Fordele og ulemper ved et minilån

billede1

Efterspørgslen efter lån er høj. Hvad end det er det klassiske banklån eller online lån som fx et minilån. Kun de, der har den nødvendige kapital, kan investere i diverse aktier og obligationer. I erhvervslivet er investeringerne bl.a. tilskud til lovende virksomheder, aktier, uddannelsesstøtte, ekspansion, reklame og forskning. I vores privatliv investerer vi også. Men her er det i andre ting som fx vores eget hus, køretøjer, særlige begivenheder som bryllupper – og nogle gange også i værdipapirer og aktier.

Lån har altid stået som en vigtig søjle i det økonomiske system. Det giver mulighed for at klare større udgifter uden først at skulle spare op over længere tid. Ideelt set bør et lån gøre det muligt at generere fremtidigt overskud, så lånebeløbet kan tilbagebetales hurtigt og problemfrit. Selvfølgelig er det langtfra alle lån, der foretages for at videreinvestere pengene. Mange står også i en presset økonomisk situation, hvor et lån kan hjælpe dem med at holde sig oven vande. Et lån bør derfor betragtes som en legitim mulighed, når der er behov for en større eller mindre sum penge – af den ene eller den anden årsag.  

Problemet med et banklån

Mange privatpersoner kan have økonomiske udfordringer uden at kunne hente hjælp i banken. Det er grundet den mere udfordrende ansøgnings- og godkendelsesproces, hvor man som låntager skal kunne stille sikkerhed for sit lån ved banken. Omvendt skal du som låntager generelt ikke skal stilles den samme form for sikkerhed, når det gælder online lån som fx minilån. Bankerne er derfor mere ’kræsne’ med deres låntagere ift. De online låneudbydere.

Eventuelle udfordringer med et banklån betyder dog ikke, at du skal give afkald på at optage et lån. Såkaldte minilån kan være et fordelagtigt alternativ. Lånene ydes via internettet, og de er lettere tilgængelige på grund af elimineringen af udvælgelsesprocessen. De kræver ikke, at du stiller med sikkerhed, og derfor er de velegnede til dig, der skal låne et mindre beløb, hurtigt.

Minilånet: fordele og ulemper

Fordelene ved et minilån indbefatter dets fleksibilitet og hastighed. Godkendelsesprocessen er kort, og ofte kan du allerede have pengene på din konto inden for få dage. Dog er det vigtigt at huske på, at låneudbyderne ikke udbetaler penge til hvem som helst. De tager stadigvæk et kig på din nuværende økonomi, og du kan derfor risikere at blive afvist. Hvis det er tilfældet, kan du prøve at ansøge om et mindre beløb i første omgang. Der er nemlig ingen begrænsning på antallet af gange du må ansøge – og det er tilmed gratis at sende en ansøgning afsted.

Ulemperne ved minilån er risikoen for gæld og den højere rente og ÅOP. Risikoen for gæld findes selvfølgelig ved alle låntyper, men den er højere ved minilån grundet den højere rente. Det betyder ikke, at du automatisk ender i gældsfælden ved et minilån – men det skal ses som en advarsel om at tænke dig godt om, inden du ansøger om et minilån – og desuden planlægge brugen af lånebeløbet nøje.

Konklusion: Et minilån er et alternativ til det traditionelle banklån, hvor du ansøger om et mindre beløb, du kan have i hånden hurtigere. Ordet “mini-” skal dog ikke bedrage – selv et minilån er et reelt lån, der skal tilbagebetales.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen