Danske Aktiespil oversigt (2024) Se aktiespillet her

Der er i de senere år kommet en række danske aktie spil, hvor man kan få lov til at købe aktier for fiktive penge, og derved får lov til at købe en masse aktier som du tror på vil stige i fremtiden, uden risiko for at tabe dine penge. På den måde kan du få testet din aktiestrategi, for at se om det potentielt er noget du kan gøre i virkeligheden.

Hvis det lykkes dig, så er der ofte mulighed for at vinde en pengepræmie eller andre former for præmier.

Du kan i stedet for aktiespil også vælge blot at investere med fiktive penge på en handelsplatform, hvis du gerne vil prøve at handle med aktier uden at tage nogen risiko. Begge muligheder vil vi præsentere for dig her i artiklen.

Opret demokonto her Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Hvad er et aktiespil?

Et aktiespil er typisk et spil, hvor du får lov til at handle med aktier for fiktive penge. Det betyder altså at du med et aktiespil kan få lov til at købe aktier uden at have nogen risiko for at tabe penge. Men du kan til gengæld for dine fiktive penge købe rigtige aktier, og se om de taber værdi eller om din aktiestrategi er god og om du derfor får et positivt afkast.

En af de mest populære måder at få lov til at handle aktier for fiktive penge er dog ved at bruge en demo konto på en handelsplatform, hvor du kan få lov til at købe aktier og følge dem falde eller stige i kurs. Det er en oplagt måde at prøve at handle med aktier inden du bruger dine egne rigtige penge på det.

Du kan lære at købe aktier med vores guide til aktier for begyndere.

Fiktive penge

Uanset om du vælger et alm. aktiespil eller en demo konto, så bruger du fiktive penge på en aktie app. Aktiespil er ofte kun noget som er muligt én gang om året, så hvis du gerne vil handle aktier med fiktive penge, så anbefaler vi eToro, som er en af mest populære handelsplatforme.

Alt du skal gøre er at oprette en gratis konto på eToro og skifte til ”Virtuel Portefølje” som på billedet nedenfor.

aktiespil

Så snart du har oprettet din konto og gået til virtuel portefølje, så kan du se at du har fået 100.000$ du kan købe aktier for fiktive penge med din demo konto.

aktie spil

Med de 100.000 kr. som du har at investere for med din virtuelle portefølje, kan du nu handle for aktier, kryptovaluta, råvarer osv. Du kan følge om din investeringsstrategi giver positivt afkast, inden du giver dig i kast med at investere for dine egne penge.

Opret demokonto her Din kapital er udsat for risici.
Andre gebyrer gælder.
For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Danske aktiespil

Her er vores liste med danske aktiespil som løbende bliver opdateret.

Børsen Aktie Spil

børsen aktiespil

Hvert år så har Børsen lavet deres børsen aktiespil, hvor du har mulighed for at investere med fiktive penge, og være med i en konkurrence, hvor du kan vinde over 500 præmier, hvis du bliver en af dem der kommer i top med det højeste afkast. Børsen Aktiespil kendetegnes som et spil der simulere virkeligheden, og hvor du kan lære at handle med aktier, og lave nye aktiestrategier og se om de i praksis virker.

Der er årligt en hel masse investorer med, som deltager i kampen om det højeste afkast, hvor du starter med 500.000 kr. og skal få dem til at vokse så meget som muligt. Sidste år vandt Bjæffen Invest som fik 500.000 til at vokse til 750.318 kr. mens forrige år var vinderen Partykiller som fik dem til at vokse til 2.769.017 kr.

Børsen Aktiespil kommer hvert år, og du kan følge med i hvornår næste gang er her.

Aktiedysten

Aktiedystens aktiespil

Aktiedysten er også et aktiespil, hvor du kan spille mod dine venner og familien. Her kan du invitere dine venner og finde ud af hvem der er den bedste investor. Du kan lige som med Børsen Aktiespil også vinde præmier og det er gratis at deltage. Her følge de også de virkelige aktiekurser i realtime, hvilket giver dig en rigtig følelse af at du investere helt rigtigt.

InvestorDM

investor dm

Udover de øvrige aktiespil, så er der også InvestorDM, som er det uofficielle Danmarksmesterskab indenfor aktieinvestering. Her konkurrere man med andre investorer i at vinde hovedpræmien som skifter fra år til år, men som f.eks. ét år var en ægte guldbarre. Her starter spillet med fiktive penge, og varer i 2 uger, hvor alle investorer starter med samme beløb.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et aktiespil?

Et aktiespil går ud på at du kan investere med fiktive penge, og købe aktie for dem. Her får du en fiktiv portefølje, som du kan følge igennem det pågældende aktie spil. Ofte så er der en pengepræmie til den bedste investor.
Læs mere her om aktiespil her

Er det gratis at være med i et aktiespil?

De fleste aktiespil er gratis at være med i, og du køber udelukkende aktier for fiktive penge.

Hvad kan jeg vinde i et aktiespil?

Afhængig af hvilket aktiespil du vælger, så kan du vinde forskellige præmier. I Børsens aktiespil er der 250.000 kr. på højkant til den ultimative vinder der får hovedpræmien.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen