Investering i Guld (2023) Guide til køb af guld

Guld har været værdifuldt i mange tusinde år, og det er i dag noget som mange investorer er interesserede i som investering.

Historisk set, så har guld været blandt en af de mest sikre investeringer under økonomiske kriser. Særligt når aktiemarkedet er faldet, så har guldet det med at stige, hvilket naturligvis gør investering i guld interessant for investorer der ønsker at sikre sig mod kriser.

I denne artikel, vil vi kigge på hvordan du kan købe Guld, og hvordan investering i guld fungerer i praksis.

KØB GULD HER 74% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Investering i Guld (Guide)

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter ”GOLD” i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i guld.

KØB GULD HER 74% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Køb guld – Sådan investerer du i guld online

Det er nemt at investere i guld, for så snart du har fundet den rette handelsplatform, for på den måde kan du købe guld direkte på en investeringsplatform, så du ikke skal have det til at ligge fysisk.

Når du investere i guld på en handelsplatform, så investere du i guldprisen, så er den mest brugte måde at fortage investering i guld på.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal købe guld som investering.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal købe guld, så skal du finde den rigtige handelsplatform.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i guld.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at købe guld. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan du købe guld.

3. Sådan investerer du i guld

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe guld.

investering i guld

For at finde guld, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på ”GOLD”, for at læse mere omkring guldet og se kursudviklingen.

For at købe guld, så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb guld

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

køb af guld

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af guldet, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

Når du investerer i guldprisen online, så er det en CFD-handel, som betyder at du ikke direkte køber fysisk guld, men blot laver en handel med handelsplatformen om at du investerer i guldprisen i stedet. Derfor kan du med fordel udnytte den automatiske salgsfunktion, med enten ”stop loss” eller ”hjemtag gevinst”.

På den måde kan du automatisk sælge dit guld så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt guld.

Investering i guld

Der findes flere og flere som investerer i guld, ved at købe en lille del guld til deres portefølje, som en ekstra spredning af deres investeringer. Det kan der være flere fordele i, såsom at guld historisk set har klaret sig godt og steget i værdi under forskellige kriser.

Som du kan se på billedet nedenfor, så har guldet steget efter de to seneste kriser, finanskrisen i 2008, samt coronakrisen.

investering i guld

Der er mange grunde til at investere i guld, og det er de færreste som investerer størstedelen af deres portefølje i guld. Du kan sagtens nøjes med at investere en mindre del af din portefølje i guld, hvis du ønsker at have dem som en ekstra sikkerhed under en finansiel krise.

Bør du investere i guld?

Guld er en måde at sprede dine investeringer på, og her er det en fordel altid at sørge for at sprede dine investeringer.

Du bør ikke udelukkende investere i guld medmindre du har meget erfaring indenfor investering i guld, men du kan vælge at købe guld for en mindre del af din portefølje, for at risikosprede så meget som muligt, da investering i råvarer generelt er noget som de mere erfarne investorer vælger, da risikoen potentielt er en smule højere end f.eks. aktier.

Køb af guld – Sådan køber du guld

Køb af guld kan fortages på flere forskellige måder på de forskellige investeringsplatforme. Du kan enten købe guld fysisk, eller købe guld igennem CFD’er, som er den mest brugte måde at investere i guld, men du kan også købe guld aktier, hvor du køber aktier i virksomheder som beskæftiger sig med f.eks. minedrift.

Lad os rende igennem de forskellige måder at købe og investere i guld på.

Investering i fysisk guld

Hvis du ønsker at købe fysisk guld, så kan dette være i form af guldbarre eller guldmønter, mens nogle dog også køber guldsmykker, som kan omsmeltes.

Det kan være svært at fortage investering i fysisk guld, da det ikke er super praktisk, og der kan også være forskel på prisen afhængig af hvilken forhandler du benytter dig af.

Investering i guld aktier

Investering i guld aktier er ofte aktier i virksomheder som arbejder med guld, hvilket kan være bla. minedrift. Her kan det dog være besværligt for en almindelig investor, at købe guld aktier, da disse mineselskaber ofte befinder sig på den anden side af kloden, og der er ikke super mange gode informationer tilgængelige.

Investering i guld CFD’er

Investering af guld med CFD’er, betyder at du investere i guldprisen. På den måde så laver dig og handelsplatformen du benytter dig af, en aftale om at du investere i at guldprisen stiger eller falder. Du kan på den måde også investere i at guldprisen falder.

Mange daytradere investere med CFD-handel, hvor det også generelt set koster mere at handle med CFD’er end f.eks. aktier. Men investering i guld CFD’er gør det nemt at investere i guld.

KØB GULD HER 74% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i guld?

Du kan købe guld på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i guld her)

Hvorfor investere i guld?

Mange investere i guld for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i guld, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad, så skal du altid huske at investering i guld og andre råvarer også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af guld inden du køber guld.

Skal jeg købe guld?

Du kan med fordel købe guld, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er guld en god investering?

Guld kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på guld stiger ofte når der er økonomiske kriser, men du kan ikke nødvendigvis forvente at få samme afkast, som havde du investeret i aktier som eks.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen