Vil du have styr på dine forbrugslån?

Dette indhold er sponsoreret

 

Du har taget et forbrugslån, og nu hvor tingene er købt, eller rejsen er overstået, er det ikke så fedt at stå tilbage med en gæld. Kender du til det? Uanset hvor stor gælden er, kan det være en ubehagelig ting at have hængende over hovedet. Der er slet ingen grund til, at betale for meget for et forbrugslån, så derfor kan du her se en oversigt over forbrugslån for at sammenligne priser, før du optager lån. Forbrugslån bruges typisk på noget kortsigtet, og derfor er det en god ting at overveje, om lånet er nødvendigt at tage, før man kaster sig ud i det. Overvej, om der evt. er andre muligheder for at finansiere dit køb.

Samlelån som en mulighed

Måske har du også før optaget lån, og så ved du, at det hurtigt kan blive uoverskueligt. For hvem var det nu lige, man skyldte hvor mange penge? Her kan det være smart, at samle eksisterende gæld i et samlelån. Også her kan du undersøge og sammenligne priserne for et samlelån, så du ikke betaler mere end højst nødvendigt. Så kører lånene samlet, og du skal ikke forholde dig til hver kreditor enkeltvist , og det er smart.

En sund økonomi

Lån kan være en del af livet, og af og til kan det endda være en investering. Det kommer meget an på, hvad man låner til. Et lån til en bolig kan fx ofte betale sig, da du kan sælge boligen igen og nogle gange med overskud. Kviklån og forbrugslån er sjældent en smart investering, men nogle tager fx forbrugslån til at få inventar til en nyopstartet virksomhed og lignende. Det er dog ofte en god idé, at undersøge, om man kan skaffe pengene på andre måder for at undgå dyre renter med videre. Hvis man har taget et lån, bør man fra start lave en plan for, hvordan man afdrager på lånet. Det er nemlig rigtig træls, hvis et eller flere lån vokser sig store og uoverskuelige, fx på grund af renter. Har du flere lån, kan du som nævnt overveje, at samle dem i et samlelån. Du bør altid sikre dig, at du har mulighed for at betale lånet tilbage, før du tager det. Det kan være sjovt at købe nyt, og man kan føle det er nødvendigt. Men det er også hårdt, at stå bagefter, når fornøjelsen er ovre, med en gæld, der kan være svær at betale.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen