Køb kryptovaluta: Lær at investere i fremtidens valuta


Kryptovaluta er et varmt emne i disse dage, hvor flere og flere mennesker vælger at investere og den samlede markedsværdi for kryptovaluta ramte i 2021 mere end 13 billioner kroner eller hvad der svarer til det samlede offentlige budget for 9 år.

I 2018 var det Bitcoin der var i alle medier, men selvom Bitcoin stadig er den kryptovaluta der er mest værd, så er det ikke længere den der er på alles læber, det er en position der er overtaget af nye kryptoer som Dogecoin, Ethereum og Ripple.

Selvom de fleste kryptovalutaer er steget kraftigt i værdi er det stadig en risikofyldt investering da branchen endnu ikke er reguleret og præges af svindel.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i kryptovaluta!

Bliv kryptoinvestor trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første kryptovaluta og hvordan du senere sælger igen.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på handelsplatformen eToro , da det er den platform vi anser for at være bedst. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Havde du investeret 1.000,- i Bitcoin for 5 år siden havde du haft mere end 7.500.000,- idag!

Opret en konto hos eToro på 5 minutter og invester i en krypto med det samme.

Du kan åbne en konto med kun 50$ og derefter investere ned til 50$ af gangen.

eToro er verdens største handelsplatform og er reguleret af CuSEC i EU, FCA i UK og FinCEN i USA.

KØB KYRPTOVALUTA HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Trin 1 – Vælg den rette handelsplatform

Det første skridt til at investere i kryptovaluta er at vælge en handelsplatform. I denne artikel tager vi udgangspunkt i at du ønsker at investere i krypto, men ønsker du senere at bruge dine krypto som betalingsmiddel er det også muligt ved eToro som er den handelsplatform vi anbefaler.

Der er rigtigt mange handelsplatforme der tilbyder at du kan købe og sælge kryptovaluta, men der er desværre også mange af dem som har høje gebyrer og problemer med sikkerheden.

Vi har samlet en række platforme herunder i vores topliste som vi alle selv har handlet på og vurderet ud fra:

 • Sikkerhed
 • Gebyrer
 • Brugervenlighed
 • Vejledning omkring investering
 • Værktøjer og andre funktioner

Ud fra ovenstående faktorer foretrækker vi handelsplatformen eToro. De er licenseret i EU, har rimelige priser og er meget brugevenligt for både nybegyndere og øvede.

 • Vurdering
  Unikke fordele
  • Optimer din strategi med AI analyser
  • Vælg imellem 3000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser og guides
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  8/10
  KØB KRYPTOVALUTAER 73,81% af detailinvestorer taber penge på CFD handel.
 • Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB KRYPTOVALUTAER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB KRYPTOVALUTAER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
Vis flere +

Trin 2 – Opret en konto

Når du har truffet dit valg og besluttet, hvilken handelsplatform du vil handle fra, er næste skridt at oprette en konto.
Herunder viser vi trin-for-trin hvordan du gør på eToro, men du kan med stor sandsynlighed også bruge guiden til andre platforme.

Start med at trykke på knappen herunder for at gå til eToro

INVESTER I KRYPTOVALUTA Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Besøg webstedet og klik på “deltag nu”

Tryk på “Deltag nu” for at komme til den side, hvor du udfylder dine oplysninger. Når du har gjort dette, modtager du en e -mail fra eToro, som du skal bekræfte. Når dette er gjort, kan du indsætte penge på din konto. Via bankkort eller PayPal er minimumsindbetalingen $ 50, i modsætning til $ 500, hvis du vælger at foretage en bankoverførsel.

Du skal også besvare investeringsrelaterede spørgsmål samt verificere dig selv ved at verificere dit id. Dette gøres enten med pas eller andet ID -kort. Grunden til, at du skal give “følsomme oplysninger”, er fordi alle regulerede handelsplatforme har såkaldte KYC-procedurer. Dette er procedurer, der beskytter dig som bruger, samt forhindrer ulovlig aktivitet såsom hvidvaskning af penge.

Trin 3 – Køb krypto

At købe krypto er let og tager ikke lang tid. Dette gøres enten ved at søge efter den specifikke krypto, du vil investere i, eller ved at besøge kategorien “Crypto” under fanen “Markeder”.

Køb kryptovaluta

Søg og klik på søgeresultatet

Når du har valgt krypto og klikket på din ønskede investering, kommer du til en side, hvor du kan læse mere om dens historie og se grafer over prisudvikling. Når du er klar til at shoppe, skal du klikke på den blå knap, der siger “Shop”.

Billedet herunder viser verdens største kryptokurrency, Bitcoin.

Hvis du klikker på butikken, kommer du til selve købsiden. Her vælger du mængden eller antallet af mønter, du vil købe. Tryk på “Åbn handel”, og handlen er afsluttet. Du ved nu, hvordan du køber kryptokurrency!


En anden fordel ved eToro er, at du kan bruge funktioner som stop-loss og take-profit. Det er funktioner, der lukker handlen automatisk for at reducere risikoen for dødelige tab og samtidig sikre gevinster.

Salg af kryptovaluta – sikring af overskud!

Ejer du allerede krypto og ønsker at sikre gevinster? Sådan sælger du krypto eToro.

Gå til “Portfolio”

 • Klik på den aktuelle kryptokurrency
 • Klik på det røde “X” yderst til højre på siden

Illustrationen viser ikke kryptokurrency, men processen er nøjagtig den samme.

 • Klik på “luk handel”

Pengene og eventuelle gevinster overføres derefter til din eToro -konto. Hvis du vil hæve gevinster ved at overføre til bankkontoen, skal du huske at beskatte.

Du betaler kun skat af kryptokurrency, når du hæver gevinster. Det betyder, at du ikke betaler skat af tab, eller hvis investeringen er nul. Du er også ansvarlig for at rapportere alle gevinster til IRS og for at holde dig opdateret om bitcoin -skatteregler. På webstedet for skatteforvaltningen finder du alle oplysninger om kryptovalutaafgift.

Hvad er kryptokurrency?


Kryptovaluta er en digital og decentral valuta. Det betyder, at det ikke kontrolleres og overvåges af en centralbank, som er en almindelig fiat -valuta. Crypto er bygget på noget, der hedder Blockchain , og det er en teknologi, der har revolutioneret verden på mange måder.

Den første kryptokurrency, som er Bitcoin, blev introduceret i 2008, og den vil udelukkende fungere som en digital valuta – altså et alternativ til almindelig fiat -valuta. Fordelen ved Bitcoin i modsætning til fiat -valuta, såsom den norske krone, er, at den ikke kontrolleres og overvåges af en nøglespiller som f.eks. Banken.

Det betyder, at du kan handle, gennemføre transaktioner og overføre penge uden at skulle gå gennem banken. Dette giver dig ikke blot større kontrol og fuldstændig anonymitet, men det reducerer også transaktionsomkostninger og transaktionstid betydeligt.

Da Bitcoin voksede i popularitet, kom flere og flere kryptokurver på markedet. I dag er der flere tusinde kryptoer med forskellige formål, hvor flere kendte virksomheder og enkeltpersoner også har brugt krypto, da de mener, at dette er fremtiden. Både Amazon og Tesla rygter om at bruge Bitcoin som betaling for deres tjenester i den nærmeste fremtid. Med andre ord bliver det spændende at følge udviklingen videre!

Hvordan fungerer kryptovaluta?

Crypto forklaret – sådan fungerer det!

Som nævnt er alle kryptokurver bygget på noget, der kaldes Blockchain. Blockchain er en teknologi eller en åbent distribueret database, der indsamler oplysninger i noget, der kaldes “noder”. Disse noder, også kendt som “blokke”, grupperes derefter i en fælles kæde af noder (blokke), der giver navnet blockchain.

Blockchain er således en samling blokke, der indeholder et sæt oplysninger. Disse oplysninger kan ikke ændres og skal verificeres af personer i blokkæden. Disse mennesker kaldes “minearbejdere” eller “minearbejdere”.

Når du opretter en ny blok, f.eks. en ny transaktion, skal minearbejderne godkende den og gemme oplysningerne i den åbne distribuerede database. Da databasen er åben for alle i netværket, er det umuligt for hackere eller uærlige aktører at ændre eller manipulere med transaktionerne. Hvis der forsøges at blive stjålet midler, får du besked om, at blokken ændres, hvilket gør det umuligt at hacke.

Blockchain og krypto åbner et hav af muligheder!

Som nævnt er der tusinder af kryptokurver, og nogle af dem bruger den samme blockchain, mens andre har deres egne blockchains. Under alle omstændigheder har blockchain og kryptokurrency åbnet enorme muligheder.

For det første eliminerer det behovet for nøglespillere til at overvåge, kontrollere og bestemme alle forhold. For det andet reducerer det betydeligt omkostninger og transaktionstid samt åbner et mere retfærdigt og mere demokratisk system.

Der er ingen nøglespillere i kontrol, men alle deltagere i netværket. Derudover betragtes blockchain og krypto som mere sikre, da det i princippet burde være umuligt at hacke.

Så hvad kan krypto bruges til? Bitcoin fungerer således som en digital og decentral valuta, men takket være Ethereum og dets “Smart Contracts” kan krypto bruges til en række tjenester. På Ethereums blockchain kan folk bygge deres egne decentraliserede applikationer, som gør det muligt at bruge krypto til:

 • Pengeoverførsler
 • Finansielle tjenester såsom lån og udlån
 • Decentraliserede børser
 • Sporing af midler
 • Beskyttelse af privatlivets fred
 • Plus meget mere!
Nu vil EU regulere markederne for kryptoaktiver

m adskiller de forskellige kryptokurver, får du et bedre overblik over, hvilke du skal investere i:

 • Bitcoin , verdens første og største kryptokurrency er kategoriseret som en separat krypto.
 • Altcoins: Alle ikke-Bitcoin-kryptokurver er betegnet Altcoins. Så Ethereum, DogeCoin, Ripple og Steller Lumens er alle Altcoins.
 • DeFi: Dette er kryptokurrency bygget på Ethereum blockchain. Disse er applikationer, der tilbyder en bred vifte af finansielle tjenester, såsom lån og lån, pengeoverførsler, renter og meget mere! Eksempler er Aave, Uniswap, Terra og Dai.
 • Stablecoins: Er mønter, der sporer værdien af ​​et bestemt instrument. For mønter, der sporer værdien af ​​den norske krone eller den amerikanske dollar. Formålet er at reducere volatiliteten, som normalt er forbundet med kryptovaluta. Eksempler på stakmønter er Tether og USD Coin.
 • Memetokens: Disse er mønter uden reel værdi, bortset fra på sociale netværk. De har en mere humoristisk tilgang, og den mest berømte er Dogecoin, Elon Musks yndlingsmønt.

Hvilke kryptovalutaer skal investeres i 2021?

Så hvilken kryptokurrency skal jeg købe, undrer du dig nok? Det er vigtigt at understrege, at du selv skal overveje, hvem du synes giver de bedste muligheder for retur. Listen du finder herunder er på ingen måde en anbefaling, men en liste for at få et bedre overblik. Du skal selv undersøge for at finde den bedste kryptokurrency at investere i.

Bitcoin


Bitcoin er verdens største kryptokurrency målt i markedsværdi, og den har haft en vanvittig vækst siden lanceringen i 2008. Ved lanceringen kostede en mønt mindre end en dollar, mens den i dag er prissat til hele 45.000 dollars. Det spekuleres også i, om Tesla og Amazon vil bruge BTC som betaling for deres tjenester. I så fald eksploderer værdien pr. Mønt!

Hvis du vil lære mere om Bitcoin, kan du læse her .

Ethereum

Ethereum er verdens næststørste kryptovaluta, og mange tror, ​​at det på sigt vil overtage tronen som den største. Det skyldes, at det tilbyder en bredere vifte af finansielle tjenester end Bitcoin. Takket være de smarte kontrakter er det muligt at udføre tjenester som pengeoverførsler, lån og udlån, tjene penge på renter og bruge decentrale børser.


Siden lanceringen i 2013 er Ethereum vokset med titusinder af procent! Alene sidste år er Ethereum Kurs steget med 655 procent, hvor der også er flere indikationer på, at prisen vil fortsat stige i fremtiden.

Ripple

Ripple er en betalingsprotokol, der bruges af flere vigtige finansielle institutioner. Ripple blev lanceret i 2012, og netværket beskrives som meget spændende og med et skyhøjt potentiale. Protokollen håber at effektivisere og samtidig reducere omkostninger forbundet med globale transaktioner.


XRP -mønterne er steget til 236 procent i det sidste år, mens de siden deres lancering er steget over 47.000 procent. Hvis du vil vide mere om Ripple, kan du læse artiklen

Dogecoin

Dogecoin er verdens mest berømte “meme -token”, og det er rangeret som det syvende største i verden. Den har en markedsværdi på 45 milliarder dollars og handles på $ 0,2 i skrivende stund.


Meme -token tog virkelig fart og eksploderede i værdi, efter hyppig tweeting af Elon Musk. Tesla -chefen kaldte sig blandt andet “The Dogefather”, hvilket fik investorerne til at gå helt af hængslerne. På rekordtid steg mønten flere tusinde procent, hvilket gav vanvittige afkast til investorerne. På et år er prisen steget med over 9000 procent.

Her er valutakursen dog meget volatil, hvilket betyder højere risiko. Højere volatilitet giver imidlertid bedre muligheder for høje gevinster på kort sigt. Hold dig opdateret om kursusudvikling i artiklen Dogecoin Kurs .

Er kryptovaluta fremtiden?

Der er meget diskussion om, hvorvidt krypto er fremtiden eller ej. Skeptikere kalder det et uønsket “pyramidespil”, mens entusiaster roser det for den mulighed, det giver. Crypto har utvivlsomt mange spændende ting at byde på, og det er ikke uden grund, at der spekuleres i, om det på sigt vil “udkonkurrere” det nuværende finansielle system.

Det skal dog ikke skjules, at det har sine udfordringer. I princippet kan enhver udvikle deres egen krypto, hvilket betyder, at den kan fremstå upålidelig, hvor endnu flere er skeptiske over for den anonymitet, den giver. En valuta uden væsentlige regler og som ikke er kontrolleret, åbner naturligvis også op for uærlig aktivitet og kriminel aktivitet.

Om det er fremtiden eller bare en boble, der er ved at briste, mangler at se, men der er i hvert fald lidt tvivl om, at det bliver spændende at følge udviklingen yderligere. Crypto, og derefter Bitcoin, har nu eksisteret i over ti år, hvor flere af verdens mest berømte virksomheder og virksomheder ser ud til at åbne øjnene for den spændende teknologi, den tilbyder.

Kryptovaluta fordele:

 • Det muliggør en række tjenester uden tredjepartsinddragelse
 • Det åbner op for en demokratisk økonomi
 • Det muliggør hurtigere og billigere transaktioner
 • Især grænsehandel vil være lettere, billigere og hurtigere, hvis du bruger kryptokurrency
 • Kryptovaluta er et varmt emne, der fanger interesse hos både investorer og flere af verdens største virksomheder. Selv med allerede eventyrlig vækst ser det ud til, at væksten vil fortsætte

Ulemper ved kryptovaluta

 • Skeptikere hævder, at det åbner op for kriminel aktivitet såsom hvidvaskning af penge
 • De er meget ustabile, hvilket betyder højere risiko
 • Kryptovaluta er ikke reguleret og ulovlig i nogle steder i verden
 • Bekræftelse af en transaktion kræver enorme mængder strøm. Klimaaktivister er særligt kritiske over for kryptos høje strømforbrug