Investering i Sølv (2023) Guide til køb af Sølv

Sølv har været værdifuldt i mange tusinde år, og det er i dag noget som mange investorer er interesserede i som investering.

Der er flere forskellige måder at investere i sølv på, hvor du f.eks. kan købe fysisk sølv i form af en sølvbar, sølvsmykker, men også igennem aktier og CFD’er, som vi fokuserer på.

I denne artikel, vil vi kigge på hvordan du kan købe Sølv, og hvordan investering i Sølv fungerer i praksis.

KØB SØLV HER 77% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Investering i Sølv (Guide)

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter ”Silver” i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i sølv.

KØB SØLV HER 77% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Køb Sølv – Sådan investerer du i Sølv online

Det er nemt at investere i Sølv, for så snart du har fundet den rette handelsplatform, for på den måde kan du købe sølv direkte på en investeringsplatform, så du ikke skal have det til at ligge fysisk.

Når du investere i Sølv på en handelsplatform, så investerer du i sølvprisen, så er den mest brugte måde at fortage investering i Sølv på.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal købe sølv som investering. Du kan også læse vores guide til investering i råvarer.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal købe Sølv, så skal du finde den rigtige handelsplatform.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i Sølv.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at købe Sølv. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan du købe Sølv.


3. Sådan investerer du i Sølv

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe Sølv.

For at finde Sølv, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på ”Silver”, for at læse mere omkring sølvet og se kursudviklingen.

køb af sølv

For at købe Sølv, så skal du blot klikke på ”Handl”.


4. Køb Sølv

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

invester i sølv

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af sølvet, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

Når du investerer i Sølvprisen online, så er det en CFD-handel, som betyder at du ikke direkte køber fysisk sølv, men blot laver en handel med handelsplatformen om at du investerer i Sølvprisen i stedet. Derfor kan du med fordel udnytte den automatiske salgsfunktion, med enten ”stop loss” eller ”hjemtag gevinst”.

På den måde kan du automatisk sælge dit Sølv så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt Sølv.


Investering i sølv

Der findes flere og flere som investerer i sølv, ved at købe en lille del Sølv til deres portefølje, som en ekstra spredning af deres investeringer. Det kan der være flere fordele i, såsom at Sølv historisk set har klaret sig godt og steget i værdi under forskellige kriser.

Som du kan se på billedet nedenfor, så har sølvet steget efter de to seneste kriser, finanskrisen i 2008, samt coronakrisen.

investering i sølv

Der er mange grunde til at investere i sølv, og det er de færreste som investerer størstedelen af deres portefølje i sølv. Du kan sagtens nøjes med at investere en mindre del af din portefølje i sølv, hvis du ønsker at have dem som en ekstra sikkerhed under en finansiel krise.

Bør du investere i sølv?

Investering i sølv er en måde at sprede dine investeringer på, og her er det en fordel altid at sørge for at få spredt sine investeringer.

Du bør ikke udelukkende investere i sølv medmindre du har meget erfaring indenfor investering i sølv, men du kan vælge at købe sølv for en mindre del af din portefølje, for at risikosprede så meget som muligt.

Køb af sølv – Sådan køber du sølv

Køb af sølv kan fortages på flere forskellige måder. Du kan enten købe sølv fysisk, eller købe sølv igennem CFD’er, som er den mest brugte måde at investere i sølv , men du kan også købe sølv aktier, hvor du køber aktier i virksomheder som beskæftiger sig med f.eks. minedrift indenfor sølv.

Lad os rende igennem de forskellige måder at købe og investere i sølv på.

Investering i fysisk sølv

Hvis du ønsker at købe fysisk sølv, så kan dette være i form af sølvbarre eller sølvmønter, mens nogle dog også køber sølvsmykker, som kan omsmeltes.

Det kan være svært at fortage investering i fysisk sølv , da det ikke er super praktisk, og der kan også være forskel på prisen afhængig af hvilken forhandler du benytter dig af.

Investering i sølv aktier

Investering i sølv aktier er ofte aktier i virksomheder som arbejder med sølv , hvilket kan være bla. minedrift. Her kan det dog være besværligt for en almindelig investor, at købe sølv aktier, da disse mineselskaber ofte befinder sig på den anden side af kloden, og der er ikke super mange gode informationer omkring dem tilgængelige.

Investering i sølv CFD’er

Investering af sølv med CFD’er, betyder at du investere i sølvprisen. På den måde så laver dig og handelsplatformen du benytter dig af, en aftale om at du investere i at sølvprisen stiger eller falder. Du kan på den måde også investere i at sølvprisen falder.

Mange daytradere investerer med CFD-handel, hvor det også generelt set koster mere at handle med CFD’er end f.eks. aktier. Men investering i sølv CFD’er gør det nemt at investere i sølv.

KØB SØLV HER 77% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i sølv?

Du kan købe sølv på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i sølv her)

Hvorfor investere i sølv?

Mange investere i sølv for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i sølv, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad, så skal du altid huske at investering i sølv og andre råvarer også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af sølv inden du køber sølv .

Skal jeg købe sølv?

Du kan med fordel købe sølv, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er sølv en god investering?

Sølv kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på sølv stiger ofte når der er økonomiske kriser, men du kan ikke nødvendigvis forvente at få samme afkast, som havde du investeret i aktier som eks.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen