Hvad er popcakes og hvordan laver man dem?

Hvad er popcakes? Popcakes er en type kage, der laves ved at bage dejen i små portioner i en olieret popoverform. De har fået deres navn, fordi de springer ud af formen, når de er færdige med at bage. De ligner muffins, men har en lettere og mere luftig konsistens. I denne artikel viser vi dig, hvordan du laver popcakes, og vi giver dig nogle tips til, hvordan du får dem til at smage bedst muligt!

Hvordan følger man en opskrift?

Når du følger en opskrift, er det vigtigt at læse hele opskriften igennem, før du begynder at lave mad. Det vil hjælpe dig med at forstå ingredienserne og de involverede trin. Det er også en god idé at samle alle dine ingredienser, før du begynder at lave mad. På den måde behøver du ikke at stoppe midt i madlavningen for at finde noget!

Nu hvor vi har gennemgået nogle grundlæggende ting, kan vi komme ind på, hvordan man laver popcakes! Du kan få endnu en opskrift på popcakes på tema-mad.dk hvis du vil se en anden opskrift.

Popcakes opskrift

Det første skridt er at forvarme din ovn. Du skal indstille den til 350 grader Fahrenheit. Når din ovn er forvarmet, kan du begynde at blande dine ingredienser sammen. Til denne opskrift skal du bruge:

– ½ kop mælk

– ½ kop vegetabilsk olie

– ½ kop sukker

– ¾ kopper mel

– ½ teskefuld bagepulver

– ½ teskefuld salt

– ¼ teskefuld bagepulver

– ½ teskefuld vaniljeekstrakt

Start med at piske mælk og vegetabilsk olie sammen. Tilsæt derefter sukkeret, og pisk, indtil det er opløst. Tilsæt derefter mel, bagepulver, salt og bagepulver til de våde ingredienser. Rør, indtil alt er blandet sammen. Til sidst tilsættes vaniljeekstrakt, og der røres igen.

Nu hvor din dej er blandet, er det tid til at begynde at lave mad! Smør en popoverform med lidt smør eller madlavningsspray. Fyld derefter hvert hulrum ca. ¾ af vejen fuld med dej. Du bør kunne lave ca 12 popcakes med denne opskrift.

Sæt popoverformen i ovnen og bag den i 20-25 minutter. Popcakes er færdige, når de er gyldenbrune og er sprunget op af formen. Lad dem køle af i et par minutter, inden de tages ud af formen. Servér dem varme med dit yndlingstoping!

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen