet Indeksfond Danmark

Årlige omkostninger: 0,20%

Aktivklasse: Aktier

Risiko: Høj (6 af 7)

Denne fond er en aktieindeksfond, som har fokus på de danske markeder, og fondens målsætning er at efterligne den sammensætning i aktieindekset OMX Copenhagen 25 GI indeks, hvilket betyder at de også ønsker at afspejle dette afkast som indekset genererer.

Nordnet indeksfond Nye markeder ESG

Årlige omkostninger: 0,40%

Aktivklasse: Aktier

Risiko: Høj (6 af 7)

Nordnet Indeksfond Nye markeder spejler den udvikling som ses i over 1000 virksomheder i hele 26 forskellige udviklingslande. Så hvis du tror på at der er et vækstpotentiale i disse udviklingslande, så kan denne fond være noget for dig. Den er især vægtet mod Kina, men inkluderer også andre lande i 5 forskellige regioner over hele verden.

Nordnet Indeksfond Europa ESG

Årlige omkostninger: 0,30%

Aktivklasse: Aktier

Risiko: Høj (6 af 7)

Nordnet indeksfond Europa følger indekset over nogle store virksomheder i Europas største økonomier, hvor sektorer som pharma, finans, forbrug og industri især vægtes højt i indekset. Landende som virksomhederne findes i er Storbritannien, Schweiz, Frankrig, Holland, samt Sverige, Finland og Danmark.

Nordnet Indeksfond Global ESG

Årlige omkostninger: 0,30%

Aktivklasse: Aktier

Risiko: Høj (6 af 7)

Nordnet indeksfond Global følger et indeks med mere end 1.500 virksomheder i 23 udviklede lande fordelt over hele verden. Store dele af dette indeks er vægtet mod USA, Europa og Asien. Ønsker du ikke at investere i et specifikt marked, så vil denne indeksfond være en mulighed, da du i stedet investere i et bredt udsnit af hele det globale marked.

Nordnet Indeksfond USA ESG

Årlige omkostninger: 0,30%

Aktivklasse: Aktier

Risiko: Høj (6 af 7)

Nordnet Indeksfond USA følger indekset S&P 500, som mange nok kender. Her følger det de 500 førende virksomheder i USA, hvor du på den måde automatisk investere i virksomheder som f.eks. Apple, Amazon, Microsoft og lignende, uden at skulle købe deres aktier enkeltvis.

Bæredygtige indeksfonde

Nordnet har fået 4 af deres Nordnet indeksfonde bæredygtighedscertificerede, hvilket betyder at de forvaltes i overensstemmelse med EU’s regler om bæredygtige investeringer. ESG står for miljø, socialt ansvar samt forretningsetik.

Deres bæredygtige indeksfonde er:

  • Nordnet indeksfond USA
  • Nordnet indeksfond Europa
  • Nordnet indeksfond Nye markeder
  • Nordnet indeksfond Global

Hvordan investerer jeg i Nordnet Indeksfond?

nordnet månedsopsparing

Der er flere forskellige muligheder for at investere med Nordnet indeksfonde, men vi kan især anbefale Nordnet Månedsopsparing, hvor du helt automatisk får investeret dine penge i den valgte Nordnet indeksfond du har valgt.

Her kan du f.eks. vælge at investere fra kun 500 kroner om måneden, og så vil du helt automatisk få investeret dine penge i den Nordnet indeksfond som du har valgt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Nordnet indeksfonde?

Nordnet indeksfonde har som formål at følge den udvikling som der er i et bestemt indeks. Dette kan handle om et bestemt land, en region eller sektor, hvor hver indeksfond investere i mange forskellige virksomheder, hvilket giver en bedre risikospredning end hvis man investere i individuelle aktier selv.

Hvordan kan jeg investere med Nordnet Indeksfond?

Nordnet indeksfonde kan du investere igennem Nordnet månedsopsparing eller blot ved at vælge en fond og så investere for et bestemt beløb igennem dit aktiedepot hos Nordnet.

Hvad koster Nordnet indeksfonde?

Du betaler fra kun 0,2% i årlige omkostninger, for at have din opsparing placeret hos Nordnet One. Dette betyder at du betaler 0,2% af det samlede beløb som du har investeret om året. Derudover betaler du ingen kurtage.

Hvordan bliver afkastet beskattet med Nordnet indeksfonde?

Fondene igennem Nordnet indeksfondene bliver beskattet efter lagerprincippet som kapitalindkomst, og kan derfor anvendes til private, pensioner samt virksomheder. Alt indberetning til skat bliver fortaget helt automatisk af Nordnet.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen