Overvejer du at investere i en bolig?

Der er mange fordele ved at investere i en bolig. Ikke nok med, at det giver dig et tag over hovedet, så vil dit boligkøb være en god investering på sigt. Der er mange goder ved at eje enten en fast ejendom, lejlighed eller sommerhus, fordi du som ejer kan tjene på det. Hvis du går og drømmer om at investere i en bolig, så skal du læse med i denne artikel.

Boligens placering

Når du skal i gang med at kigge efter en ny bolig, så skal du overveje området, du vælger at købe det i. Det skal jo være til gavn for dig, men tænk også mere fremadrettet. Hvis det er et område, der er i vækst, så kan prisen på dit hus godt stige. Det skal jo helst være i et område, hvor du kan se dig selv bo i mange år. Men det er vigtigt at tænke langsigtet, særligt når det kommer til investeringen i en fast ejendom. Det er for dumt at gøre sig et forhastet køb, og derved tabe noget af værdien i den ejendom, som man har købt. Undersøg dine muligheder, når det kommer til boliger til salg i Syddanmark, og se hvad der er at byde på. Boligpriserne stiger nærmest hele tiden, og derfor skal du have fingrene i en bolig, der er gode muligheder i på sigt.

Kontakt en ejendomsmægler

Det er vigtigt, når du skal investere i en fast bolig, at du kontakter en ejendomsmægler. En ejendomsmægler vil have din interesse, og finde områder, hvor du kan finde din drømmebolig.

Om investering i fast ejendom udtaler Thomas, indehaver Mikkelsens Ejendomskontor følgende:

Vi har de senere år oplevet, at folk gerne vil investere i fast ejendom, som en form for investering, da folk skal betale negative renter i banken, det er billigt at låne penge til fast ejendom. Desuden har folk oplevet en øget friværdi i deres eksisterende ejendom, der gør at folk vil investere i f.eks. et hus til udlejning. "Thomas, indehaver Mikkelsens Ejendomskontor"

Hvis du har planer om at gå denne vej med dit hus eller en anden boligtype, så er det vigtigt du vender situationen med en ejendomsmægler. Der er f.eks. mange, der bruger deres bolig investering til udlejning eller til AirBnB. Hvis du vender dette med din ejendomsmægler, vil du få styr på alle formaliteterne, og så vil du få større indsigt i dine muligheder med din bolig på sigt.

Snak med banken

Før du går for alvor i gang med at kigge på boliger og eventuelt giver bud på dem, så skal du naturligvis vide, hvad du har at købe og investere i for. Her vil din bank se på, hvad du har af indtægter, udgifter, lån og andre værdipapir. Dette er med til at vurdere, hvad du kan forvente at låne til dit boligkøb. Du skal være forberedt på, at banken vil stille spørgsmål til din økonomi og andre aktiver, der kan forøge dine muligheder for et lån.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen