Ford Aktie (2024) Aktie kurs

F
Ford Motor Company
NYSE
down arrow$12.89
$0.055
0.43%
KØB FORD AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Køb Ford aktier (Guide)

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med laveste gebyrer og kurtage. Vi anbefaler derfor eToro med 0 kr. kurtage og gebyr.
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter ”Ford
aktier” i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Køb” – Nu har du Ford
aktier

KØB FORD AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ford aktier Kurs 2024 [Live aktie kurs]

Herover kan du se den aktuelle LIVE Ford aktier kurs i realtid. Den opdateres i hele børsens åbningstid hvert 15 minut. Du kan her følge med i den nyeste Ford aktie kurs. Den live Ford aktie kurs du ser på grafen går helt tilbage til de sidste 12 måneder, så du kan se kursen for Ford Aktier igennem en længere periode.

Køb din første Ford aktie trin for trin

Det er nemt at investere i Ford aktier, for så snart du har fundet den rette aktie platform, så bør det ikke tage særlig lang tid.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høj kurtage og en masse uventede gebyrer, når du skal købe Ford aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal købe Ford aktier, så skal du finde den rigtige handelsplatform. Vi anbefaler ikke at du handler igennem banken, da de ofte har høje gebyrer og kurtage ved køb af aktier.

Vi fortrækker eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, hvor du kan ende med at betale op imod 100 kr. i minimumskurtage ved køb af aktier. De penge vil vi hellere spare og købe aktier for dem i stedet.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at købe aktier. Du bør overføre pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan du købe dine Ford aktier.


3. Sådan Køber du Ford aktier

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe dine Ford aktier.

ford aktie

For at finde Ford aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på aktien, for at læse mere omkring din aktie og se kursudviklingen.

For at købe din Ford aktie, så skal du blot klikke på ”Handl”.


4. Køb af Ford aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal aktier.

ford aktier

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af aktien, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

Nu ejer du hermed dine første Ford aktier.


Historien om Ford Motor Company

Ford Motor Company blev grundlagt i 1903 af Henry Ford i USA. Her byggede han den første Ford T i 1908 som i 1913 blev den første af Ford bilerne som kom i masseproduktion, da de påbegyndte deres samlebåndsproduktion.

På daværende tidspunkt, så var biler kun en luksus for de velhavende borgere, men her ville Henry Ford gøre op med den daværende forestilling om hvem der kunne eje en bil. Her ville han have flest mulige til at kunne få muligheden for at eje en bil. Hans drøm var at give middelklassen en bil som de fleste kunne få råd til, og derved give dem friheden og bevægeligheden til at komme rundt i bil. Det kunne han få til at lade sig gøre, ved at skabe et effektiviserede samlebånd til at bygge bilerne.

Ford ansatte mange samlebåndsarbejdere, men da deres samlebåndsprocessor var blevet delt effektivt op, så arbejderne kun havde nogle få, simple opgaver, så var deres arbejdsdage kortere end standarden på daværende tidspunkt. Medarbejderne fik også en god løn, som var dobbelt så høj som hvis de fik arbejde andre steder. De fik succes i USA og Europa, og kom også til Danmark.

I 1919 åbnede Ford deres første fabrik i Danmark, som også blev den første Ford Fabrik i hele Europa. Denne fabrik blev placeret på Nørrebro i København og var oppe og give job til 148 arbejdere. Her blev der produceret Ford biler til Skandinavien såsom Tyskland, Polen, Danmark og Baltikum. Deres samlebåndsfabrik blev en stor succes og i 1924 byggede de en markant større fabrik på hele 11.000 kvadratmenter som blev opført i Sydhavnen.

Mange år er gået, og Ford er forsat en af de største producenter af biler i hele verden, med en årlig omsætning på over 127 milliarder dollars.

Bør man købe Ford aktier?

Om du bør købe Ford aktier afhænger fuldstændig af din aktiestrategi, så her kan vi ikke give et klart svar. Men Ford er blandt en af de 5 største bilproducenter i verden, hvor de nu også er gået ind i kampen om fremtidens biler i form af el-biler. De har også de økonomiske kræfter til at skifte retning, hvilket gør dem til en spændende spiller indenfor fremtidens producenter af biler.

Hvis du tror på at Ford kan følge med deres konkurrenter i fremtiden, så kan Ford aktier måske være den rigtige investering for dig, men her bør du lave din egen research inden du køber Ford aktier. Ford er i øvrigt en udbytteaktie som også betaler et fornuftigt udbytte af deres årlige overskud til deres aktionærer, som nogle aktionærer også finder interessant.

Du kan finde flere aktier i vores artikel om amerikanske aktier.

KØB FORD AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg købe en (F) Ford aktie?

Du kan købe en Ford aktie på de fleste online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan købe Ford aktier her)

Hvad er kursen på Ford aktier nu?

Kursen på Ford skifter hver dag. I denne artikel kan du se den nyeste live kurs.

Skal jeg købe Ford aktier?

Det afhænger af din investeringsstrategi. Du kan starte med at læse vores artikel om Ford aktier og se om det er en god investering til din strategi.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen