Norske Aktier: Se vores favoritter for 2024

Når man er investor fra Danmark, så er det nemt at finde viden omkring det danske aktiemarkedet, men hvis man gerne vil handle med norske aktier, så er det ikke lige så nemt at finde viden omkring de norske aktier, som det er med de danske. Derfor har vi lavet denne artikel, for at hjælpe dig med at komme i gang med at købe norske aktier og vise hvordan du kommer i gang.

Norge er et spændende land, hvor de især er kendt for at have en god økonomi, og der er derfor mange investorer der køber norske aktier. Nu vil jeg vise dig nogle norske aktier, og hvordan du kan komme i gang med at købe aktier fra Norge.

KØB NORSKE AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

De 3 bedste Norske aktier i 2024

 • Mowi aktier – Mowi er kendt som verdens største opdrætter af laks, som de forhandler rundt i hele verden. En af de mest handlede norske aktier.
 • Orkla aktier – Orkla er ejer af en lang række brands såsom Kims, Beauvais, Den gamle fabrik osv. som de forhandler med stor succes i hele verden.
 • Equinor aktier – Equinor er især kendt for deres olie, og her er Equinor et stort olie- og energiselskab i Norge, med en enorm omsætning.

Købsguide: Køb Norske aktier

Jeg vil her vise dig hvordan du køber dine første norske aktier. Det er faktisk stort set på samme måde som når du skal investere i danske aktier, men det er naturligvis vigtigt at du finder en handelsplatform som tilbyder aktiehandel med norske aktier.

Vi fortrækker eToro, som giver dig mulighed for at købe aktier uden at betale gebyr eller kurtage, som kan spare dig for rigtig mange penge over tid.

Du kan bruge vores guide til når du skal investere i alle slags aktier, hvor vi hjælper dig fra start til slut med først at finde den rigtige handelsplatform, til derefter hvordan du køber norske aktier.

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Besøg siden Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

1. Vælg handelsplatform

Først og fremmest så skal du finde den bedste handelsplatform for dig. Vi fortrækker en handelsplatform hvor du kan købe aktier uden at betale kurtage eller gebyrer.

Her fortrækker vi investeringsplatformen eToro til at købe norske aktier, da de giver mulighed for at købe aktier med 0 % kurtage. Derudover så er handelsplatformen yderst brugervenlig, og de har et stort udvalg af norske aktier.

Vi har lavet en top 3 over de handelsplatforme vi fortrækker til at købe norske aktier på.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

2. Opret handelskonto

Når du har klikket dig ind på eToro’s hjemmeside, så skal du klikke på ”Opret konto

indtast informatiner

Når du har indtastet dine informationer, så kommer du ind på din eToro konto, hvorefter du kan indsætte penge og købe norske aktier.

Du kan oprette din konto og komme i gang med at købe dine første aktier på under 5 minutter.

3. Indsæt penge

Når du er kommet ind på din konto, så skal du blot overføre penge. Du kan overføre penge med enten kreditkort, PayPal eller en bankoverførsel, hvor du kan komme i gang for kun 50$ (Ca. 300 kr.)

Det eneste du skal gøre er at klikke i bunden af siden i venstre side på ”Indbetal penge

indsæt penge

Du er nu klar til at overføre dine penge til handelskontoen.

Når du har overført penge til din handelskonto, så kan du investere i norske aktier.

4. Køb norske aktier

Du er nu helt klar til at købe norske aktier på eToro’s aktie app. Du bestemmer selv om du vil finde dine egne aktier at søge efter, eller om du ønsker at bruge nogle af forslagene her i artiklen.

For at finde den aktie du gerne vil købe skal du blot søge efter den i søgefeltet i toppen af siden.

Her har jeg søgt efter ”Orkla”

Orkla aktier

Herefter skal du klikke på ”Handl” for at gå til købssiden af Orkla aktier som i dette eksempel.

orkla aktie

Herefter kommer du ind på overstående købsside, hvor du kan købe Orkla aktier. Du kan selv bestemme om du vil købe for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal af aktien.

Så snart du har valgt hvor mange aktier du vi købe, så klikker du på ”Indbetal nu” hvis du ikke har overført penge til din konto endnu, ellers vil der stå ”Indstil ordre” hvis du har overført penge til din handelskonto.

Du har nu købt din første norske aktie.

Læs også vores artikler om Svenske aktier eller Amerikanske aktier.

Gode norske aktier i 2024

Vi har her lavet en liste med norske aktier, så du kan se et udvalg af nogle af de store norske virksomheder, som du kan købe aktier i. Du kender sikkert flere af virksomhederne, som er store og internationale.

Du vil finde norske aktier indenfor flere forskellige brancher, og flere forskellige typer aktier, både traditionelle aktier og aktier der udbetaler udbytte. Vi anbefaler at du undersøger virksomhederne grundigt inden du begynder at investere i dem.

Du kan også læse vores artikel omkring aktier for begyndere.

Mowi aktier

mowi aktier

Mowi er den største opdrætter af laks i verden, hvor de i hele verden har kunder. Mowi er markedslederen indenfor opdrætning og produktion af laks, og er en enorm virksomhed

Mowi omsætter for over 1.8 milliarder Euro om året, og levere nogle store årlige overskud, hvilket også har afpeljet sig i deres aktiekurs i de senere år. Derudover så giver de også udbytte.

KØB MOWI AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Orkla aktier

orkla aktier

Orkla aktier er også nogle af de populære norske aktier, og de er den største forhandler af mærkevarer i norden, med base i Norge. De har mere end 18.000 medarbejdere og omsætter for over 43 milliarder norske kroner om året. Du kender formentligt flere af deres mærkevarer såsom Kims chips, Beavais, BAHNCKE, Den Gamle fabrik, Jordan og mange, mange flere.

Orkla aktier giver også udbytte af deres overskud, og har igennem de seneste mange år haft en massiv vækst, især ved opkøb af kendte mærkevare som de fleste af os ser i butikkerne til dagligt.

KØB ORKLA AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Equinor aktier

equinor aktier

Equinor er et norsk olie- og energiselskab, som er resultatet af fusionen mellem Statoil og de norske Hydro. De er til stede i mere end 30 lande og er verdens største indenfor off-shore produktion. Derudover så går Equinor i en grønnere retning, som på den lange bane kan vise sig at blive en rigtig god investering.

KØB EQUINOR AKTIER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

SKAT på norske aktier

SKAT på de norske aktier, er præcist som på alle andre aktier. Her bliver de norske aktier beskattet efter realisationsbeskatningen som betyder at du først kommer til at betale SKAT af afkastet så snart du sælger dine aktier, hvilket f.eks. ikke fungerer sådan hvis du havde købt indexfonde.

I 2024 hedder beskatningen 27% af de først tjente 55.300 kr. og derefter 42% i skat.

Hvis du køber en norsk udbytteaktie, så skal du være opmærksom på at virksomheden trækker skatten ved udbetalingen af dit udbytte, som betyder at det skal du ikke indberette. Du kan højest komme til at betale 15% i SKAT. Du kan blive klogere på den norske hjemmeside her.

Læs også vores artikel omkring den nye aktiesparekonto.

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Besøg siden Læs Anmeldelse Din kapital er udsat for risici.
  Andre gebyrer gælder.
  For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan finder jeg gode norske aktier?

Det kommer fuldstændig an på hvilken aktiestrategi du har, når du skal finde gode norske aktier. Du skal finde norske aktier der passer til netop din aktiestrategi.

Hvorfor skal jeg købe norske aktier?

For mange investorer, så er det en stor fordel at investere i norske aktier, da der oftest er aktier som du også kender virksomheden bag i din hverdag. Derudover så er mange af de norske aktier generelt utroligt populære aktier.

Hvordan fungerer SKAT på norske aktier?

SKAT på norske aktier fungerer på samme måde som skat på andre aktier.
Du betaler 27% i skat på de første 55.300 Kr. tjent i 2024, og resten betaler du 42% i SKAT af.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen