Sådan får du styr gælden og sparer penge

Gæld er en af de værste ting, man kan have hængende over hovedet. Det påvirker ofte både humør, fremtidsudsigter og i nogle tilfælde søvn. Mange forsøger derfor at gøre noget ved deres gæld og en af de bedste metoder til at få styr på gæld, er ved at samle sine lån. 

Har du gæld, men er tilfreds med dine aftaler med banken, kan du optimere din gæld yderligere ved at udnytte, at der er mange banker, der gerne tilbyder dig en lavere rente. 

Ved at samle lån slipper du for en masse gebyrer, som du hver måned kan stoppe i egen lomme i stedet for at betale dem af sammen med din resterende gæld. Derudover er et samlelån ofte markant billigere end dine mindre lån, fordi renten er lavere. Det betyder, at du sparer endnu flere penge ved at skulle betale mindre gæld, og derfor løber der heller ikke nær så mange renter på dit lån. 

Mange banker tilbyder samlelån, hvorfor dine muligheder for at spare penge er større, da du ikke er presset til at skulle vælge det dyreste lån. 

Denne artikel gør dig klogere på, hvorfor du skal samle dine lån, og hvordan du finder det billigste samlelån på markedet. 

Hvem kan få et samlelån? 

Et af de helt ufravigelige krav til at få et samlelån er, at du har ét eller flere lån. Derudover er kravene faktisk forsvindende få, men du skal dog være opmærksom på, at flere banker ikke tilbyder samlelån, hvis du har en større inkassogæld eller er registreret i RKI. 

De største besparelser på samlelån findes hos dem, der har mange små lån. Det skyldes, at små lån (lån, hvor hovedstolen er under 50.000 kroner) ofte har en markant højere rente end større lån. 

Rigtigt mange af os har et eller flere af denne type lån, og der er mange penge at spare ved at samle dine lån. Det gælder især, hvis flere af lånene er hos forskellige banker. Her risikerer man nemlig, at man betaler flere administrative gebyrer, som helt forsvinder, når man samler. 

Hvor finder jeg det billigste samlelån? 

Det store spørgsmål er selvfølgelig altid, hvor sparer man flest penge. Men alle finder ikke nødvendigvis den største besparelse ved den samme bank. I stedet handler det om at spørge forskellige banker, hvad de kan tilbyde. På den måde spiller du bankerne ud mod hinanden, så du blot skal vælge det bedste samlelån i mængden. 

Hvis du allerede nu får sure tæer ved tanken om, at du skal i gang med at snakke med ikke bare én, men flere forskellige banker, kan du godt pakke termosokkerne og luftfriskeren væk igen. 

Det er nemlig muligt at få tilbud fra op til 15 forskellige banker uden at skulle hive fat i nogle af dem direkte. Det gør du ved at benytte dig af en låneformidler, der på dine vegne undersøger mulighederne for et samlelån. Her skal du altså blot fortælle, hvor mange lån du ønsker at samle, og hvor meget du mangler at betale. Herefter går låneformidleren i gang med at undersøge mulighederne hos bankerne. 

Det er en proces, der maksimalt varer en times tid, hvorefter du får præsenteret dine muligheder. Herefter skal du blot vælge det samlelån, der har de bedste vilkår, og dermed er billigst. 

Sammenlign lån nemt og gratis 

LendMe er Danmarks største formidler af samlelån, og er derfor det oplagte sted at gå hen, hvis du vil sparer penge og optimere din gæld. LendMe samarbejder med 15 forskellige banker, der blandt andet tæller Nordea, Spar Nord, Express Bank, Resurs Bank og Santander. 

Det er gratis og uforpligtende at ansøge hos LendMe, og du kan nemt sammenligne dine tilbud med hinanden og vælge det bedste. Start din ansøgning nu på lendme.dk og slip for at betale for meget for dine lån.

 

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen