Efter et rekordår kan Bitcoin vokse yderligere i 2024

billede1
555

I 2021 er Bitcoin-kursen eksploderet, og det skaber forhåbninger om, at kursen kan stige yderligere i 2024 . Men har Bitcoin-eventyret allerede peaket?

433.880 kroner. Så høj var prisen for en Bitcoin den 8. november 2021. Aldrig før eller siden har kursen for en Bitcoin været mere værd.

2021 har været et sandt rekordår for Bitcoins. Lige før juletid i 2020 steg kursen op over 100.000 kroner i november 2020 for blot anden gang i historien. Siden har kursen aldrig været 5-cifret igen. I løbet af starten på 2021 steg prisen op mod hidtil uanede højder. Allerede den 5. januar var kursen steget til over 200.000 kroner. Den 16. februar oversteg kursen 300.000 kroner, og den nåede en foreløbig kulmination på 395.617 kroner den 13. april. Herefter faldt kursen over sommeren, og nåede den 20. juli ned på 188.093 kroner. Så blev der sat prop i badekarret, og i løbet af efteråret steg kursen igen mod rekordkursen på 433.880 kroner.

Nu spørger verdens krypto-investorer sig selv om, eventyret kommer til at fortsætte i 2024, eller om rekorderne får lov til at stå i historiebøgerne for al tid og evighed. Op mod jul har Bitcoin-kursen dalet mod en pris på 300.000 kroner. En måned efter, at kryptovalutaen havde sat rekord-kursen, var kursen faldet til 331.151 kroner den 8. december 2021. Det var et fald på 23,7 procent på blot en måned. Siden da er kursen faldet yderligere.

Derfor kan det godt være på tide at investere i Bitcoins, mens kursen er lav. Hvis du vil finde de bedste steder til at handle med Bitcoins eller andre kryptovalutater, kan du besøge https://kobkryptovaluta.dk/. Her finder du en oversigt med de mest pålidelige steder at købe og sælge kryptovaluta, og du kan også læse om, hvordan du kommer i gang med at handle kryptovaluta.

666

Omikron-variant kan få kursen til at stige igen

Til trods for, at pandemien har resulteret i økonomisk nervøsitet og nedlukninger over det meste af verdenen, er coronavirusset faktisk også en af de største årsager til, at Bitcoin-kursen steg så kraftigt. Den økonomiske krisepolitik, som blev ført mange steder i verden, førte nemlig til kursfald på de globale valutamarkeder. Den slags giver sved på panden hos investorer med store formuer. For et kursfald er det samme som, at ens formue bliver mindre værd.

Derfor søgte mange investorer mod en mere stabil valuta, som ikke ville falde i værdi. Mange valgte her Bitcoins. Det kan virke paradoksalt, når man ser på, hvor svingende kursen har været. Men eftersom, den oprindelige Bitcoin-kode indskrev, at der maksimalt kan udvindes 21 milliarder Bitcoins, og langt de fleste Bitcoins for længst er udvundet, kan der ikke udvindes særligt mange flere Bitcoins – i modsætning til mere traditionelle valutaer som kroner, dollars eller euros, hvor mængden kan reguleres. Efterspørgslen på Bitcoins steg, uden udbuddet steg. Derfor måtte kursen også stige.

Nu spekulerer de finansielle eksperter på, om kursen kommer til at fortsætte med at stige i 2024. Kommer vi eksempelvis op over en kurs, hvor en Bitcoin er mere værd end en halv million kroner? Måske skal svaret igen findes i pandemiens udvikling. Hvis den globale vaccineindsats ikke bliver udfoldet så effektivt, at den kan stoppe nye mutationer i at påvirke verdensøkonomien, kan man vel forestille sig, at Bitcoins vedbliver med at være så populær, at alverdens investorer fastholder interessen for den digital mønt. Hvis Bitcoins tilmed bliver udbredt i mere lokal handel og flere bruger den som et betalingsmiddel er det tilmed svært at forestille sig, at kursen ikke kommer til at stige yderligere.

Vi har skrevet mere om køb og investering i kryptovaluta på https://aktieskole.com/kob-kryptovaluta/.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen