3 tips til at vurdere, om du bør købe aktier i en virksomhed via dit eget selskab

Det er ikke alle, der ved det, men som virksomhedsejer er det faktisk muligt at investere i aktier via dit selskab – og afhængigt af din økonomiske situation kan der faktisk endda være fordele ved at gøre det på denne måde frem for at investere privat. Hvis du synes, det lyder interessant, er denne artikel til dig. Her vil du blive klogere på, hvordan du vælger de rigtige aktier at satse på: Vi vil komme ind på, hvad du skal kigge efter i researchfasen, hvilke slags aktier du bør holde dig fra på aktieplatformene i starten og hvor du skal få dine anbefalinger fra, hvis du mangler inspiration. Så er du sikker på, at du kun satser dit selskabs penge på lovende, stabile virksomheder med gode kreditvurderinger.

Undersøg virksomhedens kreditvurdering

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger aktier, der har en lovende økonomisk fremtid. På den ene side er der ikke den store gevinst ved at investere i en gigantisk virksomhed, som alle ved har og bliver ved med at have success. Men på den anden side er risikoen ved at investere i mindre virksomheder også ret stor, da du nemt kan ende med at tabe penge, hvis de går nedenom og hjem. Derfor anbefaler vi at tage et grundigt kig på virksomhedens kreditvurdering, før du satser dit eget selskabs penge på dem. Derved får du alle de senest tilgængelige oplysninger og internationale kreditrapporter i 160 lande – så du ved præcis, hvordan de har forvaltet deres økonomi indtil nu, og kan beslutte på et informeret grundlag, om du bør investere i deres aktier via din virksomhed eller ej.

Undersøg virksomhedens kreditvurdering

Læs overskrifterne

Som virksomhedsejer ved du sikkert, hvor nemt det er at markedsføre sig til overfladisk troværdighed. Falske anmeldelser, oprydning i kommentarsporet, SEO-optimering, linkbuilding – listen over smarte, digitale værktøjer er lang. En af de få ting, der dog stadig ikke kan købes fuldstændig, er pressen. Derfor kan du finde nogle yderst interessante ting på et Google-deep dive. Selvfølgelig kan virksomheder, der tidligere var i problemer, sagtens vende skuden senere. Derfor skal du heller ikke undgå at købe aktier i en virksomhed, bare fordi den på et tidspunkt havde en hård periode. Men hvis du længere nede på Google pludselig støder på en lang række af artikler om svindel, underskud eller endnu værre møgsager, er det nok bedst at finde nogle andre aktier at investere i.

Gå efter det, du kender – og vær kritisk over for anbefalinger

Den amerikanske forretningsmagnat og investor Warren Buffett er kendt for at udtale: “Investment must be rational; if you can’t understand it, don’t do it” – og det er stadigvæk et fremragende råd for virksomheder i dag. For ganske kort at opsummere på dansk: Invester aldrig i noget, du ikke forstår. Når du kan gennemskue den niche, en virksomhed opererer indenfor, er det meget lettere for dig at spotte, hvis de laver risikable handler eller på anden vis sætter dit selskabs investerede penge på spil. Selvfølgelig er det helt fair at følge eksperters aktieanbefalinger en gang imellem – så længe, dine kilder er troværdige, og du efter at researche kan se dig ud af, hvordan virksomheden fungerer. Måske ville det endda give mening at investere i en virksomhed i den samme industri som din? Så længe, de ikke er dine konkurrenter, vil det bare betyde, at du allerede har masser af indsigt i deres branche. Det gør dig godt rustet til at vurdere, om de er på vej mod eksplosiv vækst eller konkurs – og om du vil tjene eller miste penge på at købe deres aktier via dit selskab.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen