Novo Nordisk Aktie

Novo Nordisk udvikler og producerer farmaceutiske produkter. De er kendt for deres insulin produkter, men satser også stærkt på at kunne løse fedmeepidemien. En mindre kendt del af virksomheden er Biopharmaceuticals som tilbyder produkter inden for områderne hæmofili, vækstforstyrrelser og hormonsubstitutionsterapi.
Novo Nordisk B A/S
1.109,60 DKK
1.109,60 DKK
1,42%
NVONovo Nordisk A/S
1.117,95 DKK
TickerNVO
Kurs1.117,95 DKK
Kursudvikling20,24 DKK
Kursudvikling %1,84%
Volumen11.173.026,34 DKK
Markedsværdi2.507,69 B

Novo Nordisk kurs og graf

Novo Nordisk Aktie Anbefalinger

På Aktie Skole anbefaler vi dig ikke hvad du skal købe, men forsøger at give dig mulighed for at træffe din egen beslutning på et oplyst grundlag.

Et af de værktøjer du kan bruge i den process er kursmål og anbefalinger som løbende udsendes fra banker og investeringsforeninger. Vi har samlet dette fra alle de store udbydere i tabellen herunder:

Novo Nordisk Kursmål

DatoFirmaKursmålAnbefaling
04/08/2023Barclays825,-Overvægt
04/08/2023Stifel920,-Køb
04/08/2023Jyske Bank875,-Køb
22/07/2023Deutche Bank1000,-Køb
15/07/2023Morgen Stanley915,-Overvægt
13/07/2023Goldman Sachs975,-Køb
08/07/2023Nykredit Markets880,-Hold
Sidst opdateret: juni 2023

Stadig ikke sikker? Så tjek vores næste afsnit hvor vi fortæller hvad Novo Nordisk historisk har udbetalt i udbytte og hvad deres nuværende udbyttestrategi er.

Novo Nordisk Udbytte

Novo Nordisk har betalt udbytte siden 1985 hvor de udbetalte 0,4 DKK pr. aktie. Siden har beløbet været stødt stiget i takt med indtjeningen er øget og deres nuværende mål er at udbetale udbytte hvert år med en payout ratio på ca. 50%.

RegnskabsårUdbyttePayout Ratio
202110,4 DKK49,6%
20209,1 DKK50%
20198,35 DKK50,5%
20188,15 DKK50,6%
20177,85 DKK50,4%

Betaler du også for meget?

I 2023 lavede vi en rundspørge blandt vores brugere hvor 9 ud af 10 betalte for meget i kurtage når de handler aktier. Det værste var dog at de fleste ikke vidste at kurtage ofte gør en stor forskel for dit samlede afkast.

På handelsplatformen eToro kan du investere i Novo Nordisk aktier helt uden kurtage da aktien er en del af deres “Provisionsfri” program hvor du kan købe en lang række aktier uden kurtage.

Hos eToro behøver du ikke at købe en hel aktie. Så istedet for spare op i 6 måneder for at købe en Mærsk aktie til 18.000,- så vælger du blot det beløb du ønsker at investere (Ned til 75,-)

Vil du gerne prøve det? Så klik på knappen “opret konto” herunder.

Disclaimer: Jeg bruger selv eToro til at investere, du kan følge mig på min profil her.

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Opret konto Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Sådan køber du Novo Nordisk aktier

Vil du gerne investere i Novo Nordisk? Så kan du med denne guide være færdig om 15 minutter!

I denne guide bruger jeg eToro som handelsplatform (Læs hvorfor i afsnittet Betaler du også for meget) men du kan bruge guiden med næsten alle handelsplatforme.

Det første skridt er at åbne din handelsplatform eller oprette dig på en. Hvis du ikke har en handelsplatform så kan du bruge knappen herunder og oprette dig på eToro eller læse vores sammenligning af aktie platforme her.

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Opret konto Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.Afgiv en ordre

Når du køber en aktie køber du den af en anden investor og den handel foregår på børsen. I dette tilfælde sker det på OMX Copenhagen hvor din handelsplatform sender din ordre ind.

Herunder har jeg fundet Novo Nordisk på eToro, har trykket på handel og valgt at købe for 5000 USD i Novo Nordisk Aktier.

novo nordisk kob
OMX Copenhagen er åben mandag til fredag fra 9.00 til 17.00 med undtagelse af en række lukkedage (primært helligdage)

Da jeg afgav min ordre udenfor lukketid må jeg vente til børsen åbner igen inden jeg kan købe og jeg ved derfor ikke hvad en anden investor er villig til at sælge til før børsen åbner.

I mit eksempel køber jeg til markedsprisen ved åbning, men jeg kunne også indstille en maks pris og så ville den kun gennemføre ordren hvis der er en der vil sælge til den eller mindre.

novo afventer

Når børsen åbner igen vil min ordre skifte fra afventende til at stå i min portefølje og jeg kan der vælge at sælge alle aktierne eller nogle af dem igen senere.

Tror du ikke at Novo Nordisk vil stige i pris men istedet vil falde? Så læs det næste afsnit omkring shorting.

Sådan shorter du Novo Nordisk aktier

Mener du at aktiekursen på Novo Nordisk er for høj? Så kan du vælge at shorte aktien. Shorting er i praksis relativt let, men risikofyldt og derfor får du her en kort forklaring på hvordan det virker.

Hvordan fungerer shorting?

 • Du lægger en short ordre på din handelsplatform.
 • Handelsplatformen låner aktierne af en investor og sælger dem på dine vegne.
 • Du står nu med pengene fra aktierne og betaler løbende et gebyr til investoren i “leje”
 • Du køber aktierne igen og afleverer tilbage til den oprindelige investor.
 • Hvis aktierne var faldet tjener du penge.
 • Hvis aktierne var steget taber du penge.
 • Er de steget mere end 100% kan du tabe mere end din oprindelige investering.
callout icon


Shorting på eToro

Hvis du stadig gerne vil shorte aktien, så er her en kort guide til hvordan det fungerer på eToro. Vil du gerne læse mere om shorting så kan du læse vores store artikel om shorting her.

For at shorte på eToro følger du samme guide som når du køber (se ovenfor) men i det vindue hvor du køber trykker du oppe i toppen på “Sælg”

Nu kan du shorte på samme måde som du køber. Du vælger blot beløb, sætter din stop loss og vælger evt. gearing.

novo nordisk shorting

Gebyret for en short ordre på eToro er (2,9% + LIBOR renten) delt med 365 pr. dag. Der er desuden 0,9% i spread når du køber og sælger.

Historien bag Novo Nordisk

Novo Nordisk blev stiftet tilbage i 1922 af August Krogh som kom hjem fra USA og Canada, med en tilladelse til at producere insulin i Skandinavien. Det var starten til den udvikling af diabetesmedicin som er blevet kendetegnet mod den kæmpe virksomhed som Novo Nordisk er i dag.

Novo Nordisk er en kæmpe virksomhed, som især er grundet insulin som tilbage i 1922 var et revolutionerende nyt stof.

I 1989 blev Novo Industri A/S og Nordisk Gentofte som var et nordisk insulinlaboratorium fusioneret, hvilket endte med at blive Novo Nordisk A/S. Dette resulterede i at Novo Nordisk blev verdens største producent af insulin. Novo Nordisk har løbende skabt nye produkter og opkøbt selskaber, som f.eks. i 2013 hvor de opkøbte Xellia for 700 millioner dollars.

Generelt så har Novo Nordisk opkøbt en række virksomheder som har styrket deres position som en af verdens største medicinal producent. Udover insulin, så producere Novo Nordisk utroligt mange produkter som er livsnødvendige for deres patienter, og har for nyligt lancerede et vægttabsmiddel som er blevet godkendt til overvægtige, som har vist rigtig god effekt på patienterne, og som er revolutionerende vægttabsmedicin, som endnu en gang vil give Novo Nordisk et lægemiddel som giver den en stor indtægtskilde i fremtiden, hvilket også har gjort det til en spændende dansk aktie.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du en række af de mest stillede spørgsmål vi har fundet på Google, fået på email eller læst rundt på nettet.

Mangler dit spørgsmål herunder? Så tøv ikke med at skrive til os ved at klikke på “kontakt” i bunden af siden og send det. Vi lover at svare så godt vi kan.

Hvad er Novo Nordisk?

Novo Nordisk er en dansk virksomhed som udvikler og producerer farmaceutiske produkter.

Hvordan køber man Novo Nordisk aktier?

Du kan købe Novo Nordisk aktier på næsten alle handelsplatforme. Vi har lavet en guide til hvordan du opretter dig og køber din første Novo Nordisk aktie her.

Hvordan shorter man Novo Nordisk?

På enkelte handelsplatforme har du mulighed for at shorte Novo Nordisk aktier. Vi har lavet en guide til hvordan shorter Novo Nordisk her.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen