Hvordan tjener man kassen på aktiehandel?

Flere og og flere danskere kaster sig ind på aktiemarkedet. Mange gør det som en måde at spare op på, mens andre ser det som en måde at score en stor og hurtig gevinst. Her ser vi på, hvordan man kan tjene penge på at handle med aktier, så læs med og få gode råd.

Tidligere fik man ofte en god rente på sine indeståender i banken, men sådan er det ikke mere, og for at få sine penge til at vokse, eller måske blot ikke tabe værdi, kan handel med aktier altså være en mulighed for dem, der er indstillet på at sætte sig ind i tingene.

Højt at flyve, dybt at falde

En af de måder, det i nogle tilfælde kan lade sig gøre hurtigt at tjene mange penge er ved at investere i certifikater. Med Bull & Bear Certifikater Danmark kan det investerede beløb mangedobles på kort tid, hvis det går, som man satser på. Der er dog ingen garantier, og hvis det går den modsatte vej, mister man det hele og mere til.

Der er altså tale om nogle andre mekanismer end ved almindelig handel med enkeltaktier eller fonde, for her kan man aldrig tabe mere, end man har købt for. Det kan man med certifikater, og derfor er dette en særdeles risikabel måde at investere på. Ved man, hvad man laver, kan det dog være en mulighed, men begyndere bør vente, til de har fuldstændig styr på, hvad dette indebærer af muligheder og risici.

Hvor risikovillig er du?

Netop risiko er en af de ting, man skal overveje, når man begynder at investere i aktier og i særdeleshed certifikater. Ved alle former for handel med værdipapirer er der risiko for tab, og derfor bør man tænke over, hvor meget risiko, man ønsker at tage.

Rigtigt mange mennesker køber udelukkende gode defensive aktier som passer sig selv år ud og år ind, for eksempel visse selskaber fra det danske C25-index, som er en slags hitliste over de mest handlede danske aktier inden for det seneste år. Her er der tale om en lavrisikoporteføjle. Ønsker man at tage lidt mere risiko, som jo både øger chancen for at tjene flere penge men samtidig også for at tabe, kan man sammensætte sin porteføjle med både relativt sikre aktier men også en smule mere risikable aktiver.

Placer størstedelen i fornuftige selskaber

En fornuftig tilgang kan være at sætte 50% af sin portefølje i store danske eller udenlandske selskaber som eksempelvis Mærsk, Bavarian Nordic, Coca Cola m.fl. Dernæst kan man vælge at allokere 35% til lidt mindre stabile selskaber, og endelig kan man afsætte 15% til de højrisikable aktier eller eventuelt certifikater.

Er man nybegynder bør man som sagt vente med certifikater men i stedet starte med små beløb i relativt sikre selskaber. Samtidig kan man reducere tab på begynderfejl ved at sætte sig ind i tingene og lære om aktiehandel. På den måde har man langt større chance for at vinde på den lange bane.

aaaa
Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen