Investering i palladium: Stor guide for 2024

Har du overvejet at investere i palladium eller andre råvarer? Der findes massere af muligheder, og det er vigtigt at du ved hvad du laver når du vil investere i de forskellige råvarer som palladium, så derfor giver vi dig i denne artikel et indblik i hvordan du kan investere i palladium, samt hvad du skal være opmærksom på.

Palladium er et sjældent metal som bl.a. anvendes i både transport- og smykkeindustrien til eksempelvis fremstilling af smykker og katalysatorer i både biler og fly. Palladium har endda en højere værdi pr. kg end guld, og er derfor et yderst kostbart metal.

De fleste der investere i palladium er daytraders, eftersom priserne skifter hurtigt op og ned, så man skal konstant holde øje med kursernes udvikling.

INVESTER I PALLADIUM HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Lynguide: Investering i palladium

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de aktier i palladium
du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i palladium.

INVESTER I PALLADIUM HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Sådan kan du investere i palladium

Her viser vi dig hvordan du kan investere i palladium på en handelsplatform. Du kan investere i palladium uanset om du investere langsigtede eller ønsker at investere i palladium som en daytrader.

Du vil lære både at investere i ETF’er og aktier med palladium, som er nogle af de mest velkendte og populære måder at investere i palladium på.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal aktier i palladium, så skal du finde den bedste investeringsplatform for dig.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i palladium.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,2 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Opret gratis konto Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at investere i palladium. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan investere i palladium.

3. Sådan investerer du i palladium

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe værdipapirer i palladium.

invester i palladium

For at finde aktier i virksomheder fra palladium-industrien, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”palladium”, for at læse mere omkring en palladium-aktie eller en fond der investere i palladium og se kursudviklingen.

For at købe en palladiumaktie eller ETF som palladium så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb palladium aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

invester i palladium

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

På den måde kan du automatisk sælge dine aktier i palladium eller hvilken som helst anden investering, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt palladium aktier.

Læs også hvordan du kan investere i andre råvarer:

Hvad er palladium?

Palladium er det 46 grundstof i det periodiske system, med det kemiske symbol Pd. Palladium er et sølvhvidt og skinnede ædelmetal, som også minder en smule om platinum, mens det tilhører gruppen af de såkaldte lette platinmetaller samme med de metaller der hedder ruthenium og rhodium.

Palladium er blevet opkjaldt efter Pallas Astroiden, som findes i astroidebæltet imellem Mars og Jupiter dengang metallet blev opdatet tilbage i 1803 af William Hyde Wollaston fra England.

Palladium er et sjældent metal, og bruges i transport- og smykkeindustrien til eksempelvis fremstilling af både smykker og katalysatorer i fly og biler.

Hvorfor investerer man i palladium?

Der kan være mange grunde til hvorfor man investerer i palladium, og eftersom prisen på rå palladium kan variere rigtig meget, så kan man både få et afkast ved op- og nedture, hvilket for en daytrader kan være interessant.

palladium investering
Fra eToro: Palladium kurs

De fleste investorer investere ikke udelukkende i palladium, men det er oftest en sammensætning af forskellige råvarer. Som med de andre råvarer, så er der flere investeringsmuligheder når du skal investere i palladium såsom ETF’er, aktier i palladiumvirksomheder m.v. Herunder kan du læse mere om de forskellige investeringsmuligheder.

Hvordan investerer du i palladium online?

Der findes forskellige muligheder, når vi taler om investering i råvarer, og især investering i palladium, men mange investorer fortrække at investere i palladium igennem aktier eller ETF’er, som også er dem vi gennemgår her i artiklen.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal investere i palladium.

Du kan også overveje at læse vores omkring investering for begyndere inden du læser denne artikel.

palladium ETF’er

For langt de fleste investorer, så er palladium ikke det som man udelukkende investere i, men er blot et supplement for at få spredt sine investeringer, uden at skulle købe en lang række palladium-aktier, men kan nøjes med at købe en palladium-ETF, hvorefter man er bredt eksponeret indenfor palladium-branchen.

Palladium CFD

Du kan investere i palladium-kursen ved at investere i en palladium CFD, hvor du grundlæggende investere i palladiumsprisen. Som du kan se på screenshottet længere oppe, så er prisen både steget og faldet i den senere tid, men det betyder ikke at den forsætter med dette, da det fuldstændigt afhænger af udbud og efterspørgslen, så du bør lave din research inden du investere i en palladium CFD.

Palladium aktier

Du har også muligheden for at købe palladium aktier, som altså er aktiver i virksomheder indenfor palladium-industrien. Her er det igen vigtigt at du sætter dig grundigt ind i palladium-industrien og i den specifikke virksomhed som du overvejer at købe aktier i.

Du skal også beslutte dig for om du vil investere på kort sigt eller langt sigt, hvilket gør at du f.eks. kan udnytte enhver lille bevægelse i markedet.


INVESTER I PALLADIUM HER 76% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i palladium?

Du kan investere i palladium på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i palladium her)

Hvorfor investere i palladium?

Mange investere i palladium for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i palladium, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i palladium også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af palladium aktier inden du fortager investering i palladium.

Skal jeg købe palladium-aktier?

Du kan med fordel investere i palladium, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er palladium en god investering?

Palladium kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på palladium stiger og falder ofte, hvilket gør det til en relativt volatil investering, og derfor også mere henvendt til en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen