Investering for begyndere – Lad dine penge arbejde for dig

Flere og flere begynder at fortage investering af sine penge, og det er forstår vi godt. Alle kan nyde godt af at at investere sine penge, og det er aldrig for sent at komme i gang.

Når du investerer dine penge, så får du dine penge til at arbejde for dig. Der er mange forskellige måder at fortage investering på, og du kan investere i en række forskellige ting, såsom aktier, ejendom, guld, og meget mere.

Lad os kigge på nogle af de gode investeringer der findes derude, så du kan komme i gang med den investering som passer bedst til dig.

INVESTER I AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Top 5 Investeringsmuligheder i 2021

 • Investering i aktier – Den mest populære måde at fortage investering på
 • Indeks investering – Til dig der ønsker det gennemsnitlige afkast, med lavere risiko.
 • Ejendomsinvestering – Primært til dig der har en større formue at investere for, men med stabilt afkast.
 • Kryptovaluta investering – Denne investeringsmulighed har højere risiko, men også mulighed for højere afkast.
 • Obligation investering – Typisk en lang tidshorisont og med meget lavt afkast, men for dig der har en ekstremt lav risikoprofil og ikke forventer et særligt afkast.
INVESTER I AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Guide til investering for begyndere

Først og fremmest så er det vigtigt at vide hvorfor du bør investere dine penge. Årsagen til at du bør investere dine penge, er at hvis du har penge stående på din bankkonto, så vil de blot stå og tabe værdi til inflation og minusrenter. Men vælger du at investere, så kan din formue blive forøget, så du kan sælge den igen og tjene penge.

Bedste handelsplatform til investering

Der findes flere forskellige handelsplatforme derude, hvor du kan fortage investering af dine penge. Her i artiklen vil vi fokusere på en af de bedste handelsplatforme til at investere på, hvor du har mulighed for at komme nemt i gang med investering, på en sikker måde.

Disse handelsplatforme på vores liste, giver både mulighed for at investere i aktier, men også fortage indeks investering, investering i kryptovaluta samt fortage Daytrading, hvilket derfor gør at platformene passer til de fleste.

Vi anbefaler dog eToro til de fleste investorer da de har en yderst brugervenlig platform, hvor ud kan fortage investering i aktier 0% i kurtage.

 • Vurdering
  Unikke fordele
  • Optimer din strategi med AI analyser
  • Vælg imellem 3000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser og guides
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  8/10
  KØB AKTIER 73,81% af detailinvestorer taber penge på CFD handel.
 • Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 40.000+ aktier
  • Mulighed for at investere i fremtidige børsnoteringer
  • Handel med aktier, som købte du på en webshop
  Kurtage fra Fra 2 Euro Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
Vis flere +

1. Vælg din investeringsplatform

Når du skal fortage investering, så handler det om at finde ud af præcist hvad du vil investere i. Men det er dog vigtigt at finde den rigtige investeringsplatform at fortage dine investeringer på.

Vi tager udgangspunkt i eToro, som er en investeringsplatform hvor du kan lave investering i aktier med 0% i kurtage, og platformen er utrolig brugernem, for både den helt nye investor, men også den mere erfarne og garvede investor.

Lad os kigge på hvordan du kommer i gang på eToro, med vores trin for trin guide, så du lærer at oprette din konto og får fortaget din første investering.

OPRET KONTO HOS ETORO Din kapital er udsat for risici.

2. Opret din handelskonto

indtast informatiner

Så snart du klikker dig ind på eToro’s forside, så skal du blot klikke på ”Opret konto”.

Så snart du har indtastet din information, så lander du på din investeringskonto, hvor du kan indsætte dine penge og derved fortage din investering.

Det tager kun meget få minutter og så er din investeringskonto klar, så du kan fortage din første investering.

3. Indsæt penge på din konto

Så snart du kommer ind på din konto, skal du overføre penge med kreditkort, PayPal eller bankoverførsel. Du kan starte fra kun 50$. (cirka 300 kr.)

Du skal blot klikke i bunden af venstre hjørne på ”Indbetal Penge”.

Du er hermed klar til at overføre penge til din investeringskonto.

Så snart du har overført penge til din investeringskonto, kan du fortage investering i aktier.

indsæt penge

4. Start din investering

Du er nu helt klar til at starte din investering. Du kan på eToro fortage investering i alt lige fra aktier, til investering i indeksfonde, råvarer, kryptovaluta og mere til. Hvis du fortrækker at få andre til at investere for dig, så kan du kopiere andre professionelle investorer helt automatisk.

Jeg vil her vide dig, hvordan du investere i en aktie, som især er noget eToro er oplagt til, da du betaler 0% i kurtage når du investere i aktier.

Jeg har her valgt Amazon, for at vise dig et eksempel på en investering i en specifik aktie.

Du skal først søge efter ”Amazon”

amazone aktier

Derefter skal du blot klikke på ”Handl” for at investere i ”Amazon” aktier

amazone aktie

Du bliver nu vist ind på den overstående købsside, hvor du kan fortage din investering i Amazon Aktier. Du bestemmer helt selv om du ønsker at investere i et bestemt antal aktier, eller vælger at investere for et bestemt beløb.

Så snart du har valgt hvor mange aktier du ønsker købe, så skal du blot klikke på ”Indbetal nu” hvis du endnu ikke har overført penge til din handelskonto, eller på ”Indstil ordre” hvis du allerede har overført pengene til din handelskonto.

Hvad kan man investere i?

Der findes utallige muligheder for at fortage investering af dine penge. Det er ikke sikkert at du kender til alle investeringsmuligheder derude, så derfor har vi her lavet en liste med nogle forskellige af de mest populære.

Det letteste at investere i er aktier.

Investering i aktier

Vi vil anbefale at du begynder med at investere i aktier, hvis du gerne vil påbegynde investering. Det er nemt at komme i gang og du kan finde alt information ved blot at søge efter det på nettet.

Når du investere i aktier, så bliver du medejer af de forskellige virksomheder, og kommer til at eje en lille del af virksomheden som du investere i.

Hvis du vil sætte dig ind i hvordan du investerer i aktier, så kan du læse vores artikel om at købe aktier her.

INVESTER I AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Investering i indeksfonde

Investering i indeks betyder at du investere i en samling af aktier eller obligationer. Det betyder at du spreder din risiko, da du investere i alle de forskellige aktiver der er i fonden. Her kan du eksempelvis investere i en indeksfond som følger det danske C25 indeks.

INVESTER I INDEKSFONDE HER Din kapital er udsat for risici.

Investering i kryptovaluta

Investering i kryptovaluta er blevet populært i de senere år, og her er der mulighed for at få et højere afkast, men til gengæld også med en højere risiko. Der er kommet flere forskellige kryptovalutaer til, hvor nogle skyder op og stiger voldsomt, mens andre falder i værdi. Så her bør du være opmærksom og sætte dig grundigt ind i hvilke kryptovalutaer du investerer i.

INVESTER I KRYPTOVALUTA HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Investering i råvarer

Hvis du investere i råvarer, så investere du i f.eks. guld og sølv, men det kan også være investering i olie, sukker,og kakao, som også er en råvarer. Ofte så handler man råvarer med CFD’er, som betyder at du investere med en kontrakt imellem dig og børsen. Her ejer du ikke direkte guld som eksempel, men følger blot guldkursen, og kan derved køb og sælge guld på din investeringsplatform.

INVESTER I RÅVARER HER 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.

Hvordan investerer man?

Det er nemt at komme i gang med at investere. Hvis du vil i gang med at investere dine penge, så er det vigtigt at du finder ud af præcist hvad du vil investere dine penge i. Du kan udvælge en af de muligheder vi har på listen ovenfor, men du kan også vælge en helt anden mulighed.

Så snart du har fundet ud af hvad du vil investere dine penge i, så kan du oprette din konto på en investeringsplatform. Herefter skal du blot vælge det du ønsker at investere i, og derefter købe det, og vente på at det stiger i værdi.

Vi håber at du med vores guide, er blevet klogere på hvordan du kan komme i gang med at investere.

Derfor skal du investere

Der er mange grunde til, hvorfor du bør investere dine penge. Igennem den senere tid, er der kommet øget fokus på minusrenter, bedre kendt som indlånsrenter. Det betyder at du taber penge ved at have dem stående i banken, da det koster dig penge at sætte penge på din bankkonto.

Derudover så er inflation også en vigtig faktor. Vi har i Danmark en relativt lav inflation, men inflation betyder at pengene bliver mindre og mindre værd over tid. Så når du har dine penge til at stå på din bankkonto, så vil du både tabe penge til inflation samt indlånsrenten.

Lad os sige at inflationen + indlånsrenten gør at du mister 1% om året ved at have dine penge i banken. Det gennemsnitlige afkast ved at investere i aktier er 7% årligt. Det betyder at du får et afkast på 8% om året, hvis du har fortaget investering i aktier, i modsætning til at have din formue i banken.

SKAT på din investering

Det er vigtigt at du er klar over, at du skal betale SKAT på dit afkast af dine investeringer. Så det betyder at så snart du får et afkast på din investering, så skal du betale SKAT af afkastet, mens du ved tab kan trække tabet fra i SKAT.

Der findes forskellige måder at blive beskattet når du fortager investering i aktier, indeksfonde, ETF’er m.v. Vi har beskrevet to af de mest brugte beskatninger nedenfor.

Aktieindkomst SKAT

Hvis du fortager investering i aktier, og derved får en aktieindkomst, så bliver du beskattet efter realisationsbeskatning, som betyder at du først bliver beskattet så snart du har solgt dine aktier med gevinst. Dette gælder både når du sælger dine aktier med gevinst, men også når du får udbytte af din aktieinvestering.

Du betaler af de første 56.500 kr. 27% i SKAT og for alt derover så betaler du 42%. Læs mere på SKAT’s hjemmeside.

Kapitalindkomst SKAT

Hvis du investere i DayTrading eller med ejendomsinvestering, så vil dine indtægter blive indkomstbeskattet, som betyder at du betaler mellem 37 og 42% i SKAT. Alt udover aktier og dit arbejde bliver som regel betragtet som kapitalindkomst og bliver beskattet derefter.

Opret Investeringskonto her Din kapital er udsat for risici.

Hvad er investering?

En investering betyder, at så snart du køber investeringen, så forventer du at den stiger i værdi. Du kan fortage investering i bla. aktier, ejendom, kryptovaluta og indeksfonde som nogle eksempler. De fleste fortrækker at investere i aktier, da det er en nem måde at komme i gang på.

Hvornår skal jeg begynde at investere?

Idag. Jo før du begynder at investere jo bedre. Det er aldrig for sent at begynde at investere dine penge.

Hvad er den bedste investering?

Ingen ved hvad fremtiden bringer, og der er meget forskel på hvad du ønsker at investere i. De fleste fortrækker at investere i aktier, da det er nemt at komme i gang, men du kan også overveje at investere i kryptovaluta hvis du vil have et potentielt højt afkast, som dog også har en højere risiko.

Hvis du ønsker en lav risiko, så kan du overveje at investere i indeksfonde.

Kan man komme for sent i gang med investering?

Nej. Det er aldrig for sent at komme i gang med at investere sine penge. Jo før du kommer i gang med at fortage investering jo bedre. Så snart du har prøvet at investere dine penge, så vil du hurtigt finde ud af at det ikke er farligt. Du kan med fordel begynde at investere med et lille beløb inden du investere en større del af din formue.

Hvor meget skal jeg mindst investere for?

Det afhænger af hvilken investeringsplatform du vælger. På en investeringsplatform som eToro, kan du fortage investering for helt ned til 300 kr.