Tre gode grunde til at få styr på dit testamente

Dette indhold er sponsoreret

Kun en ting er sikkert her i livet – en dag skal vi alle herfra. Desværre, vil mange nok sige, er vi ikke selv bekendt med, hvornår den dag kommer, og det kan potentielt blive et stort problem for dem vi efterlader – de pårørende. Foran dem venter nemlig en periode hvor de på bedste vis skal få afsluttet dit kapitel, og hvor de skal tage stilling til mange ting – herunder begravelsen og arven. Du kan dog hjælpe din pårørende, også selvom du ikke længere er her, hvis bare du i tids nok har haft fat i en advokat og få lavet et gyldigt testamente.

Gør det nemmere for din pårørende

Det er hårdt at skulle sige farvel til et menneske, der har stået en nær. Og som pårørende ønsker man ofte at gå langt for at indfri afdødes sidste ønsker. Dette gælder også hvad arven angår, hvor der uden et gyldigt testamente dog desværre godt kan opstå splid og uenighed i familien om, hvad præcis du ønskede. Den potentielle splid og uenighed kan du dog komme i forkøbet, hvis du har taget stilling til det i dit testamente. På denne måde er du medvirkende til at gøre arvefordelingen langt lettere, mere overskuelig og gnidningsfrit end hvis du ikke havde taget stilling til arven på forhånd.

Sæt dine børn nærmest

Tusindvis af danskere lever i dag i forhold, hvor ikke alle børn er både manden og kvindens. Det er der absolut intet galt i, men mange ønsker ikke desto mindre, at det er deres børn som står som arvinge den dag du dør. Er du god for en stor formue, eller vil du sikre dig, at dine børn får en eller flere ting, som har et særlig affektionsværdi for dem, kan en ide være at tilgodese dine børn disse ting i dit testamente, og få registreret de omtalte ting som særeje. De mange mulige familiekombinationer i dag kan nemlig gøre det svært for mange at hitte rundt i, hvordan arven skal og vil fordeles. Netop derfor er det super vigtigt, at du får hjælp af en advokat med erfaring i arveret, den dag du skal have lavet dit testamente.

Døden er uforudsigelig

Forhåbenlig får du et langt og lykkelig liv, hvor du overlever dine forældre, ligesom dine børn overlever dig. Nogle gange er døden dog uforudsigelig, hvor sygdom og ulykker kan skabe stor ravage i arverækken. Den eneste måde du kan komme dette i forkøbet på, er ved at gardere dig gennem et testamente. Et testamente kan ændres i så ofte som du ønsker, så der er absolut ingen gode grunde til, at du ikke allerede i dag laver dit testamente. Heller ikke hvis du er sund og rask, og forventer mange år endnu før testamentet bliver aktuelt.

 

 

 

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen