Tyngdedyne: Invester i dig selv

tyngde
billede1

Aktiehandel omfatter ofte investeringsmæssige foretagender, der vedrører et økonomisk udbytte, men hvad vil det egentlig sige at gøre en god investering? For overvejer vi begrebet ‘investering’ på en mere abstrakt måde, kan vi faktisk vinde mange personlige, fysiske og mentale sejre ved at investere i os selv. Du kan ganske vist stadig give dig i kast med aktiehandel, og kan i høj grad også vinde på denne front, men vælger du at investere i dig selv, vil du måske kunne ende med et langt mere formålsfyldt udbytte, end du kan få via aktiehandel.

Vi lever i en tid, der på mange måde vil have os til at løbe hurtigere, end hvad vi er i stand til. Med en travl hverdag, der rummer utallige gøremål, er vægtskålen ofte i ubalance, og det påvirker os langt mere, end vi tror.

Trods diverse kosttilskud, italesættelsen af gode vaner og mentalt helbred, tyder noget stadig på, at vi mangler overskud i hverdagen og sover dårligt om natten. Måske er det på tide at vi overvejer, hvordan vi i virkeligheden kan investere i os selv, og på den måde skabe større balance i vores indre såvel som ydre.

Aktier sidestillet med dit mentale helbred

Pragmatisk set er en aktie et værdipapir, der angiver din andel i et selskab. Som medejer af et selskab, får du retten til at få del i selskabets overskud og eventuelle udbytte. Men ligesom at en aktie kan stige og falde i værdi i forhold til markedets forandrende omstændigheder, kan en aktie på mange måder sidestilles med dit mentale helbred. Dine følelser, dit overskud og dit velvære stiger og falder også i værdi.

Når man vælger at investere i en aktie, er det med formodningen om, at aktien vil give et meningsfuldt afkast. Overfører vi denne tankegang til ideen om et balanceret helbred, bør du også derfor investere i dig selv.

Ideen om at jo mere du investerer i dig selv, des bedre og et mere meningsfuldt afkast vil du få, altså vil du få det bedre. Og uanset om traditionel aktiehandel giver mening på mange måder, bør der ikke være noget vigtigere end dit fysiske som mentale helbred.

Sov dig ind i gode rutiner

De fleste ved, at god søvn er kilden til alt godt. Søvn kan være altafgørende for vores hverdag og trivsel, men trods denne udbredte forståelse af søvns vigtighed, er der faktisk rigtig mange, som sover dårligt om natten. Er du en af dem, findes der en løsning, som måske kan hjælpe dig med at opnå en bedre søvn.

Der findes mange forskellige måder og råd til, hvordan man grundlæggende set kan opnå en bedre søvn. Blandt disse råd finder man, hvordan vi bør dyrke mere motion i hverdagen, hvordan vi bør indtage næringsrige fødevarer, hvordan vi bør fralægge os alle digitale devises et par timer før, vi lægger os til at sove.

Selvom disse råd ganske vist kan have stor indflydelse på opnåelsen af bedre søvn, er det ikke sikkert, at det er i sidste ende hjælper. Der kan nemlig være helt andre ting på spil, som påvirker vores søvn.

Det er efterhånden ikke ny information, når man hører om, at mange mennesker har svært ved at falde til ro, når de skal sove. Og for at kunne falde i søvn, bliver man nødt til at føle sig rolig og afslappet.

Sansestimulerende dyner som får dig til at slappe af

Som et forholdsvist nyt produkt på markedet finder du tyngdedynen. En tyngdedyne er, som navnet afslører, en dyne fyldt med små kugler af glasgranulat, som giver dynen en vis vægt. Men selvom det ikke er alle, som kender til tyngdedynen, har dynen i næsten 15 år været benyttet af det danske sundhedsvæsen.

Sundhedsvæsenet har for eksempel anvendt dynen til patienter, som kæmper med søvn, uro og angstrelaterede problemer. Dette skyldes, at videnskabelige undersøgelser har vist, at når man påfører et tryk mod huden, aktiveres dybtliggende hudreceptorer. Når trykket påføres huden, frigives nemlig hormonet oxytocin, som er et hormon, vi forbinder med afslapning og lindring af stress og angst.

På grund af dynens tyngde føles det som om, at dynen indkapsler dig og værner om dig. Og med denne ide er det let at forstå, hvorfor man med tryk mod huden, har lettere ved at føle sig rolig og tryg. Af samme årsag benyttes tyngdedynen derfor også til børn, da de på samme vis vil føle sig mere trygge og rolige ved hjælp af tyngdedynen.

Skab balancen mellem indre og ydre

Genkender du følelsen af at have svært ved at falde til ro om natten, bør du derfor investere i en tyngdedyne og dermed også i dig selv. En god nats søvn kan nemlig være med til at skabe balance i dit indre såvel som ydre system. Og dét må i sandhed siges at være den bedste investering, du kan foretage dig.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen