Kviklån – Er det altid en dårlig idé?

Kviklån – Er det altid en dårlig idé? 

Kviklån har længe været et omdiskuteret emne, og i 2020 trådte en ny aftale i kraft. Aftalen betyder, at det er blevet sværere at finde, og tage, kviklån. Det kan imidlertid godt lade sig gøre, men er kviklån en god investering eller en dum idé? Læs med her og få svaret. 

Udbydere kan ikke tilbyde kviklån på samme måde, som de kunne før 2020. I dag er reglerne skærpet, og der er blevet indsat et renteloft på 35%, hvilket skal forhindre folk i at ende i uoverskuelig gæld. Det betyder også, at mulighederne for at tage et lille, hurtigt lån er blevet begrænset.

Her kan du fortsat tage kviklån 

Kviklån er, også efter 2020, populære blandt danskerne. De er altså på ingen måde uddøde, på trods af den nye aftale, og du kan stadig finde mange forskellige kviklån på nettet. Kviklån er kendt som hurtige og små lån, og ansøgningsprocessen er også effektiv.  

Udbydere skal blot bruge få økonomiske oplysninger om dig, og godkendes ansøgningen, får du lånet udbetalt umiddelbart herefter. Du kan ansøge når og hvor, du vil, så længe du har en digital enhed med adgang til internettet. 

Sammenlign kviklån og undgå at betale for meget

Du kan altså sagtens finde kviklån, selvom det er blevet en smule sværere med den nye kviklånsaftale. Du kan bruge aftalen som en reminder om, at det er vigtigt at sørge for, at kviklånet er en god investering snarere end en dum idé. Samtidig sikrer aftalen dig, at renter og ÅOP ikke bliver urimeligt høje, hvilket kun er til din fordel. 

Hvis du har besluttet dig for at tage et kviklån, skal du starte med at finde en god sammenligningstjeneste. Ved at sammenligne de online lån kan du nemlig få et overblik over, hvad der er de bedste tilbud, med dertilhørende renter, ÅOP og løbetid. 

Få et overblik over markedets priser og tilbud 

Der findes i dag mange sammenligningstjenester på nettet, og danskerne bruger dem flittigt i forbindelse med lån. Du kan ofte ansøge om lånet direkte fra tjenesten, og nogle sider kan også indhente skræddersyede tilbud til dig.  

Lånemarkedet bliver langt mere transparent på sammenligningstjenesterne, hvilket gør det nemmere at få det bedste ud af lånet. Gennemsigtigheden presser samtidig bankerne til at gøre priserne endnu mere konkurrencedygtige, så lånene er attraktive for kunderne.  

Få det bedste ud af kviklånet med disse tips: 

  • Brug en online sammenligningstjeneste til at få overblik over priser og tilbud. 

  • Få indhentet tilbud eller en skræddersyet liste over kviklån, der passer til dig. 

  • Sørg for, at renten er så lav som muligt – høje renter er som regel dét, der gør kviklån til en dum idé. 

  • ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) skal også være lav. Det giver faktisk et mere præcist billede af lånets samlede omkostninger end renten. 

  • Løbetiden skal være realistisk, så du kan overholde den. Ellers kan du ende ud med uoverstigelig gæld. 

I disse tilfælde er kviklån en dårlig idé 

Når kviklån sommetider omtales som en dum idé, drejer det sig om tilfælde, hvor lånet ikke er blevet tænkt grundigt igennem. Nogle benytter sig af de små, hurtige lån uden at tænke over de fremtidige konsekvenser.  

Måske tænker man ikke nøjere over de høje renter, før man ansøger, og så ender man ud med en uoverstigelig gæld. Det er blandt andet derfor, at kviklånsaftalen fra 2020 har bestemt et renteloft på 35%. 

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen