Sådan finder du den bedste kassekredit

Sponsoreret af Lead Supply

For blot få år siden var en kassekredit noget, man kun kunne få i banken, men i dag tilbydes denne form for kredit af mange udbydere på nettet. Her ser vi på, hvordan man vælger den bedste kassekredit, så læs med og få gode tips til, hvad du bør være opmærksom på. 

 

Kassekredit har alle dage været populært, og mange benytter sig da også af det, som nogle vælger at se som et lån, mens andre bruger det som en slags sikkerhedsnet til måneder eller situationer, hvor man kan have brug for ekstra penge. Hvis man handler i aktier, skal man aldrig bruge en kassekredit som en mulighed for at investere penge.  

 

Et bevilliget overtræk 

Aller først må vi se på, hvad en kassekredit egentligt er. Der er tale om det, man også kan kalde et bevilliget overtræk. Normalt falder der brænde ned, hvis man overtrækker sin konto, men her har man altså fået lov til det og behøver ikke nødvendigvis at få sved på panden, hvis man er nødt til at gøre det.  

 

Kassekreditten har et maxbeløb, og vælger man at overtrække sin konto med det fulde beløb, kan man sammenligne det med et lån, og et lån skal betales tilbage – med renter og andre omkostninger. Derfor er det ikke noget, man skal gøre for at få råd til flere byture, cigaretter eller pizza, ligesom man heller ikke skal søge om en kassekredit for at få penge til at købe aktier. 

 

Det samlede tilbagebetalingsbeløb 

Når man ønsker at få en kassekredit, er det i ens interesse at undersøge, hvor man kan få den billigste kassekredit, hvilket vil sige med de laveste renter og omkostninger. Her kan man med fordel se på det samlede tilbagebetalingsbeløb, som vil fremgå i teksten med småt.  

 

Ønsker man en kassekredit på for eksempel 100.000 kr., og det samlede tilbagebetalingsbeløb er angivet til 151.000 kr., betaler man altså 51.000 kr. for at få lov til at låne pengene. Det vil mange synes, er rigtigt mange penge, som nogen vil mene, man reelt ikke får noget for. Men hvis man ikke har andre muligheder, kan det naturligvis være en løsning. 

 

Har du råd til at afdrage? 

En anden vigtig ting, man gør klogt i at undersøge, inden man trykker på knappen, er hvor meget, man skal betale tilbage hver måned, og om man har råd til det. Hvis man er på SU og ikke har et studiejob ved siden af, er der ofte ikke så meget at rutte med, og det er derfor af stor vigtighed, at man regner på, om der er plads i budgettet til at betale af på kassekreditten.  

 

Hvis man misligholder den aftale, man har indgået ved at acceptere en kassekredit eller et lån, kan det koste dyrt i form af strafrenter og ekstra gebyrer. I yderste konsekvens kan det betyde, at man registreres i RKI, som er et kartotek over dårligere betalere. Er man havnet der, kan det tage mange år at komme ud af, og mens man står i dette kartotek, er det stort set umuligt at få lov at låne penge andre steder. Det er ærgerligt den dag, man gerne vil låne til for eksempel et hus eller måske til at starte virksomhed.

 

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen