Sådan kommer du i gang med at handle aktier

Hvis man er helt ny i aktieverdenen, kan det virke ret uoverskueligt at komme i gang med at handle med aktier. Det er svært at forudsige hvordan kurserne kommer til at bevæge sig op og ned, selv for eksperter. Så hvordan kan man komme godt fra start uden at miste alle sine penge? Læs med her og få inspiration til at komme i gang med at investere.

Det er en god idé at investere sin opsparing i for eksempel aktier, netop fordi penge mister sin værdi over tid. Der er mange forskellige aktieselskaber man kan investere i og det kan være en god idé at investere sine penge i et selskab som man både tror på og har interesse i. På den måde er man mere tilbøjelig til at følge med i hver der berør firmaet og hvordan aktiekursen udvikler sig.

Hvis man for eksempel interesserer sig for teknik og software som Microsoft Windows, kan man investere i Microsoft.  Men hvis man aldrig har handlet med aktier før og ikke ved hvordan det hele fungerer, så er det en god idé før at træde forsigtigt og starte småt, så man ikke brænder fingrene og mister modet

Gå direkte til afsnittet:

Få hjælp eller gør det selv

For at komme i gang med investering af aktier, kræver det først at kende lidt dét at handle med aktier. Der er nemlig forskellige måde at gå til det på og alt efter hvilken vej man vælge kan der være en større eller mindre risiko forbundet til investeringen. Man skal også beslutte sig for om man vil have professionel rådgivning, som hjælp fra sin bankrådgiver, eller om man selv vil klare det hele.

Der kan være fordele og ulempe ved begge – og det er op til dig at vurdere hvordan du vil gøre det. En bankrådgiver kan hjælpe med at give dig et overblik og med at sprede risikoen ud og derved minimere den. Men det er også værd at huske på at banken selv er interesseret i at tjene penge, hvilket betyder at de ikke nødvendigvis vil råde dig til at købe aktier som er mest fordelagtige for dig.

Start småt

En god regel at føle er kun at investere den mængde penge, som man har råd til at miste. Hvis du vælger at gå uden om bankrådgiveren og investere direkte i aktier, så kan det være en god idé først at undersøge de selskaber du er interesserede i, lære om dem, følg aktien og se hvordan kursen har udviklet sig indtil nu.

Hver gang du investerer i en aktie, skal du vide at det kan gå begge veje. Der kan ske uforudsigelige hændelser, som kan påvirke virksomheden negativt og i værste fald få dem til at gå konkurs, hvilket vil gå ud over din investering. Man løber altså en risiko når man køber aktier, men fidussen er at blive god til at vurdere risikoen og om den er værd at løbe. Uden risici er der naturligvis heller ingen gevinst.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen