Svenske Aktier: Se vores favoritter for 2024

Mange investorer mener at Sverige er et interessant markedet at købe aktier i. Der findes utallige spændende Svenske aktier, og da det svenske aktiemarkedet kan minde meget om det danske, så er svenske aktier også interessante. Men hvis du gerne vil komme i gang med at handle svenske aktier, så kan det være svært at finde ud af hvordan du kommer i gang.

Vi har i denne artikel skrevet om hvordan du kan komme i gang med at finde nogle interessante svenske aktier, og også lære omkring SKAT på Svenske aktier.

Hvis du ønsker at købe svenske aktier, så anbefaler vi at du køber svenske aktier på platformen eToro. På eToro kan du købe aktier uden at betale kurtage, samt de har en yderst brugervenlig platform når du ønsker at fortage aktiehandel.

KØB SVENSKE AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

De 3 bedste svenske aktier i april 2024

 • Volvo – Volvo er kendt som nogle af de mest solide biler i verden, og arbejder på at skabe den fortrukne El- og hybridbil.
 • Ericsson – Ericsson er en af de fortrukne leverandører af 5G Netværket indenfor telekommunikation globalt, og er især interessant med udrulningen af 5G verden over.
 • Telia – Telia er en yderst spændende virksomhed i fuld vækst indenfor telekommunikation, som også er en udbytteaktie.
KØB SVENSKE AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Købsguide: Køb svenske aktier

Når du skal købe svenske aktier, så er der flere ting du bør være opmærksom på. Du skal først og fremmest finde en handelsplatform at handle dem på, og her anbefaler vi eToro hvor du betaler 0 kr. kurtage for aktiehandel.

Vores guide til aktier for begyndere og denne artikel kan du bruge uanset hvilke slags aktier du vil købe, men vi fokusere her på hvordan du finder den rette handelsplatform samt hvordan du finder spændende svenske aktier.

1. Vælg handelsplatform

Det første du skal gøre, er at finde den bedste handelsplatform for dig. Vi fortrækker en platform, hvor du kan købe dine aktier uden at betale kurtage eller gebyr.

Her fortrækker jeg handelsplatformen eToro til at købe svenske aktier, fordi de giver dig mulighed for at købe aktier med 0 kr. kurtage. Derudover så er platformens bedste aktie app yderst brugervenlig, og de har et stort udvalg af svenske aktier.

Vi har lavet en top 3 over de handelsplatforme vi fortrækker til at købe svenske aktier på.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

2. Opret handelskonto

Når du har klikket dig ind på eToro’s hjemmeside, så skal du klikke på ”Opret konto

indtast informatiner

Når du har indtastet dine informationer, så kommer du ind på din eToro konto, hvorefter du kan indsætte penge og købe svenske aktier.

Du kan oprette din konto og komme i gang med at købe dine første aktier på under 5 minutter.

3. Indsæt penge

Når du er kommet ind på din konto, så skal du blot overføre penge. Du kan overføre penge med enten kreditkort, PayPal eller en bankoverførsel, hvor du kan komme i gang for kun 50$ (Ca. 300 kr.)

Det eneste du skal gøre er at klikke i bunden af siden i venstre side på ”Indbetal penge

indsæt penge

Du er nu klar til at overføre dine penge til handelskontoen.

Når du har overført penge til din handelskonto, så kan du købe dine svenske aktier.

4. Køb svenske aktier

Du er nu helt klar til at købe svenske aktier. Du bestemmer selv om du vil finde dine egne aktier at søge efter, eller om du ønsker at bruge nogle af vores forslag i artiklen.

For at finde den aktie du gerne vil købe skal du blot søge efter den i søgefeltet i toppen af siden.

Her har jeg søgt efter ”Volvo

volvo aktier

Herefter skal du klikke på ”Handl” for at gå til købssiden af Volvo aktier som i dette eksempel.

volvo aktie

Herefter kommer du ind på overstående købsside, hvor du kan købe volvo aktier. Du kan selv bestemme om du vil købe for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal af aktien.

Så snart du har valgt hvor mange aktier du vi købe, så klikker du på ”Indbetal nu” hvis du ikke har overført penge til din konto endnu, ellers vil der stå ”Indstil ordre” hvis du har overført penge til din handelskonto.

Du har nu købt dine første svenske aktier.

Svenske aktier anbefalinger: Gode svenske aktier i april 2024

Det kan være svært at finde de gode svenske aktier, da man her i nabolandet ikke kender alle deres større virksomheder. Men der findes utallige svenske virksomheder som også operere globalt, og som de fleste af os kender i Danmark.

Vi har her samlet en liste med nogle spændende svenske aktier, som du kan læse mere om. Flere af disse aktier kan du også finde i vores artikel med aktieanbefalinger. Du kan også tjekke vores liste med både danske aktier og amerikanske aktier som også er nogle af de populære aktier.

Volvo aktier

volvo aktier

Volvo er en af de mest kendte bilmærker i Europa, og de er især kendte for deres solide biler. De har meldt ud at de vil lave deres fremtidige biler så sikre, at ingen nogensinde skal dø i deres biler igen i en færdselsulykke. Derudover så er de i fuld gang med at bygge elbiler og hybridbiler, hvor de naturligvis er hård konkurrence med de andre bilmærker som går i samme retning, så det bliver spændende at følge deres Volvo aktie.

Deres aktiekurs har været faldende, men har stabiliseret sig, og derudover så er volvo en af de svenske aktier som udbetaler udbytte.

KØB VOLVO AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ericsson aktier

Ericsson aktier

Ericsson er en af de gamle svenske virksomheder, som især arbejder på udviklingen af 5G netværket, som flere og flere lande begynder at indføre som deres fortrukne telenetværk. De er blandt de førende indenfor denne udvikling og vælger man at investere i Ericsson aktier, så er du som investor også eksponeret globalt.

Ericsson aktier er også udbytte aktier, hvilket også tæller som et plus for en del investorer.

KØB ERICSSON AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Telia aktier

telia aktier

Telia er en stor spiller indenfor telekommunikation, bredbånd, fastnettelefoni samt tv og er ejer at den svenske og finske stat. Telia er en af de største spillere på det danske markedet, men også i Sverige og har mere end 31.000 ansatte. Telia aktier giver også et flot udbytte til deres aktionærer på trods af at de er i hård konkurrence med de resterende teleudbydere.

KØB TELIA AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

SKAT på svenske aktier

Hvis du handler svenske aktier, så skal du være opmærksom på SKAT for svenske aktier. Hvis du vælger at købe svenske udbytteaktier, så vil dit udbytte blive beskattet i Sverige. Der er lavet en nordisk dobbeltbeskatningsaftale som beskattes i Sverige. Her kan skattesatsen højest være 15%. Hvis der er mere end 15% i kildeskat, så kan du anmode om at få tilbagebetalt den overskydende SKAT.

Hvis du sælger en svensk aktie med kapitalgevinst, så bliver du beskattet på præcist samme måde som enhver dansk aktie, nemlig med aktieskat. Du kan læse mere omkring beskatning af aktier på SKAT’s hjemmeside.

KØB SVENSKE AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan finder jeg gode svenske aktier?

Det afhænger af hvilken aktiestrategi du har. Vi har lavet en liste med svenske aktier, hvor du kan blive klogere på disse svenske aktier, og få inspiration til svenske aktier.

Hvilke svenske aktier giver udbytte?

Vi har på vores liste fundet nogle udvalgte svenske aktier som udbetaler udbytte. Du kan se vores udvalgte svenske aktier her.

Hvorfor købe Svenske aktier?

Der er mange investorer som gerne vil købe svenske aktier, fordi en række svenske virksomheder også er kendte her i landet, hvilket gør det lettere at finde oplysninger om virksomhederne.

Hvordan fungerer SKAT og svenske aktier?

SKAT på svenske aktier fungerer på samme måde for svenske og danske aktier. Dog er der lidt forskel på SKAT af udbytte fra svenske aktier, hvor skatten er begrænset til 15% på udbytte grundet den nordiske aftale om dobbeltbeskatning.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen