Kviklån – hvad koster det at låne?

 

Online forbrugslån har de seneste år vundet sig frem blandt mange forbrugere, grundet dets lette tilgængelighed, hvorved flere benytter sig af det som et nemt tilskud til det daglige forbrug. Når det kommer til nemme penge, medfølger der dog også en række forholdsregler, hvorfor man bør være bevidst om de gældende lånebetingelser.

 

Kviklån er som navnet indikerer, et hurtigt forbrugslån, der dog adskiller sig ved, at være forbundet med mindre sikkerhed, hvorved at der ikke stilles til store krav til debitor. Som forbruger vil du således ikke skulle redegøre for din økonomiske situation, hvilket gør det muligt for stort set alle, at låne penge. Dette er blandt en af årsagerne til den stigende efterspørgsmål på kviklån i Danmark.

 

ÅOP – De årlige omkostninger i procent

Det kan være svært at vurdere den endelige pris på et lånetilbud, da mange faktorer spiller ind for det endelige beløb der skal tilbagebetales. Det er derfor vigtigt at man undersøger alle disse med rette, for ikke at havne i en større omsluttende gæld, hvor man ikke er i stand til at betale inden den forfaldne dato. Uanset hvad, anbefales det derfor ikke at man foretager et kviklån, medmindre man står i en situation med særligt brug for økonomisk hjælp.

 

Et kviklån er et hurtigere lån sammenlignet med mange andre lånetyper, da din økonomiske situation ikke først skal gennemgås, hvorved pengene udbetales inde for få minutter eller timer. Dette stiller samtidig også en større usikkerhed hos kreditor, hvorfor der er en forventning om, at pengene tilbagebetales i løbet af få måneder. Sker dette ikke, vil du opleve, at lånet tillægges yderligere renter og meromkostninger dag for dag. En fordel er således, at undersøge lånetilbuddets ÅOP, der indikerer de årlige omkostninger i procent. Hermed har du den endelige pris, som det vil koste, at foretage det pågældende lån.

 

Sammenlig lånetilbud

En måde hvorpå man nemt kan navigere rundt i de forskellige lånetilbud og finde det rette tilpasset en, er ved at gøre brug af sammenligningstjenester. Disse hjælper med at samle alle de mest populære lånetilbud fra diverse udbydere, og stille dem op mod hinanden, så man som forbruger, nemt kan skelne mellem hvad der tilbydes på markedet.

 

Hvert enkelt tilbud er bygget op omkring et givent lånebeløb, løbetid og ÅOP. Er der tale om en høj ÅOP indikerer det, at der ved optagelse af lånet, er inkluderet en række høje gebyrer og meromkostninger som yderligere tillægges lånet. Vigtigt er det derfor, at man ikke alene fokuserer på renten ved optagelse af et kviklån. Hvis løbetiden er kort, vil man skulle være i stand til at tilbagebetale pengene hurtigt, hvilket kan skabe nogle begrænsninger, hvis man står i en svær økonomisk situation. Omvendt vil en længere løbetid være forbundet med flere omkostninger og gebyrer.

 

Findes der andre muligheder?

Inden man vælger at optage et lån, kan det være en fordel, at undersøge sig rundt for øvrige alternativer. At optage lån kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvorfor man skal være bevidst om hvilke betingelser man går ind til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen