Investering i Råvarer (2023) Guide til køb af råvarer

Investering i råvarer er blevet populært i den senere tid, især efter at der er kommet flere investeringsmuligheder i råvarer på de forskellige investeringsplatforme.

En del af disse råvarer, stiger i værdi når der er krisetider, eftersom mange investorer ser dem som mere sikre, når der er økonomiske kriser. Her er investering i en råvarer som guld en af de mest kendte, men der er en lang række råvarer du kan investere i, som vi graver dybere i, her i artiklen.

Denne artikel giver dig et overblik over mulighederne indenfor investering i råvarer.

INVESTER I RÅVARER HER 74% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Investering i Råvarer (Guide)

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de råvarer du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i råvarer.

KØB RÅVARER HER 74% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Køb råvarer – Sådan investerer du i råvarer online

Det er nemt at investere i råvarer, for så snart du har fundet den rette handelsplatform, for på den måde kan du købe Råvarer direkte på en investeringsplatform, så du ikke skal have det til at ligge fysisk.

Når du investere i Råvarer på en handelsplatform, så investere du i Råvarerprisen, som er den mest brugte måde at fortage investering i Råvarer på, så du slipper for at have guld, sølv, olie eller korn liggende derhjemme.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal købe råvarer som investering.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal købe Råvarer, så skal du finde den rigtige handelsplatform.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i Råvarer.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at købe Råvarer. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan du købe Råvarer.

3. Sådan investerer du i Råvarer

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe Råvarer.

investering i guld

For at finde Råvarer, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”GOLD”, for at læse mere omkring guldet og se kursudviklingen.

For at købe en råvarer som guld, så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb Råvarer

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

køb af guld

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

Når du investerer i råvarer online, så er det en CFD-handel, som betyder at du ikke direkte køber fysiske råvarer, men blot laver en handel med handelsplatformen om at du investerer i råvarerprisen i stedet. Derfor kan du med fordel udnytte den automatiske salgsfunktion, med enten ”stop loss” eller ”hjemtag gevinst”.

På den måde kan du automatisk sælge dine råvarer eller hvilken som helst anden råvarer, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt Råvarer.

Hvilke råvarer kan jeg investere i?

Der findes mange råvarer som du kan investere i på nettet, og hvor du ikke skal opbevarer dem fysisk.

Du kan derfor se en liste med nogle af de forskellige råvarer som du kan investere i.

Ædelmetaller

Nedenfor ser du vores liste med ædelmetaller, som du har muligheden for at investere i. Det er nogle af de mest populære, som du finder på listen nedenfor.

investering i guld

På overstående screenshot kan du eksempelvis se en råvarer som guldet, som er steget lige omkring krisetiderne, både efter finanskrisen og ved coronakrisen.

Metaller

Andre råvarer

Der findes flere forskellige former for råvarer, og det er ikke kun ædelmetaller eller metaller som man kan investere i som råvarer.

Vi har derfor listet nogle flere forskellige råvarer op, som du også kan investere i online.

Råvarer aktier

Investering i råvarer aktier er ofte aktier i virksomheder som arbejder med forskellige råvarer, hvilket kan være bl.a. minedrift, olieselskaber eller lignende. Her kan det dog være besværligt for en almindelig investor, at købe råvarer aktier, da disse selskaber ofte ikke er dem man høre mest om i medierne

Bør du investere i råvarer ETF’er?

Du kan investere i råvarer som f.eks. råvarer ETF’er, hvis du ønsker at sprede dine investeringer. Du skal naturligvis være opmærksom på, at da de fleste råvarer bliver investeret med CFD’er, så kan de blive meget volatile, og derfor kan kurserne svinge meget op og ned, hvilket øger risikoen når du investerer i råvarer.

Du bør derfor ikke udelukkende investere i råvarer, men blot holde det som en lille del af din portefølje. Som tidligere nævnt, så er det en investering som nogle investorer vælger når der er krisetider, men du skal vide hvad du laver, når du investere i råvarer uanset om det er råvarer aktier eller råvarer ETF’er.

INVESTER I RÅVARER HER 74% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i råvarer?

Du kan købe råvarer på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i råvarer her)

Hvorfor investere i råvarer?

Mange investere i råvarer for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i råvarer, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i råvarer også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af råvarer inden du fortager investering i råvarer.

Skal jeg købe råvarer?

Du kan med fordel investere i råvarer, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er råvarer en god investering?

Råvarer kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på råvarer stiger ofte når der er økonomiske kriser, men du kan ikke nødvendigvis forvente at få samme afkast, som havde du investeret i aktier.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen