Sådan kommer du i gang med at investere

Sponseret

De senere år er mange danskere begyndt at investere i aktier, i høj grad på grund af de negative renter, vi gennem en årrække har haft. Herudover er det gået op for mange, at der her kan være penge at tjene uden at skulle gå på arbejde. Hvis du også gerne vil i gang med at købe aktier, så læs med her, vi giver dig gode tips.

Engang var det en besværlig affære at handle med aktier, men med internettet og dets mange muligheder kan du i dag selv handle aktier fra hele verden fra din telefon, tablet eller computer. Netop den store tilgængelighed har fået mange med, men fordi det er let, bør man også være ekstra forsigtig og tænke sig godt om.

Gå direkte til afsnittet:

Opret et depot

Aktier for begyndere kan virke uoverskueligt, men her tager vi det trin for trin. Start med at oprette et aktiedepot i din bank eller på en uafhængig handelsplatform som eksempelvis Saxo Investor eller Nordnet. Når du har oprettet dit depot, skal du overføre penge fra din bankkonto, og så er du klar til at købe aktier. Inden du går i gang med at handle, bør du dog have styr på din risikoprofil. Det ser vi nærmere på i næste afsnit.

Kend din risikoprofil

En risikoprofil handler om, hvor meget risiko, du vil tage med dine penge. Nok kan der være mulighed for at tjene mange penge på at handle med aktier, men på samme måde kan du også risikere at tabe alle dine penge. Derfor kan du med fordel lave en model, der for eksempel kan tage udgangspunkt i, at 50% af de selskaber, du investerer i, skal være med lav risiko, for eksempel selskaber fra det danske C25-index. 35% kan være i lidt mindre sikre selskaber og endelig kan du, hvis du føler dig risikovillig, vælger at placere 15% i lidt mere risikofyldte selskaber. På den måde har du en chance for at være med på indbringende højdespringere uden at satse hele din formue. 

Vær også opmærksom på kurtage, når du køber og sælger aktier. Kurtage er gebyret for at handle, og hvis du handler for meget små beløb vil dine penge blive spist af kurtagen. Derfor giver det mest mening at købe for mindst 3.000-5.000 kroner ad gangen. Hvis du ikke kan afse så mange penge hver måned, kan du spare sammen på din bankkonto eller din handelsplatform og købe, når du har penge nok.

Foto:

https://pixabay.com/photos/stock-market-chart-graph-options-6682491/
Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen