Nordnet vs Saxo Bank: Hvilken platform skal du vælge?

nordnetsaxo bank

Nordnet og Saxo Bank er nogle af de mest populære online børsmæglere i Danmark, men der er mange der gerne vil sammenligne Nordnet vs Saxo bank, så det vil vi hjælpe dig med her.

Du vil her i artiklen se fordele og ulemper ved hver platform, så du kan få svar på spørgsmålet ”Hvilken platform er den bedste at handle aktier på?” selvom det naturligvis vil være forskelligt fra investor til investor. Vi kigger på alt lige fra gebyrer, brugervenlighed, kurtage og lignende, så du kan vælge den bedste aktieplatform for dig.

Kurtage – Saxo Bank vs Nordnet

LandeSaxo BankNordnet
Danske aktier14 DKK / 0,10%29 DKK 0,10%
Svenske aktier20 SEK / 0,10%59 SEK / 0,10%
Norske aktier20 NOK / 0,10%59 NOK / 0,10%
Finske aktier2 EUR / 0,10%8 EUR / 0,10%
Amerikanske aktier3 USD / 0,10%13 USD / 0,15%
Tyske aktier2 EUR / 0,10%12 EUR / 0,15%
Britiske aktier2 GBP / 0,10%25 GBP / 0,30%
Kurtagesatser Saxo Bank vs Nordnet

På overstående tabel kan du se de forskellige kurtagesatser hos henholdsvis Nordnet og Saxo Bank, så du kan få en ide om hvilken platform der har den billigste kurtage.

Hvor er det billigst at handle aktier?

Hvis du ser på tabellen, så kan du se at den billigste platform af Saxo Bank og Nordnet er Saxo Bank, især når du kigger på deres minimumskurtage som faktisk er halv pris.

Du kan dog hos Nordnet vælge deres månedsopsparing, som giver dig mulighed for automatisk at købe investeringsforeninger og ETF’er én gang om ugen til 0 kr. i kurtage, men det er udelukkende investeringsforeninger og ETF’er der kan købes igennem denne mulighed.

 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

Har Nordnet eller Saxo Bank flest børser?

På disse to platforme er er mulighed for at handle på en lang række børser og markeder, og nedenfor kan du se hvilke der har flest valgmuligheder at vælge imellem.

Nordnet markeder og børser:

MarkederBørser
DanmarkOMX Nasdaq Copenhagen, First North, Spotlight Stockmarket og NDX/NGM
CanadaToronto Stock Exchange og Toronto Venture Exchange
NorgeOslo Børs, Oslo Axess
FinlandOMX Nasdaq Helsinki, ML-markedet
SverigeOMX Nasdaq Stockholm, First North, NGM, Spotlight Stockmarket, beQuoted, NDX/NGM
StorbritannienLSE (London Stock Exchange)
TysklandXetra
USANasdaq og NYSE
JapanDow Jones Japan Index

Saxo Bank markeder og børser

MarkederBørser
DanmarkOMX Nasdaq Copenhagen, First North
CanadaToronto Stock Exchange og Toronto Venture Exchange
NorgeOslo Børs
FinlandOMX Nasdaq Helsinki,
SverigeOMX Nasdaq Stockholm, First North, NGM, Spotlight Stockmarket, NDX/NGM
StorbritannienLSE (London Stock Exchange)
TysklandXetra, Börse Frankfurt
USANasdaq og NYSE
JapanDow Jones Japan Index, Tokyo Stock Exchange
AustralienAustralian Securities Exchange
GrækenlandAthens Exchange
Hong KongHong Kong Exchanges
KinaShanghai-Hong Kong Stock Connect
PolenWarsaw Stock Exchange
SchweizSIX Swiss Exchange
SingaporeSingapore Exchange
SydafrikaJohannesburg Stock Exchange
SpanienBME Spanish Exchanges
UngarnBudapest Stock Exchange
ØstrigWiener Börse/Vienna Stock Exchange
MalaysiaBursa Malaysia Exchange
ItalienBorsa Italiana/Milan Stock Exchange

Som du kan se på de to lister, så har Saxo Bank flest forskellige børser, og de har også ret mange mindre markeder, hvor du hos Nordnet har de største og mest velkendte markeder.

Begge platforme har de største børser, men derudover så er udvalget størst hos Saxo Bank, mens Nordnet løbende har åbnet op for nogle af de mindre børser i Norden som Saxo Bank endnu ikke har åbnet op for.

Hvilken platform er mest brugervenlig?

Brugervenlighed er ikke ens for alle, men grundlæggende så kigger de fleste på om handelsplatformen er let at anvende og nem at navigere rundt på, så det vil vi give dig et billede af hvilken platform der er mest velegnet til dine behov.

Saxo Bank

saxo bank investor

Du kan begynde med at oprette dig hos Saxo Bank, hvor du oftest kommer til at bruge Saxo Investor. Saxo Investor er nemlig deres investeringsplatform, hvor du kan købe aktier og værdipapirer igennem, mens de også tilbyder deres SaxoTraderGo som dog er til de mere erfarne investorer og derfor ikke arbejder med i denne artikel.

SaxoInvestor har en ganske enkel brugerflade, og du får hurtigt et oveblik over de forskellige markeder og kan nemt navigere rundt fra aktier til fonde, ETF’er eller obligationer.

saxo bank aktier

Ovenfor kan du se at jeg er gået ind på en aktie de fleste af os kender, nemlig Novo Nordisk, hvor du nemt og hurtigt får et overblik over kursen lige og historisk, samt får muligheden for at købe aktien med det samme på ”Køb” knappen.

Her er det ganske nemt at få det overordnede overblik over en specifik aktie.

På det nedstående screenshot får du så et overblik over de nyeste kurser, udbud, nøgletal, afkast og ikke mindst de nyeste kursmål fra analytikerne, som mange investorer sikkert syntes er ganske interessant.

saxo investor

Nordnet

nordnet

Så snart du kommer ind på din Nordnet konto, kan du se det komplette overblik over dine investeringer og din økonomi. Du kan også se de forskellige indekser i højre side, og få et overblik over hvordan aktiemarkedet ser ud her og nu.

Rent visuelt, så er Nordnet ikke lige så overskueligt som Saxo Bank, men du kan ganske nemt søge efter aktier i højre hjørne.

nordnet platform

Som du kan se på overstående screenshot fra Nordnet, så kan du se hvordan Nordnets handelsside ser ud. Der er en smule flere informationer lagt sammen i forhold til Saxo Bank platformen, og jeg syntes faktisk det ser rimeligt overskueligt ud, og giver et hurtigt overblik over aktien.

nordnet brugervenlighed

Længere nede kan du se de seneste udbytter fra virksomheden samt kommentarer fra Nordnets sociale platform Shareville, hvor brugere deler deres informationer omkring aktier med hinanden.

Hvad tilbyder Nordnet og Saxo Bank?

Her kigger vi på hvad du ellers kan bruge Nordnet og Saxo Bank til og hvad forskellene er hver især.

Gearing og lån til aktier

Nogle investorer vælger at geare sine investeringer, hvilket grundlæggende betyder at man vælger at ”låne penge” til at købe flere aktier for.

Hos Saxo Bank kan du ikke låne penge til aktier eller få nogen form for kredit til at handle aktier for, men det kan du hos Nordnet.

Du kan belåne dine aktier hos Nordnet med en rente på mellem 1,99-2,99% afhængig af hvor stor en portefølje du har investeret igennem Nordnet platformen samt hvad du har investeret i.

Rente på 1,99% vilkår:

 • Godkendte værdipapir må maks udgøre 20% af den totale værdi af godkendte værdipapirer i din portefølje
 • Du må højest bruge 40% af den fulde belåningsværdi for dine godkendte værdipapirer.

Rente på 2,99% vilkår:

 • Godkendte værdipapirer må højest udgøre 25% af den fulde værdi af godkendte værdipapirer i din portefølje.
 • Du må højest anvende 60% af den fulde belåning i dine godkendte værdipapirer.

Du kan geare din portefølje med op til 10 gange for din portefølje.

Aktiesparekonto

Du kan hos både Saxo Bank og Nordnet få en aktiesparekonto som en række investorer ønsker at have. Så uanset hvilken platform du vælger så tilbyder de at du kan oprette en aktiesparekonto, hvor du kan få en 17% beskatning på din investering, som maksimalt kan være 100.000 kr.

Aktiedepot for mindreårige

Hvis du har børn som er under 18 år, men som gerne vil investere i aktier, så kan dette kun lade sig gøre hos Nordnet, da Saxo Bank ikke tilbyder et aktiedepot for mindreårige.

Så hos Nordnet kan du oprette et aktiedepot til børn, så de kan få lov og mulighed til at handle med aktier, så længe at de får tilladelse fra forældre eller værge.

Pensionsopsparing

Hvis du ønsker at oprette en pensionsopsparing, så er der ingen tvivl om at Nordnet er vinderen. Du kan nemlig kun oprette en pensionsopsparing hos Nordnet, og i modsætning til de fleste banker, så er gebyrerne lave.

Du betaler de samme gebyrer som med almindelig handel med aktier, hvis du opretter en pensionsopsparing hos Nordnet.

Automatisk indberetning til SKAT

Både Nordnet og Saxo Bank indberetter automatisk både gevinst, tab og udbytte til SKAT for dig, så det behøver du ikke selv at stå for hvis du anvender disse platforme.

Hver gang du sælger aktier eller modtager udbytte, så vil platformene automatisk indberette til SKAT, og såfremt at du sælger aktier med tab, så bliver dette også indberettet til SKAT for dig, så det er dejlig nemt.

Er Nordnet eller Saxo Bank bedst at handle aktier igennem?

Det kan være svært at sige hvilken platform der er bedst at handle aktier igennem, da det trods alt afhænger af hvad du vægter højest. Både Nordnet og Saxo Bank er populære aktieplatforme og tilbyder langt hen af vejen de samme aktier.

Hvis du køber aktier ofte og måske ikke køber for store beløb ad gangen, så kan Saxo Bank være et godt bud, da de har en lavere minimumskurtage end Nordnet.

Men hvis du gerne vil handle med investeringsforeninger eller ETF’er, så kan du med fordel overveje Nordnet som med deres månedsopsparing giver dig mulighed for gratis kurtage og indkøb af værdipapirer hver måned helt automatisk.

Begge platforme tilbyder dig nogle brugervenlige layouts, hvor du får adgang til de mest populære markeder og børser samt en aktiesparekonto.

Du kan med fordel oprette en konto hos begge platforme, for herefter at vurdere hvilken af dem der passer bedst til dine behov og ønsker.

OPRET SAXO KONTO HER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg vælge Nordnet eller Saxo Bank?

Det afhænger af hvad du sætter mest pris på ved forskellige platforme. Du kan her læs vores sammenligning med Nordnet VS Saxo Bank her

Hvilken platform er bedst at handle aktier hos?

Det er forskelligt fra person til person, hvad man vurdere er det bedste valg for dig. Du kan læse vores fordele og ulemper og selv vurdere hvilken platform der er bedst for dig.

Indberetter begge platforme automatisk til SKAT?

Ja, både Nordnet og Saxo Bank indberetter afkast, tab samt udbytte til SKAT helt automatisk for dig.

Indberetter Nordnet automatisk til SKAT?

Ja, Nordnet indberetter automatisk dit afkast eller tab til SKAT når du sælger dine aktier eller værdipapirer.

Indberetter Nordnet automatisk til SKAT?

Ja, Saxo Bank indberetter automatisk dit afkast eller tab til SKAT når du sælger dine aktier eller værdipapirer.

Tilbyder begge platforme en aktiesparekonto?

Ja, både Nordnet og Saxo Bank tilbyder en aktiesparekonto.

Hvad er forskellen mellem Nordnet og Saxo?

Nordnet har flere valgmuligheder iblandt børser i norden, mens Saxo Bank har mange utraditionelle børser. Fælles for dem begge, er at de har de største børser begge to.

Passiv investor & copytrader Mark Thorsen

Mark Thorsen skriver om investering i aktier, råvarer og forex på Aktieskole. Han var skrevet om investering i mere end 5 år på hans egen blog Stabil Økonomi og var i 2021 med til at stifte Investing Classroom der står bag Aktieskole. Han har samlet…

Se alle artikler af Mark Thorsen