Sådan sikrer du din virksomheds overskud 

Har du en virksomhed, der har et overskud, som du gerne vil sikre dig nu og i fremtiden? Så kan der være forskellige måder, hvorpå du kan sørge for, at dette overskud forbliver et sådant og endda også vokser med tiden. Her ser vi nærmere på, hvordan du kan sikre dig, at firmaets overskud bliver forvaltet på en hensigtsmæssig og økonomisk rentabel måde. Læs med her og bliv klogere. 

Investering i aktier via selskab 

Det kan være, at du lige nu har dit overskud i selskabet stående uden at få noget afkast af det. Dette skyldes, at der nu i noget tid har været negative renter, hvilket har betydet, at virksomheden har skullet betale for alt indestående overskud over 100.000 kr. Derfor har det på det seneste ikke været nogen overskudsforretning at have penge stående på virksomhedskontoen, snarere tværtimod. Nu skifter tiderne, i det de negative renter er blevet ophævet og nu er fortid. Renterne er steget og der er inflation i landet. Alt dette kan gøre, at man er ekstra opmærksom på, hvordan man bevarer sine penge fra sit overskud, uden at de bliver udhulet af inflationen og de højere renter. Her kan det anbefales at gå nye veje og investere i aktier via selskabet. Det er en nem og effektiv måde at tjene på sit overskud uden at skulle gøre andet end investere og løbe risikoen. 

Vælg en troværdig og højt ratet investeringsplatform 

Når du skal i gang med at investere i aktier via dit selskab, skal du vælge en troværdig og højt ratet investeringsplatform. En platform som eToro er særligt attraktiv, fordi de ikke har nogle gebyrer eller kurtage, som ellers godt kan slide gevaldigt på opsparingen. En anden anerkendt platform er Nord, der samarbejder med Saxo Bank og er under opsyn fra Finanstilsynet. Her kan du med ro i maven gå i dialog med dem om, hvordan du bedst muligt investerer dele eller hele overskuddet fra din virksomhed. Deres nr. 1 anbefaling er, at man ikke satser på at pinde nogle enkelte aktier ud, som man håber eller satser på vil stige i værdi. Det er kun under 1. % af alle aktiehandlere, der opnår en gevinst ved dette. Det, de til gengæld foreslår er, at man investerer i mange forskellige aktier og obligationer, så porteføljen bliver spredt ud over en masse virksomheder. Dette gør, at man ved høj risikovillighed kan opnå helt op til lidt over 9 % i gevinst årligt. 

Få råd og sparring af professionelle 

Når du skal i gang med at investere i aktier via selskabet er det vigtigt at få gode råd og sparring fra professionelle. Her kan de professionelle både være fra investeringsplatformen, men også fra et professionelt bogholderfirma, der kender til investering og forvaltning af virksomhedens formue såsom Retio. Her kan det være en stor fordel at forvalte overskuddet smart både via aktiehandel men også via en større analyse fra Retio af, hvordan du også ellers bruger dine økonomiske ressourcer i virksomheden mest optimalt. Det kan være, at der lige nu er nogle processer i virksomheden, som nemt og effektivt kan optimeres, og som vil frigive endnu mere overskud, som så igen kan investeres i aktier. 

Gå i aktieskole

Når du skal investere i aktier via selskab kan du også med stor fordel gå i virtuel aktieskole hos www.aktieskole.com., som har en glimrende gennemgang af “aktier for begyndere”. Her er der al nyttig information om, hvad det indebærer at investere i aktier, en oversigt over de bedste investeringsplatforme og gode råd og tips til do´ s and don´ts. Hvis man aldrig har investeret i aktier, og heller ikke ved så meget om hele spillet, kan det her være super gavnligt at læse fra A til Z omkring det. Det giver et større råderum, når du giver dig i kast med at investere, fordi der jo trods alt også er forbundet en vis risiko ved det. 

Små beløb har også ret

Hvis man er lidt i tvivl om, hvorvidt aktiehandel er noget for virksomhedens overskud, så prøv med helt ned til 300 kr. til at starte med. Det kræver ikke andet end oprette en konto på en investeringsplatform, og overføre det beløb, man vil handle for og udvælge den aktie, man vil købe, hvor man klikker “handl”. Så er man i gang. Prøv det, og se, hvad der sker. Historisk set er aktierne steget over tid, ikke faldet. 

Pengene kan nemt trækkes ud igen

Hvis det virker lidt risikabelt at sætte alle sine penge i aktier, kan det også være en stor fordel at vide, at disse penge, såfremt de bliver investeret i aktier, nemt kan trækkes ud igen. Din portefølje af aktier kan sælges helt eller delvist samme dag, det gælder bare om at meddele det til din investeringsrådgiver på investeringsplatformen. På denne måde er pengene ikke låst, og dette giver en langt større fleksibilitet, når der lige pludselig bliver brug for pengene et andet sted, for eksempel til varekøb, produktudvikling, ekstra lønninger til nye medarbejdere og så videre. 

Rigtig god fornøjelse med investering i aktier via selskabet. 

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen