Hvor skal Tesla aktien hen nu? Er det for sent at købe op?

sponseret

Tesla er en aktie som har delt vandene lige siden den blev børsnoterede tilbage i 2012. Det skyldes ikke mindst den lettere (eller meget) kontroversielle CEO, Elon Musk. 

Teslas aktiekurs har taget et par hårde slag i år, og derfor er der mange investorer, der spørger sig selv om det er en faldende kniv, der vil falde meget endnu, eller om det i stedet er nu man bør købe op.

Der er ikke noget endegyldigt svar

Der er ingen af os, der har en spåkugle, og hvor gerne man end vil lyde som om man ved hvad der kommer til at ske i fremtiden, så er enhver aktionærs eller analytikers bud blot spekulation.

Men når det er sagt, så er der selvfølgelig værktøjer vi kan benytte for at give et så kvalificeret bud som muligt.

Læs andre investores price target og analyser af aktien

Det er altid en god ide at lave sin egen analyse selv. Til at hjælpe i sin analyse kan man med fordel læse andre investores og analytikeres projektioner og price targets for Tesla i fremtiden. En af de første investorer, der så at Tesla havde en stor vækst foran sig er Anders Bæk Møller, der er succesfuld privat investor. Han er meget optimistisk med Tesla og her kan man læse hans aktie analyse af Tesla.

Hvad siger fundamentalerne?

Mange investorer har længe prædiket at Teslas aktiekurs har været alt for høj, og at den har sluppet al gængs aktiefornuft for, hvordan en aktie skal værdisættes.

Dette skyldes først og fremmest at Tesla er blevet tradet til nogle ekstremt høje multipler. 

Hvis man kigger på P/E ratioen, så har den ligget i +100 de sidste mange kvartaler for Tesla, og er først nu faldet til 50. Til sammenligning ligger Teslas konkurrenter som Ford, Toyota, Volkswagen og så videre i en P/E multipel omkring 10-20. Det betyder altså at “kiloprisen” for Tesla er meget høj i forhold til konkurrenterne.

En rød lampe for value-investorer. Men kan de tage fejl?

Hvis man er value-investor så er det en rød lampe. 

Man skal dog bare huske på at valueinvestorer måske laver nogle sikre investeringer, men det er ikke dem, der hopper med på de store aktievindere. 

Humlen er, at selvom Tesla sælges til en høj multipel og måske udadtil kan virke dyr i forhold til hvor meget de tjener på bundlinjen, så er det ikke en dyr pris, hvis de rent faktisk formår at vækste ligeså meget som markedet forventer.

Tesla er et firma i meget høj vækst

Som tingene ser ud lige nu, så er det præcist det som Tesla gør: de vækster og vækster, og har på bundlinjen vækstet med omkring 50% de sidste mange kvartaler. Det er en uhørt flot bedrift.

 Hvis man vil læse alle nyheder og hele tiden holde sig up to date med, hvad der rører på sig med relation til Teslas aktie og aktiekursen, så kan man gøre det på Børsen.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen